Τα 10 καλύτερα γκολ σε ντέρμπι AEK - Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό τίθενται αντιμέτωποι το βράδυ του Σαββάτου (13/02, 19:30) για την 22η αγωνιστική της Super League και το Contra.gr σας θυμίζει τα 10 καλύτερα γκολ στα μεταξύ τους ντέρμπι. Ψηφίστε στο POLL ποιο θεωρείτε το κορυφαίο.

Τα 10 καλύτερα γκολ σε ντέρμπι AEK - Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό το βράδυ του Σαββάτου (13/02, 19:30) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League. Παρότι οι δύο "μονομάχοι" έχουν σημαντική διαφορά στη βαθμολογία, σ' ένα ντέρμπι η συγκεκριμένη παράμετρος περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Κατά το παρελθόν, οι δύο ομάδες μάς έχουν προσφέρει υπέροχο θέαμα, ξεχωριστές συγκινήσεις και εξαιρετικά γκολ. Γι' αυτό το λόγο το Contra.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τα 10 καλύτερα γκολ στα μεταξύ τους ντέρμπι, ανεξαρτήτως έδρας.

Τάκης Καραγκιοζόπουλος (Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-1, 1988-89)

Το συγκεκριμένο γκολ αξίζει ειδικής μνείας για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον, γιατί χάρη σ' αυτό η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 1988-89. Και δεύτερον, διότι η προσπάθεια, η αντεπίθεση και το τελείωμα, μετά από εξαιρετική ντρίμπλα, ανήκει σ' έναν ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν ως αμυντικός και δεν είχε δείξει -προηγουμένως- τέτοιες... δυνατότητες.

Ντέμης Νικολαΐδης (ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-0, 1998-99)

Ο παλαίμαχος -πλέον- άσος της ΑΕΚ, είχε μία ιδιαίτερη... σχέση με τα δίχτυα του Ολυμπιακού. Βέβαια, το γκολ που αποτελεί "σήμα κατατεθέν" του χαρισματικού επιθετικού στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, σημειώθηκε την περίοδο 1998-99. Ο Ντάνιελ Μπατίστα είχε δώσει από νωρίς προβάδισμα στην "Ένωση" κι ο Ντέμης Νικολαΐδης λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο διαμόρφωσε το 2-0, με εκπληκτική προσπάθεια. Ο Μιχάλης Κασάπης έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Νικολαΐδης κοντρόλαρε υπέροχα, απέφυγε τον Γιώργο Ανατολάκη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αλέξης Αλεξανδρής (Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-3, 2001-02)

Στο ντέρμπι που έκρινε τελικά τον τίτλο του πρωταθλητή τη σεζόν 2001-02, ο Αλέξης Αλεξανδρής είχε πετύχει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Χρήστος Πατσατζόγλου έκανε τη σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο έμπειρος επιθετικός μ' ένα τρομερό γυριστό έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Διονύση Χιώτη. Ένα "γκολ για Όσκαρ", όπως είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά ο Αντρέα Παλομπαρίνι.

Ριβάλντο (Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0, 2005-06)

Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος είχε μετατραπεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας δύο φοβερά γκολ, το πρώτο με ευθύβολο σουτ, ύστερα από εξαιρετικό κοντρόλ και το δεύτερο με τρομερή λόμπα. Επιλέξαμε το πρώτο που είχε πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Νίκος Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ - Ολυμπιακός 4-0, 2007-08)

Σε μία ονειρική βραδιά για την ΑΕΚ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με απίθανο μονοκόμματο σουτ από μακρινή απόσταση, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αντώνη Νικοπολίδη.

Βασίλης Τοροσίδης (ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-2, 2009-10)

Η τεράστια νίκη του Ολυμπιακού εκείνο το απόγευμα ανήκε ολοκληρωτικά στον Βασίλη Τοροσίδη που σημείωσε και τα δύο γκολ των "ερυθρόλευκων". Ειδικά, η ενέργεια και η εκτέλεση στο δεύτερο γκολ "έκλεψε" την παράσταση. Ο Έλληνας άσος πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, διένυσε περίπου 30 μέτρα και με μία τρομερή λόμπα "κρέμασε" τον Σεμπάστιαν Σάχα για το 0-2.

Νάτσο Σκόκο (Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2, 2009-10)

Λίγους μήνες αργότερα ο Νάτσο Σκόκο πήρε... ρεβάνς για την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός επιθετικός "ζήλεψε" τον Τοροσίδη και αποφάσισε να πάρει το ματς μόνος του. Και τα δύο γκολ ήταν μαγευτικά, αλλά εμείς επιλέξαμε την απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ραφίκ Τζεμπούρ (Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0, 2010-11)

Ο Αλγερινός επιθετικός είχε "πληγώσει" την νυν (και τότε πρώην) ομάδα του, σημειώνοντας δύο γκολ στο εντυπωσιακό 6-0 των Πειραιωτών. Το δεύτερο κερδίζει επάξια μία θέση στη λίστα με τα ομορφότερα τέρματα σε ντέρμπι, εξαιτίας της υπέροχης εκτέλεσης. Ο Τζεμπούρ, αφού απέφυγε αρχικά τον Κώστα Μανωλά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σάχα.

Λεονάρντο (ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1, 2011-12)

Ο Βραζιλιάνος είχε μετατραπεί σε ηγέτη της "Ένωσης" και το απέδειξε περίτρανα, σημειώνοντας ένα εξαιρετικό γκολ με μονοκόμματο σουτ, μετά από παλικαρίσια προσπάθεια του Χουαν Κάλα.

Κώστας Μήτρογλου (ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-4, 2012-13)

Στο τελευταίο ντέρμπι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, προτού αρχίσει η περιπέτεια της ΑΕΚ στα γήπεδα της Γ' και Β' Εθνικής, ο Κώστας Μήτρογλου είχε σκοράρει με ωραίο φαλτσαριστό σουτ στο εμφατικό 0-4 της ομάδας του.

*Τα γκολ παρουσιάστηκαν με χρονολογική σειρά. Η επιλογή είναι υποκειμενική. Στείλτε μας τις δικές σας επιλογές.

Θα καταφέρει η Ένωση να σπάσει την παράδοση που την θέλει χωρίς νίκη στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, ή οι Ερυθρόλευκοι θα επεκτείνουν την κυριαρχία τους; ΟStoiximan.grπροσφέρει την αναμέτρηση ΑΕΚ-Ολυμπιακοςμε 0% γκανιότα. Περισσότερες από 150 αγορές γιαLiveστοιχηματισμοστην κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK