Η διαιτησία της 1ης αγωνιστικής: οι επίμαχες φάσεις

Το Contra.gr εγκαινιάζει τη στήλη για τη διαιτησία όπου καταγράφει τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής. Σχολιάζει ο Ηρακλής Τσίκινης. Το χέρι του Φορτούνη και η κόκκινη στον Ρικάρντο Κόστα.

Η διαιτησία της 1ης αγωνιστικής: οι επίμαχες φάσεις

Τα παιχνίδια σε Καραϊσκάκη και Τούμπα συγκέντρωσαν τα φώτα όσον αφορά στην απόδοση των διαιτητών, στην πρεμιέρα της εφετινής Super League.

Πάμε χρονικά και συγκεκριμένα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη όπου ο Μιχάλης Κουκουλάκης φρόντισε να συγκεντρώσει τις γκρίνιες και των δύο ομάδων, κυρίως όσον αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι. Η αλήθεια είναι πως το ματς ήταν ιδιαίτερα σκληρό με σημαντικότερη τη φάση του πρώτου μέρους όταν ο Ρικάρντο Κόστα χτύπησε τον Βασιλακάκη. Όπως βλέπετε και στο σχετικό video, υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση (η οποία σφυρίχτηκε από τον διαιτητή), αλλά κακώς δεν δόθηκε έστω κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Το σχόλιο του Ηρακλή Τσίκινη στο Contra.gr: "Εννοείται πως υπάρχει παράβαση στη φάση και ο διαιτητής θα έπρεπε να δείξει κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΟΚ".

Φάση για συζήτηση και αυτή, πάλι στο πρώτο μέρος και δη προς το φινάλε, όταν οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Φλίσκα.

Ιδού η επίμαχη φάση:

Στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ουσιαστικά αυτό που συγκέντρωσε την περισσότερη κουβέντα ήταν το 1-0 του Ολυμπιακού και πιο συγκεκριμένα η φάση από την οποία ξεκίνησε το τέρμα του Κώστα Φορτούνη. Στο κατέβασμα του Ντουρμάζ, λίγο πριν τη σέντρα για το γκολ, η μπάλα φαίνεται να χτυπάει το χέρι του, ενώ χέρι φαίνεται να έχει κάνει στο κοντρόλ και ο σκόρερ Φορτούνης.

Το σχόλιο του Ηρακλή Τσίκινη στο Contra.gr: "Θεωρώ ότι υπάρχει χέρι και στις δύο φάσεις. Έτσι φαίνεται, τουλάχιστον, από τα ριπλέι που μας έδωσε η συνδρομητική τηλεόραση. Πιο ξεκάθαρο είναι αυτό του Φορτούνη όπου η μπάλα χτυπάει στο μπράτσο του".

Πάμε στα άλλα ματς, όπου δεν έγινε η μεγάλη φάση, δεν είχαμε διαιτητικές γκρίνιες και ό,τι προέκυψε χάθηκε... στη ροή του αγώνα.

Στο Περιστέρι, στο Ατρόμητος-Λεβαδειακός ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και δεν άφησε με παράπονα τις δύο ομάδες. Ένα γκολ του Λεβαδειακού ακυρώθηκε ως οφσάιντ και όπως φάνηκε από το ριπλέι, ήταν σωστή η απόφαση.

Στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, ο Γιώργος Κομίνης ήταν σχεδόν άψογος και τα όποια λάθη περιορίστηκαν στους βοηθούς του (σε κάποια οφσάιντ που δόθηκαν στους γηπεδούχους).

Στη Μυτιλήνη ο Δημήτρης Στυλιάρας έχει μόνο μία φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι της Καλλονής, σε χέρι του Ηρακλή, αλλά όπως φάνηκε και στο ριπλέι οι γηπεδούχοι δεν είχαν δίκιο.

Στην Κομοτηνή ο Γιάννης Παπαδόπουλος πέρασε απαρατήρητος στην αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ το ίδιο συνέβη και για τον Αθανάσιο Τζήλο στο ματς της Βέροιας, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK