Η διαιτησία της 2ης αγωνιστικής

Το Contra.gr καταγράφει όλες τις επίμαχες φάσεις της 2ης αγωνιστικής.

Η διαιτησία της 2ης αγωνιστικής

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί : Βέρρης (Λέσβου), Λάμπρου (Ανατ. Αττικής)

Ο Λαμπρόπουλος δεν είχε προβλήματα, αλλά "προδόθηκε" από τον βοηθό Βέρρη που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο τους γηπεδούχους με οφσάιντ, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες τους.

ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί : Γεωργιάδης (Κοζάνης), Σίπκας (Πέλλας)

Στο 11ο λεπτό οι παίκτες του Δέλλα ζήτησαν πέναλτι σε μια προσπάθεια του αμυντικού της Ξάνθης, Ουάλας, να διώξει. Πιο συγκεκριμένα, ο Πλατέλλας μπήκε απειλητικά από τα δεξιά της περιοχής, έκανε τη σέντρα και ο Ουάλας γυρνώντας το σώμα του βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής του αγώνα, κ. Κύζας έμεινε ατάραχος και δεν διέκοψε το παιχνίδι.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί : Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Λάζαρης (Καβάλας)

Μια χαρά τα πήγε ο Σπάθας στη Βέροια σε ένα σχετικά εύκολο ματς. Σωστή η απόφασή του να δώσει πέναλτι, με το οποίο ο Αμπντούν διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί : Κωστάρας (Αιτ/νίας), Μπαλτάς (Αχαΐας)

Εύκολο ματς για τον Σελίμο, αλλά στο τέλος τον "σημάδεψαν" δύο φάσεις, οι οποίες μπορεί να μην επηρέασαν τον τελικό νικητή, είναι όμως ξεκάθαρες παραβάσεις. Η μία είναι στο 80ο λεπτό όταν η μπάλα βρίσκει το χέρι του Καλτσά, στο κοντρόλ, δευτερόλεπτα πριν η μπάλα καταλήξει στον Πέτριτς για το 4-0. Η δεύτερη είναι η αγκωνιά του Μπεργκ στον Μάρκοβιτς, η οποία πέρασε ατιμώρητη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί : Καρατζίκας (Αθηνών), Κουντουρέλης (Αθηνών)

Στο 68ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν σωστά για πέναλτι. Ο Δημήτρης Κουτρομάνος ανέτρεψε πάνω στη γραμμή τον Μάσα, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, έδωσε φάουλ ελάχιστα έξω από την μεγάλη περιοχή.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Βοηθοί : Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καραβασίλης (Καβάλας)

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Κιοτζένη, σωστή η αποβολή του Λεωνίδα Αργυρόπουλου. Ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα λεπτά (για διαμαρτυρία και για φάουλ) και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Χαρακτηριστικό είναι το πλάνο όπου ο προπονητής του Πανιωνίου, Μαρίνος Ουζουνίδης τα βάζει με τον παίκτη του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί : Ακριβος (Αθηνών), Δημητριάδης (Καστοριάς)

Στο 6ο λεπτό ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Μπέριου και όπως φαίνεται από το ριπλέι, ο παίκτης του ΠΑΣ πηγαίνει με προτεταμένο το χέρι και το μοναδικό άλλοθι είναι η απόσταση. Πάντως, φαίνεται ότι υπάρχει παράβαση και θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων.

Σωστή η αποβολή του Ζάιρο που χτύπησε με τον αγκώνα αντίπαλο, αν και θα έπρεπε να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη και όχι τη (δεύτερη) κίτρινη κάρτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK