Ο "ανεπιθύμητος" Μάνταλος και το παρελθόν του με τον Ολυμπιακό

Από τις συνομιλίες του Αχιλλέα Μπέου και τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη, στους γαύρους στον πάγκο του Ολυμπιακού και την κόντρα του με τον Παναθηναϊκό. Ολο το παρελθόν του Μάνταλου στη διαιτησία.

Ο "ανεπιθύμητος" Μάνταλος και το παρελθόν του με τον Ολυμπιακό

Έναν διαιτητή με πλούσιο παρελθόν, όρισε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στο παιχνίδι της δεύτερης στην βαθμολογία Ξάνθη με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, για την εξ' αναβολής 2η αγωνιστική της Super League που θα γίνει την Κυριακή 8/1.

Ο λόγος για τον Σταύρο Μάνταλο από την Καβάλα που έχει το... προνόμιο να είναι ανεπιθύμητος τόσο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για τον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον για τους “ερυθρόλευκους” ήταν για μία περίοδο και το είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Σάββας Θεοδωρίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Γαύρος” λέγοντας μεταξύ άλλων... “Είναι ανεπιθύμητοι στον Ολυμπιακό, μαζί με πολλούς ακόμα, οι Σταθόπουλος, Χαραλαμπίδης, Λαμπρόπουλος, Καλόπουλος, Μάνταλος».

Ο Μάνταλος που έγινε διεθνής από 1/1/2016, πέρασε τα τεστ φυσικής κατάστασης τον προηγούμενο Σεπτέμβριο με την δεύτερη καθώς είχε κοπεί τον Αύγουστο και μπήκε στον πίνακα.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ

Το παρελθόν του στην διαιτησία είναι πλούσιο από την περίοδο 2010-11 που ανέβηκε στην Super League. Το όνομα του είχε εμπλακεί από τρίτους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011, ωστόσο δεν του ασκήθηκε ποινική δίωξη αφού δεν στοιχειοθετήθηκε κατηγορία εις βάρος του.

Τη σεζόν 2010-11 μετά τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό (1-0), σε συνομιλία που κατέγραψε η ΕΥΠ για το “koriopolis” ο Αχιλλέας Μπέος μιλάει με άγνωστο και του λέει ότι μίλησε στο τηλέφωνο με τον Μάνταλο...

“Με πήρε τώρα τηλέφωνο, του μίλησα. Μου λέει “έπρεπε να κάνω έγκλημα”, μου λέει. “Θα τελείωνα με τη σφυρίχτρα””

- Λίγους μήνες αργότερα, υποβιβάζεται στην Football League επειδή σε συνομιλία με τον Μάκη Ψωμιάδη ακούγεται να αποκαλεί “γελοίο” τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. Τον Αύγουστο του 2011 μάλιστα, αν και ήταν ο τρίτος καλύτερος ρέφερι του πρωταθλήματος σύμφωνα με τις βαθμολογίες των παρατηρητών, η ΚΕΔ δεν τον βραβεύει. “Εγώ δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν πρόεδρο να με χαρακτηρίσει “κόκκινο”, “μπλε” ή “πράσινο” καταθέτει τον Νοέμβριο του 2013 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην πρώτη δίκη για το μικρό “koriopolis”.

- Τον Μάριο του 2011, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην Τούμπα (0-1), δεν διέκοψε το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι ένα καπνογόνο είχε χτυπήσει τον τερματοφύλακα της Ένωσης, Σάχα.

- Την σεζόν 2012-13 επιστρέφει στην Super League και την 26η αγωνιστική στον αγώνα της ΑΕΚ με την Βέροια δεν δείχνει καν κίτρινη κάρτα στον Κατίδη για τον ναζιστικό χαιρετισμό του στο γκολ που πέτυχε στο 84ο λεπτό.

- Την σεζόν 2013-14 ήταν διαιτητής στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, για την δεύτερη αγωνιστική της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου (1-0). Πριν από την σέντρα, άγνωστος ρίχνει στον πάγκο των “ερυθρόλευκων” γαύρους. Ο αγώνας αρχίζει με καθυστέρηση και παρά τις αντιρρήσεις των Πειραιωτών”. Λίγους μήνες αργότερα, αν και ήταν φαβορί, τελικά δεν έγινε διεθνής. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι... πλήρωσε τους γαύρους.

Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Ο αντιπρόεδρος των “πράσινων” Χρήστος Παναγόπουλος είχε δηλώσει στις αρχές της χρονιάς ότι ο Μάνταλος είναι ο ένας από τους πέντε ανεπιθύμητους ρέφερι του Παναθηναϊκού (Σπάθας, Αρετόπουλος, Παππάς, Βοσκάκης οι άλλοι τέσσερις).

Η κόντρα του με τον Παναθηναϊκό έχει πολλά επεισόδια.

- Την σεζόν 2014 -15 ορίζεται την 15η αγωνιστική στο 4-2 της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” διαμαρτύρονται για την επιλογή του επικαλούμενοι την αναφορά του ονόματος του στις συνομιλίες της ΕΥΠ. "Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε την πλούσια προϊστορία του κ. Μάνταλου, όχι μόνο σε σφυρίγματα κατά του Παναθηναϊκού, αλλά και τις σαφείς αναφορές στο όνομά του, όπως προκύπτει από τα πορίσματα εισαγγελικών ερευνών του 2011 και του 2014, σε συνομιλίες παραγόντων ποδοσφαίρου, όπου φαίνεται να τυγχάνει ιδιαίτερης προτίμησης για «τοποθέτησή» του σε συγκεκριμένους αγώνες, μεταξύ των οποίων και η δική σας συνομιλία με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού από πακιστανικό και κινεζικό τηλέφωνο" ανέφεραν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους στον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, οι “πράσινοι” που διαμαρτυρήθηκαν για την διαιτησία του και τέσσερις αγωνιστικές αργότερα, στο 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

- Τον Γενάρη του 2016 ο Παναθηναϊκός νικάει στα Γιάννενα τον ΠΑΣ με 2-1 αλλά διαμαρτύρεται για δύο πέναλτι που δεν του δόθηκαν ενώ δύο μήνες αργότερα, με επιστολή του στην ΕΠΟ είχε ζητήσει την εξαίρεση του από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (13/3, 3-1) όπου είχε οριστεί ως τέταρτος.

Οι “ερυθρόλευκοι” εκτός από την ακριτική ομάδα έχουν να αντιμετωπίσουν και την αρνητική παράδοση με διαιτητή τον ρέφερι από την Καβάλα. Συνολικά 12 φορές τον έχουν βρει στο δρόμο τους από τον Φεβρουάριο του 2011 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας και μετρούν μόλις τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός με τον Μάνταλο διαιτητή έχει τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα ενώ σε τέσσερα παιχνίδια στο μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Οι οχτώ αγώνες στο πρωτάθλημα:

07/10/12 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

25/11/12 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1

09/12/12 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2

03/02/13 Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-3

02/11/13 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1

06/12/14 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

26/04/15 Πανιώνιος – Ολυμπιακός 2-2

19/12/15 Καλλονή – Ολυμπιακός 0-2

Οι τέσσερις αγώνες στο Κύπελλο Ελλάδας:

02/02/11 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0

08/01/14 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 4-0

12/02/14 Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-1

16/04/14 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK