Όλο το παρασκήνιο της επιλογής του Χιου Ντάλας

"Αδειάζοντας" τις δύο λίγκες, ο Γιώργος Σαρρής "σέρβιρε" ερήμην τους τον Χιου Ντάλας ως αρχιδιαιτητή! Η ΕΠΟ θα πληρώνει τον Σκωτσέζο, που θα αναλάβει ορισμούς και αξιολόγηση. Ο… "διασωθείς" Μπριάκος και τα καλά… Χριστούγεννα για τους νέους πίνακες!

Όλο το παρασκήνιο της επιλογής του Χιου Ντάλας

Ο Σκωτσέζος παλιός «σταρ» της διαιτησίας, Χιου Ντάλας, είναι το νέο μέλος της ελληνικής ΚΕΔ και θα αναλάβει τους ορισμούς των διαιτητών και την αξιολόγησή τους, όχι μόνο στη Super League, αλλά και στην Football League!

Η επιλογή του Σκωτσέζου όμως, δεν φαίνεται να ανήκει ούτε στη «μεγάλη», ούτε στη «μικρή» λίγκα, αλλά στον Γιώργο Σαρρή! Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν σε επαφές εδώ και λίγες μέρες με τον Χιου Ντάλας και μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον έχει φέρει ήδη στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, η Super League περίμενε μια λίστα από την UEFA (μέσω ΕΠΟ) με πιστοποιημένους διαιτητές, προκειμένου να διαλέξει τον καλύτερο που εκείνη νομίζει. Ή έτσι νόμιζε τουλάχιστον…

Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού (Αγραφιώτης, Κομπότης) πήγαν στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας με σκοπό να ζητήσουν είτε παράταση για να βρουν ξένο αρχιδιαιτητή, είτε να ζητήσουν έγκριση για Έλληνα για τον οποίο θα υπήρχε από τη λίγκα ομόφωνη απόφαση. Πριν προλάβουν, όμως, να ζητήσουν οτιδήποτε, ο Γιώργος Σαρρής τους ανακοίνωσε ότι με απόφαση της ΕΠΟ… ο Χιου Ντάλας θα είναι ο εκλεκτός!

Οι αντιδράσεις

Η επιλογή του Σκωτσέζου προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις, όχι για το πρόσωπο αυτό καθ’ αυτό, αλλά για τη διαδικασία. «Καλά, κι εμείς τι συζητούσαμε τις τελευταίες ημέρες;», φέρεται να αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Super League, Τάκης Αγραφιώτης, που ρώτησε γιατί δεν έγιναν τα πράγματα όπως είχαν συμφωνηθεί (δηλαδή με λίστα από την οποία θα έκανε την επιλογή η λίγκα).

«Ο κανονισμός είναι σαφής για την διαδικασία. Κακώς έγινε συζήτηση στην Super League. Η ΕΠΟ επιλέγει τον πρόεδρο της ΚΕΔ (παρέμεινε όπως αναμένονταν ο Γιώργος Καραμελίδης) και αυτός την σύνθεση της επιτροπής. Ίσως να μην καταλάβατε καλά», ήταν η απάντηση του Γιώργου Σαρρή! Ο Γιάννης Κομπότης από την πλευρά του, «ψέλλισε» ότι η λίγκα είχε και πρόταση για ομόφωνη επιλογή Έλληνα αρχιδιαιτητή, αλλά φυσικά ήταν αργά…

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος αναρωτήθηκε… τι θα πει στις 28 ομάδες της Football League οι οποίες τον εξουσιοδότησαν να βρει αρχιδιαιτητή!

Διαφωνία υπήρξε και από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Βαγγέλη Μαζαράκη, ο οποίος είπε ότι στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και θεωρεί πως δεν πρέπει να οριστεί ξένος αρχιδιαιτητής.

Το κόστος, ο Κολίνα και οι νέοι πίνακες!

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, εξάλλου, είναι ότι τα έξοδα (αμοιβές, διαμονή κλπ) για τον Χιου Ντάλας, δεν θα τα αναλάβουν οι λίγκες όπως αναμενόταν, αλλά η ΕΠΟ, που άλλωστε ήταν εκείνη η οποία επέλεξε τελικά τον Σκωτσέζο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η δαπάνη για τον Χιου Ντάλας θα ανέρχονται σε 300 με 350 χιλ. ευρώ συνολικά για δύο χρόνια.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Γιώργος Σαρρής έκανε πρόταση και στον Πιερλουίτζι Κολίνα, ο οποίος όμως αρνήθηκε, αφού έχει πόστο στην ουκρανική ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ φέρεται να είχε επικοινωνία και με τον Ισπανό Αράντα.

Αναφορικά με τους πίνακες διαιτητών, η κατάσταση διαφοροποιήθηκε πλήρως σε σχέση με όσα διαρρέονταν τις τελευταίες ημέρες. Η Super League θα ξεκινήσει με τους 29 διαιτητές που τελείωσαν την περσινή χρονιά (δηλαδή 30 πλην τον Κάκο που αποχώρησε) και δεν θα υπάρξει επί του παρόντος καμία αλλαγή. Οι αλλαγές θα γίνουν από τον ίδιο τον Χιου Ντάλας, αφού όμως δει αγωνιζόμενους όλους τους διαιτητές (και στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες) και τους αξιολογήσει.

Οι αλλαγές αναμένονται Δεκέμβρη ή Γενάρη και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση στον αριθμό των διαιτητών.

Τα… κατάφερε ο Μπριάκος!

Αν και όλα συνηγορούσαν στο ότι θα αποτελέσει παρελθόν, ο Θανάσης Μπριάκος κατάφερε να διασωθεί και να διατηρηθεί στην ΚΕΔ. Για το εν λόγω θέμα, ο Γιώργος Σαρρής λέγεται πως ήταν ανένδοτος, παρά την πολύ μεγάλη φθορά του Ηπειρώτη παράγοντα της διαιτησίας εδώ και μια τριετία και παρά τις εισηγήσεις για να τοποθετηθεί στην ΚΕΔ ο Γιώργος Μπίκας.

Τα «φτερά» του Μπριάκου στην Επιτροπή, βέβαια, θα είναι «κομμένα», αφού δεν θα έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες, αλλά μόνο το κομμάτι της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης.

Κατά τ’ άλλα, ο Γιώργος Καραμελίδης διατηρήθηκε στην προεδρεία της ΚΕΔ, επίσης παρέμεινε στην Επιτροπή και ο Δημήτρης Καλύβας, αλλά πλέον σε θέση αναπληρωτή προέδρου, ενώ εκτός από τον Χιου Ντάλας, στην Επιτροπή ως μέλη ορίστηκαν και οι Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, Δημήτρης Γκρούτσης. Παρελθόν φυσικά αποτέλεσαν οι Δούρος, Τσαχειλίδης.

Η αναδιάρθρωση στο προεδρείο

Νέος αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ στη θέση του στενού συνεργάτη και δεξιού χεριού του Γιώργου Σαρρή, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, ανέλαβε ο Γιώργος Βούρβαχης. Ο Παπακωνστανίνου «υποβιβάστηκε» σε β’ αντιπρόεδρος, θέση την οποία κατείχε ο Βούρβαχης.

Ο Βαγγέλης Τοπολιάτης ανέλαβε γ’ αντιπρόεδρος στη θέση του Μάνου Γαβριηλίδη (που έμεινε εκτός προεδρείου), ενώ τη θέση του ταμία (που κατείχε ο Τοπολιάτης) ανέλαβε ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Παναγιώτης Δημητρίου.

Ενδιαφέρον πάντως είχε το γεγονός ότι οι αλλαγές (που φέρονται ως εισηγήσεις Σαρρή) δεν έγιναν ομόφωνα! Πλην του γ’ αντιπροέδρου, τα υπόλοιπα πρόσωπα που προτάθηκαν για να αλλάξουν τις θέσεις τους και να πάρουν άλλες, δεν έλαβαν το απόλυτο των ψήφων, κι ας μην είχαν αντίπαλο! Συγκεκριμένα, σε σύνολο 20 ψηφοφόρων ο Βούρβαχης πήρε 18, ο Παπακωνσταντίνου 19 και ο Δημητρίου 16! Όσοι δεν τους ψήφισαν, έριξαν λευκό άκυρο…

Τώρα, για ποιο λόγο έγιναν αυτές οι αλλαγές στο προεδρείο της ΕΠΟ, είναι ένα ερώτημα που δεν θα αργήσει να απαντηθεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK