Τι έγινε στη συνάντηση Ντάλας - παραγόντων

Με τον Ολυμπιακό να προβάλει το βίντεο από το τελευταίο "Παράγκα και όραμα", τον Παναθηναϊκό να αιφνιδιάζεται και να μην αντιδρά, τον Χιου Ντάλας να το αφήνει ασχολίαστο και να προαναγγέλλει γερό "ψαλίδι" στον αριθμό των διαιτητών, εξελίχθηκε η συνάντηση του Σκωτσέζου αρχιδιαιτητή με τους παράγοντες των ΠΑΕ της λίγκας.

Τι έγινε στη συνάντηση Ντάλας - παραγόντων

Πετώντας στα σκουπίδια (ως οφείλουμε) τα non paper που διοχέτευσαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ας δούμε τι έγινε στη συνάντηση του Χιου Ντάλας με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πρώτα απ' όλα, η συνάντηση (που είχε διάρκεια 45-50 λεπτά) κακώς είχε προαναγγελθεί ως συνάντηση του Σκωτσέζου αρχιδιαιτητή με τους "προέδρους των ΠΑΕ", αφού μόνο τέτοια δεν ήταν! Ούτε οι μισές ΠΑΕ δεν έστειλαν τους προέδρους τους, αφού εκεί ήταν μόνο οι πρόεδροι της Ξάνθης, του ΠΑΟΚ, του Πανθρακικού, του ΟΦΗ, του ΠΑΣ Γιάννινα, του Ατρομήτου, του Αστέρα Τρίπολης και του Πλατανιά. Πέντε ΠΑΕ (μεταξύ των οποίων Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) έστειλαν εκπροσώπους, ενώ ο Λεβαδειακός, ο Πανιώνιος, η Νίκη Βόλου, η Κέρκυρα και ο Παναιτωλικός δεν είχαν την παραμικρή εκπροσώπηση!

Ο Χιου Ντάλας συνοδευόταν από τα μέλη της ΚΕΔ, Καλύβα, Σωμαρακάκη και Γκρούτση και πριν δεχτεί ερωτήσεις από τους παράγοντες, ανέπτυξε τη φιλοσοφία του σε ό,τι αφορά τη διαιτησία.

Επιγραμματικά τους είπε τα εξής:

-Κατά το μήνα Δεκέμβριο, θα προχωρήσει σε δραστική μείωση του αριθμού των διαιτητών στον πίνακα της Super League (από τους 29 που είναι τώρα θα μειωθούν πιθανότατα σε 22). "Θέλω λιγότερους για να δουλέψω καλύτερα. Θέλω να τσεκάρω και να δω κάθε διαιτητή ξεχωριστά", είπε.

-Ξεκαθάρισε ότι τους ορισμούς τους κάνει εκείνος και όχι κάποιος από την Ελλάδα: " Κι εγώ τώρα μαθαίνω. Είμαι στο στάδιο της ενημέρωσης. Τους ορισμούς όμως τους κάνω εγώ και η κριτική πρέπει να επικεντρώνεται σε μένα. Έχουν γίνει και λάθος ορισμοί, αλλά αυτά θα διορθωθούν".

-Είπε ότι βλέπει όλα τα ματς από το σπίτι του στη Σκωτία: " Στο σπίτι μου έχω εγκαταστήσει δορυφορικές κεραίες και τα συνδρομητικά κανάλια. Παρακολουθώ ζωντανά όσα παιχνίδια μπορώ και τα υπόλοιπα σε dvd που μου τα στέλνουν από την Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο σχηματίζω καλύτερη άποψη απ' όση αν ήμουν στο γήπεδο".

-Για τα λάθη των διαιτητών τόνισε: " Στα σοβαρά λάθη υπάρχει θέμα. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να συγχωρήσω μια φάση οφσάιντ που ο παίκτης καλύπτεται ένα και ενάμισι μέτρο. Υπάρχουν λάθη που δεν δικαιολογούνται, όπως δύο γκολ που έχουν μπει και ακυρώθηκαν (σ.σ. δεν ανέφερε σε ποιο ματς). Δεν μπορούμε όμως να ζητάμε ευθύνες για ένα οριακό λάθος που δεν είναι ξεκάθαρο ούτε από την τηλεόραση. Αυτά μπορώ να τα ανεχτώ".

-" Οι διαιτητές και οι παράγοντες δεν μπορούν να έρχονται σε επαφή. Και οι διαιτητές πρέπει να το αποφεύγουν, αλλά και οι παράγοντες να μην το επιχειρούν".

-" Από εδώ και πέρα θα ορίζονται οι πιο φορμαρισμένοι. Επίσης θέλω να βελτιωθεί και η φυσική τους κατάσταση".

-" Δεν κοιτάζω το παρελθόν των διαιτητών. Ούτε τι έχουν κάνει σε άλλα ματς, ούτε το παρελθόν τους με συγκεκριμένες ομάδες. Θέλω να τους δω όλους".

-" Είμαι ευχαριστημένος με όσα έχω δει μέχρι τώρα. Νομίζω τα λάθη δεν έχουν διαμορφώσει αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό και οι διαιτητές να προστατεύουν τη σωματική ακεραιότητα των παικτών".

-" Τιμωρίες ουσιαστικές δεν θα υπάρξουν, παρά μόνο σιωπηρές. Μέχρι τον Δεκέμβρη που θα κριθούν όλοι οι διαιτητές".

Το βίντεο με το "Παράγκα και όραμα"

Από την πλευρά του Ολυμπιακού που εκπροσωπήθηκε από τους Βρέντζο, Καραπαπά, εκφράστηκε η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Ντάλας, αλλά του τόνισαν πως κάποια θέματα πρέπει να εξαλειφτούν για να μην υπάρχει δυσπιστία. Ένα από αυτά τα θέματα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, είναι οι "πιέσεις" προς τους διαιτητές.

Στο σημείο εκείνο, οι εκπρόσωποι των "ερυθρολεύκων" ζήτησαν να προβληθεί dvd που είχαν μαζί τους, με το τελευταίο σποτάκι του "περιοδικού" (περιοδικό δεν υφίσταται στην πραγματικότητα) "Παράγκα και όραμα", που "έπαιζε" τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και περιελάμβανε καυστικά σχόλια κατά του διαιτητή Αρετόπουλου, της ΚΕΔ και του Γιώργου Σαρρή.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον Χιου Ντάλας να το σχολιάσει, αλλά ο Σκωτσέζος αρνήθηκε: " Δεν θέλω να σχολιάσω το βίντεο, δεν αφορά ούτε εμένα, ούτε τους διαιτητές. Αυτά είναι δικά σας θέματα".

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας μετέφερε η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων που ήταν παρόντες, οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού φάνηκαν να αιφνιδιάζονται από την κίνηση του Ολυμπιακού και δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά τους!

Ο Τάκης Φύσσας, μάλιστα, αναφέρθηκε σε ένα δικό του περιστατικό σε ματς Χαρτς-Σέλτικ, στο οποίο αποβλήθηκε για ένα φάουλ έξω από την περιοχή και η σκοτσέζικη λίγκα διόρθωσε το λάθος αφαιρώντας την κόκκινη.

" Αυτό δεν είναι θέμα δικό μου ή των διαιτητών. Είναι θέμα της ομοσπονδίας και των κανονισμών της αν μπορούν να διορθώνουν μια λάθος απόφαση", απάντησε ο Σκωτσέζος.

Ο Γιώργος Μποροβήλος του έθεσε το θέμα της άμεσης και γενναίας μείωσης που πρέπει να γίνει στον αριθμό των διαιτητών, με τον Χιου Ντάλας να συμφωνεί.

Ο Γιώργος Σπανός του έθεσε το θέμα των πολλών λαθών που κάνουν οι βοηθοί διαιτητές και τον ρώτησε για τη φιλοσοφία του σε ό,τι αφορά τις τιμωρίες. " Δεν θα αναφερθώ στα οριακά λάθη, αλλά στην αξιολόγηση που θα γίνει, τα πολύ σοβαρά λάθη θα μετρήσουν", απάντησε ο Σκωτσέζος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK