Διορία ζήτησε η Super League, μαίνεται η κόντρα με ΕΠΟ

Συμφωνία σε όλα, αλλά εφαρμογή μόνο στα ηλεκτρονικά εισιτήρια και στις κάμερες λόγω ΕΠΟ προέκυψε από τη συνάντηση κορυφής με Σταύρο Κοντονή.

Διορία ζήτησε η Super League, μαίνεται η κόντρα με ΕΠΟ
Κοντονής-συνάντηση INTIME SPORTS

Δύο εβδομάδες διορία ζήτησε η Super League από τον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, για να εφαρμόσει τις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που αφορούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες σε όλα τα γήπεδα, την ίδια στιγμή που η ΕΠΟ εμμένει στο ζήτημα των τακτικών δικαστών, οδηγώντας την κατάσταση σε ρήξη.

Στη σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη στο γραφείο του κ. Κοντονή παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιώργος Μποροβήλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.

"Εκτός από το γήπεδο της Καλλονής, όπου αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα με τη διοίκηση του σταδίου, είμαστε σχεδόν έτοιμοι" , δήλωσε ο κ. Μποροβήλος κατά την αποχώρηση από τη σύσκεψη.

Διευκρινίστηκε, μάλιστα, ότι εντός δύο περίπου μηνών, δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα και σε σχέση με τη λειτουργία των μεταλλικών κατασκευών μεμονωμένης εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα (τουρνικέ).

"Η εφαρμογή ενός νόμου από τη θεωρία στην πράξη έχει κάποιες παιδικές ασθένειες. Υποβάλαμε ένα αίτημα στον Υπουργό για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Δεν θέλουμε να υπεκφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας".

"Ο υπουργός βλέποντας την πρόθεσή μας να υλοποιήσουμε όσα συμφωνήθηκαν στο ακέραιο, είπε πως θα το σκεφτεί. Θεωρώ πως είναι ένα δίκαιο αίτημα, εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στη χώρα λόγω capital controls και των θεμάτων που ήθελαν συνεργασία. Εκτιμούμε πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό και θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος".

Μαίνεται η κόντρα για τους τακτικούς δικαστές

Συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών υπήρξε και στο θέμα των τακτικών δικαστών στα αθλητικά όργανα, στο οποίο, όμως, διαφωνεί η ΕΠΟ, με συνέπεια να μην υπάρξει κάποια εξέλιξη και να αποφασιστούν νέες συζητήσεις. Ο υφυπουργός ενημέρωσε τους συλλόγους ότι εάν η Ομοσπονδία δεν υπακούσει στις διατάξεις του νόμου, τότε θα προβεί σε όλα τα προβλεπόμενα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε καμία απολύτως διαπραγμάτευση.

"Υπάρχει ένα θέμα με το διαιτητικό δικαστήριο και τη σύνθεσή του, που κατά τον υπουργό πρέπει να γίνει με τακτικούς δικαστές. Θα γίνουν επαφές για να μην υπάρξει θέμα. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τακτικοί δικαστές, από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Έτσι ορίζει ο νόμος και η Super League δεν έχει διάθεση να παρανομήσει", συμπλήρωσε ο Γιώργος Μποροβήλος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, εμφανίστηκε λιτός στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και αρκέστηκε να υπογραμμίσει: "Το μόνο που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος"

Όπως επισημαίνουν από τον ΠΑΟΚ, η θέση τους παραμένει ξεκάθαρη στο συγκεκριμένο θέμα: "θέλουμε νομιμότητα και διαφάνεια και επομένως θέλουμε να τηρηθεί ο νόμος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK