"Ψήνεται" του Εμποκού, τελειώνει του Φερέιρα

Τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης του ΠΑΟ με την Κιέβο για τον Εμποκού, ο εξαιρετικός «κύκλος» επαφών του Λυμπερόπουλου με τον διευθυντή της ιταλικής ομάδας Ρομερόνε, η προχωρημένη συζήτηση για τον 25χρονο μπακ με την Πάσος Φερέιρα που βρίσκει άμεσα αντικαταστάτη και το «διαζύγιο» με τον Γιαννακόπουλο. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

"Ψήνεται" του Εμποκού, τελειώνει του Φερέιρα

Μέσα στη συνολική «συννεφιά» και τη «μαυρίλα» που έχει πλακώσει πάνω απ’ τον Παναθηναϊκό, πολύ περισσότερο μετά (και) τα όσα έχουν γίνει απ’ τη Δευτέρα (19/6) με την υπόθεση του Μπεργκ και της Αλ Αΐν, υπάρχουν και κάποιες μικρά (αλλά σημαντικά) «φωτεινά» σημεία, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις και τις έως τώρα κινήσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου στις υποθέσεις των «Πόλο» Εμποκού και Φελίπε Φερέιρα.

Όλα αυτά βεβαίως συνδέονται σε απόλυτο βαθμό και με τα πολύ «δύσκολα» οικονομικά δεδομένα των «πράσινων», που παραμένουν ακόμη αρκετά… ασαφή. Δηλαδή πόσα λεφτά («καθαρά») θα πάρει εντέλει ο Παναθηναϊκός απ’ αυτή την «ταλαιπωρημένη» ιστορία με τον Μπεργκ (εφόσον ξεκινήσει ένας νέος κύκλος διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις δύο πλευρές για να βρεθεί συμβιβαστική λύση) και πόσα χρήματα και πότε θα βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος, για να πληρωθούν (πρώτα απ’ όλα) οι περσινές οφειλές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Προκειμένου να μην ξεκινήσει η νέα χρονιά με ακόμη μεγαλύτερη «μουρμούρα» και εσωστρέφεια…

Εν αναμονή του τελικού status επί του μπάτζετ, ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» συνεχίζει τις συζητήσεις του (και) με τα υπόλοιπα ανοικτά «μέτωπα» του «πράσινου» ρόστερ, μολονότι είναι αλήθεια πως το τελευταίο τριήμερο αφιέρωσε δεκάδες ώρες πάνω στην υπόθεση του Μπεργκ…

ONLINE ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΕΒΟ

Στο θέμα του Εμποκού, όπως αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του Contra.gr από την Ιταλία (μέσω των ρεπόρτερ της «Tuttosport») ο δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε απ’ την περασμένη εβδομάδα ο «Λύμπε», με τον νέο τεχνικό διευθυντή της Κιέβο Τζιανκάρλο Ρομερόνε, έχει φέρει αρκετά καλά αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό. Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι τα εξής:

-Η Κιέβο ΔΕΝ υπολογίζει τον Εμποκού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τον προπονητή της ομάδας Ρολάντο Μαράν να έχει ήδη ξεκαθαρίσει προς τη διοίκηση πως ο Κονγκολέζος (μαζί με ένα γκρουπ 4-5 παικτών ακόμα) είναι εκτός πλάνων. Μάλιστα, όπως έλεγαν οι Ιταλοί ο Εμποκού δεν θα βρίσκεται στην «πρώτη» της ομάδας (στις αρχές Ιουλίου) και βρίσκεται ήδη σε ένα καθεστώς αντίστοιχο με αυτό που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό οι Μπουμάλ, Π. Βλαχοδήμος, Ρέις κ.ο.κ.

-Η Κιέβο ΔΕΝ έχει μέχρι στιγμής καμία πρόταση για τον Εμποκού. Ούτε καν για δανεισμό. Κι αυτό είναι το καλύτερο δυνατό… νέο για τον Παναθηναϊκό που θέλει να διατηρήσει στις τάξεις του και την επόμενη σεζόν τον Αφρικανό μεσοεπιθετικό. Επειδή μάλιστα οι Ιταλοί «βιάζονται» για να ξεκαθαρίσουν και το δικό τους ρόστερ, η περίπτωση του «Πόλο» είναι σ’ αυτές που έχουν εντάξει ως «άμεσες προτεραιότητες», για να κλείσουν και τις δικές τους εκκρεμότητες.

-Ο Παναθηναϊκός έχει σ’ όλη αυτή τη διαδικασία «σύμμαχό» του και τον παίκτη. Ναι, ο «Πόλο» είχε εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του γύρω απ’ το οικονομικό και τις καθυστερήσεις των πληρωμών, εντούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αποπληρωθεί τα χρήματα που εκκρεμούσαν απ’ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έχει μιλήσει αρκετές φορές με τον «Λύμπε» και τον Ουζουνίδη και γνωρίζει καλά πως στον Παναθηναϊκό θα έχει απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο. Κάτι που δεν μπορεί να του εγγυηθεί -μέχρι στιγμής- κάποια άλλη ομάδα.

-Πάμε τώρα λίγο στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης που αφορά το οικονομικό. Την περασμένη χρονιά ο Παναθηναϊκός πλήρωσε 150.000 ευρώ ως «ενοίκιο» προς την Κιέβο για τον Εμποκού, ενώ κάλυψε ένα μέρος απ’ το συμβόλαιό του. Συγκεκριμένα, 250.000 ευρώ απ’ τις συνολικά 600.000 ευρώ που περιλαμβάνονται στη σύμβασή του με την ιταλική ομάδα (οι υπόλοιπες 350.000 ευρώ πληρώθηκαν απ’ την Κιέβο). Οι Ιταλοί δεν ζητούν κάτι παραπάνω ως προς το «ενοίκιο», ωστόσο θέλουν να προσφέρει ο Παναθηναϊκός μεγαλύτερο μέρος στα χρήματα του συμβολαίου του παίκτη και να «τσοντάρουν» κι εκείνοι ένα μικρότερο ποσό.

Εκεί πάνω έχουν επικεντρωθεί οι διαπραγματεύσεις του Λυμπερόπουλου με τον Ρομερόνε. Με τις πληροφορίες απ’ την Ιταλία που μεταφέρθηκαν προς το Contra.gr, να αναφέρουν πως η διαφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν δείχνει… αγεφύρωτη. «Είναι απ’ τις περιπτώσεις που συνήθως βρίσκεται η “χρυσή τομή” και καταλήγουν δύο ομάδες σε συμφωνία…» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ρεπόρτερ της «Tuttosport». Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσει ο «Λύμπε» να φτάσει σε… deal μία υπόθεση που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες έδειχνε από τρομερά δύσκολη έως… αδύνατη. Αρκεί βεβαίως, να υπάρχει σταθερό πλάνο πάνω στα οικονομικά δεδομένα.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΑΚ Η ΠΑΣΟΣ

Σε ότι αφορά τώρα την υπόθεση του αριστερού μπακ της Πάσος Φερέιρα, Φελίπε Φερέιρα, οι πληροφορίες απ’ την Πορτογαλία επιβεβαίωναν το προ ημερών ρεπορτάζ του Contra.gr για την φόρμουλα που έχει ρίξει στο… τραπέζι ο μάνατζερ του παίκτη, Κάρλος Γκονσάλβες (εκπρόσωπος και του Ζέκα). Ο 25χρονος άσος έχει ζητήσει επιτακτικά απ’ την ομάδα του να τον αφήσει να πάει στον Παναθηναϊκό και πλέον οι συζητήσεις (όπως φαίνεται και απ’ τα ρεπορτάζ των Πορτογάλων τα τελευταία 24ωρα), είναι προχωρημένες.

Ο μάνατζερ του Φερέιρα, έχει προτείνει να επεκταθεί κατά ένα χρόνο το συμβόλαιο του Πορτογάλου αμυντικού με την Πάσος (συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του ’18) και στη συνέχεια να δοθεί δανεικός στον Παναθηναϊκό, με οψιόν αγοράς. Κάτι που μπορεί να «καλύψει» όλες τις πλευρές και να απεγκλωβίσει στην παρούσα φάση την κατάσταση, αφού είναι ξεκάθαρο πως οι «πράσινοι» δεν έχουν μπάτζετ για να αγοράσουν τώρα τον παίκτη. Το γεγονός πως το θέμα προχωράει αρκετά πλέον, επιβεβαιώνεται κι απ’ το γεγονός πως η διοίκηση της Πάσος είναι σε συζητήσεις με δύο αριστερούς μπακ. Και στην Πορτογαλία υποστήριζαν πως μέσα στο σαββατοκύριακο ο ένας εκ των δύο θα «κλείσει», ανοίγοντας το… δρόμο για την αποχώρηση του Φερέιρα.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥ «ΓΙΑΝΝΑΚΟ»

Στο ζήτημα των αποδεσμεύσεων τώρα, η τελευταία εξέλιξη αφορούσε τον Νίκο Γιαννακόπουλο. Ο μάνατζερ του Ελληνα γκολκίπερ πήγε χθες στα γραφεία του «τριφυλλιού» στο Μαρούσι και συναντήθηκε με τους «πράσινους», για να προχωρήσουν το θέμα της λύσης του συμβολαίου του πελάτη του. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπάρχει καταρχήν συμφωνία και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα επισημοποιηθεί το «διαζύγιο», με πιθανότερο προορισμό του «Γιαννακό» την Κέρκυρα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK