Σοβαρός κίνδυνος για ΑΕΚ και Ατρόμητο!

Τι τιμωρία προβλέπεται για τα επεισόδια που έγιναν στο Περιστέρι. Κίνδυνος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην "Ένωση".

Σοβαρός κίνδυνος για ΑΕΚ και Ατρόμητο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με βαριά τιμωρία που μπορεί να φτάσει εκτός από το πρόστιμο και την τιμωρία της έδρας 2-3 αγώνων και με αφαίρεση τριών βαθμών απειλούνται ΑΕΚ και Ατρόμητος για τα επεισόδια στο Περιστέρι.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για "εκτεταμένα επεισόδια", σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι τα επεισόδια έγιναν στον στίβο αλλά σύμφωνα με με τον πειθαρχικό κώδικα "αγωνιστικός χώρος είναι ο χώρος που περικλείεται από τις εξέδρες ή την εσωτερική περίφραξη του γηπέδου και περιλαμβάνει τον αγωνιστικό χώρο, την περιμετρική αυτού έκταση, τις τεχνικές περιοχές με τους πάγκους των αναπληρωματικών και των αξιωματούχων του αγώνα και διαθέτει πρόσβαση στο χώρο αποδυτηρίων" . Με μία λέξη... τα πάντα.

Το άρθρο 16, παράγραφος 6δ. του πειθαρχικού κώδικα για εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο προβλέπει πρόστιμο 70-150.000 ευρώ, αποκλεισμό έδρας 2-3 αγωνιστικών και -3.

Βαριές ποινές προβλέπει και το άρθρο 4, παράγραφος β. για "είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο με βιαιοπραγίες και φθορές" (πρόστιμο από 50-100.000 ευρώ και αποκλεισμός έδρας 1-2 αγωνιστικές).

Το πότε θα γίνει η εκδίκαση των υποθέσεων και πότε θα εκτίσουν ενδεχόμενες ποινές οι ομάδες είναι άγνωστο καθώς μέχρι τις 15/2 οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ δεν προλαβαίνει να εκτίσει στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου 13/2 με τον Ολυμπιακό ενώ το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι με τον Παναθηναϊκό, την 24η αγωνιστική στις 28/2.

Για να εκτίσει (ενδεχόμενη) ποινή με τους "πράσινους" θα πρέπει αυτή να έχει ανακοινωθεί μέχρι και την Δευτέρα 22/2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποκαλυπτικό VIDEO από τα επεισόδια στο Ατρόμητος - ΑΕΚ

Καρέ-καρέ τα επεισόδια μετά τη λήξη του Ατρόμητος-ΑΕΚ

VIDEO: Ένταση και επεισόδια πίσω από την πλάτη του Πογέτ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK