Πότε εκτίουν τις πιθανές ποινές τους Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Προλαβαίνουν να αφαιρεθούν κι άλλοι βαθμοί από τον ΠΑΟΚ μέσα στα πλέι οφ; Προλαβαίνει να εκτίσει ποινή έδρας (ή και αφαίρεση βαθμών) ο Παναθηναϊκός πριν ολοκληρωθεί η σεζόν; Όλα τα σενάρια.

Πότε εκτίουν τις πιθανές ποινές τους Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Απολογούνται το μεσημέρι της Πέμπτης 8/5 οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ και μάλιστα δύο φορές έκαστος: αρχικά στην πειθαρχική επιτροπή της Super League για τα επεισόδια στη Λεωφόρο την περασμένη Κυριακή και εν συνεχεία στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου. Και για τις δύο περιπτώσεις έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις για εκτεταμένα επεισόδια.

Οι ομάδες κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών και ποινή έδρας, αλλά αυτό είναι ήδη γνωστό. Το θέμα που αξίζει να εξετάσουμε, είναι το πότε θα εκτίσουν τις πιθανές ποινές τους οι δύο ομάδες, με δεδομένο ότι τα... μισα πλέι οφ αποτελούν ήδη παρελθόν.

Όσον αφορά το κομμάτι της αφαίρεσης βαθμών: για να αφαιρεθούν βαθμοί θα χρειαστεί να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις. Η λογική λέει ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχουν τελεσιδικήσει. Σε πρώτο βαθμό εκδικάζονται την Πέμπτη 8/5, οι αποφάσεις θα βγουν αυθημερόν ή το αργότερο την Παρασκευή και οι εφέσεις θα εκδικαστούν στα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Συνεπώς τα πλέι οφ δεν θα έχουν ολοκληρωθεί και φυσικά η βαθμολογία τους δεν θα έχει επικυρωθεί. Άρα η όποια αφαίρεση βαθμών επιβληθεί (νέα για τον ΠΑΟΚ και πρώτη για τον Παναθηναϊκό) θα ισχύσει στη βαθμολογία των πλέι οφ!

Σε ότι αφορά τις ποινές έδρας: ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς δίνει το τελευταίο του εντός έδρας (με τον Παναθηναϊκό) κεκλεισμένων των θυρών, συνεπώς η όποια επιπλέον ποινή έδρας θα ισχύσει για το επόμενο πρωτάθλημα.

Με τον Παναθηναϊκό είναι πιο περίπλοκο: Την Κυριακή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, θα αγωνιστεί σε κάθε περίπτωση με κόσμο. Την Τετάρτη, όμως, με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, θα αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών, εάν και εφόσον τιμωρηθεί και εάν η απόφαση ανακοινωθεί αυθημερόν (Πέμπτη 8/5)! Αν η απόφαση βγει την Παρασκευή, τότε ακόμη και αν τιμωρηθεί, το ματς με τον Ατρόμητο θα το δώσει με κόσμο! Αυτό συμβαίνει διότι βάσει κανονισμού, για να εκτίσεις ποινή έδρας πρέπει να μεσολαβούν 5 ημερολογιακές μέρες, εξαιρουμένης της ημέρας της απόφασης και της ημέρας του αγώνα. Και μεταξύ Παρασκευής και Τετάρτης, μεσολαβούν 4 ημέρες.

Αν ωστόσο, δεν προλάβει να εκτίσει την πιθανή τιμωρία της έδρας του στα φετινά πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός θα την εκτίσει την επόμενη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK