Επικυρώθηκαν μόνο οι 5 πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος

Επικυρώθηκαν οι πέντε πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, εκκρεμεί η επικύρωση της βαθμολογικής κατάταξης των υπολοίπων 11 ομάδων. Το Σαββατοκύριακο 25/26 Αυγούστου αρχίζει το πρωτάθλημα της περιόδου 2012-2013.

Επικυρώθηκαν μόνο οι 5 πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος

Υπέρ της μερικής επικύρωσης ήταν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Αστέρας Τρ., Εργοτέλης, Παναιτωλικός και Δόξα. Ο Λεβαδειακός ήταν απών ένω ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού δεν είχε δικαίωμα ψήφου. Οι άλλες επτά ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της ολικής επικύρωσης, όμως επικράτησε η η μη επικύρωση επειδή η ψήφος του προεδρεύοντος Γ. Μποροβήλου μέτρησε διπλή.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της Super League:

"1. Επικυρώθηκε η θέση του Πρωταθλητή και οι τέσσερις συμμετέχοντες στους αγώνες κατάταξης (play off).

2. H τελική φάση του Πρωταθλήματος Κ17 (final four) θα διεξαχθεί στην Τρίπολη.

3. Εκπρόσωπος της διοργανώτριας στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα είναι ο κ. Γ. Μποροβήλος, με αναπληρωτή του τον κ. Γ. Μώραλη.

4. Ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος περιόδου 2012-2013 ορίστηκε το Σαββατοκύριακο 25/26 Αυγούστου 2012".

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 15 Μαΐου (16:00) θα συζητηθεί ενώπιον του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ η προσφυγή που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Παναιτωλικός, με αίτημα να μην ισχύσει η απόφαση της Super League για τις αδειοδοτήσεις, το οποίο αναφέρει ότι οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτούνται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν θα υποβιβάζονται, αλλά στερούνται του δικαιώματος της μεταγραφικής ενίσχυσης και της ανανέωσης συμβολαίων.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του Απόστολου Παπουτσάκη στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου με τον Νίκο Καραγεωργίου όπου τόνισε πως το πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη για τον Εργοτέλη.

Tέλος, με αφορμή την πρόθεση παραίτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη από πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός λόγω του αθλητικού νόμου, το ΔΣ του συνεταιρισμού ζητά την άμεση τροποποποίηση των σχετικών άρθρων περί αστικής και ποινικής ευθύνης "που οδηγούν στην δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σε συνέχεια της απόφασης αναστολής της 23ης αγωνιστικής ημέρας του τρέχοντος πρωταθλήματος και της εκδήλωσης της πρόθεσης παραίτησης του προέδρου του Ολυμπιακού, λόγω των διατάξεων του Αθλητικού Νόμου που προβλέπουν την αστική και την ποινική ευθύνη των προέδρων και των μελών των Δ.Σ. των ΠΑΕ σε περίπτωση επεισοδίων εκτός αγωνιστικών χώρων, η Super League για άλλη μία φορά θέτει προ των ευθυνών τους εκείνους οι οποίοι ποινικοποιούν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και επιβάλλουν νόμους που οδηγούν στην δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου.

Το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την προεκλογική δέσμευση των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, να προχωρήσουν στην άμεση τροποποίηση των σχετικών άρθρων περί αστικής και ποινικής ευθύνης".

News 24/7

24MEDIA NETWORK