Επικυρώθηκαν μπαράζ και ανταλλάγματα

Με τραγικούς πρωταγωνιστές τη Football League και την ΕΠΟ, ολοκληρώθηκε την Τρίτη το απόγευμα η κωμωδία που παιζόταν επί έξι μήνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το καλύτερο το κράτησαν για το τέλος: η Super League προσέφερε περίπου 200.000 ευρώ και η Football League έκανε... κωλοτούμπα και δέχτηκε τον αγώνα μπαράζ.

Επικυρώθηκαν μπαράζ και ανταλλάγματα
INTIME SPORTS

Δύο ομάδες θα προβιβαστούν και ισάριθμες θα υποβιβαστούν απ' ευθείας, στο τέλος της φετινής σεζόν σε Super League και Football League. Άλλη μία θέση θα κριθεί μέσω αγώνα μπαράζ μεταξύ του 16ου της "μεγάλης" κατηγορίας και του τρίτου των πλέι οφ της "μικρής". Πρόκειται για την εναλλακτική πρόταση που είχε καταθέσει η Super League, η οποία, έπειτα από μια εντυπωσιακή κυβίσθηση, έγινε κυριολεκτικά στο παρά πέντε δεκτή από τη Football League.

Για να υποχωρήσει η Ένωση της Β' Εθνικής ζήτησε -όπως κάνει παντού και πάντα- οικονομικά ανταλλάγματα. Ο συνεταιρισμός δέχτηκε να προσφέρει το καθιερωμένο μπόνους που δίνει στις ομάδες που υποβιβάζονται, ήτοι περίπου 200.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην περίπτωση που η ηττημένη ομάδα του μπαράζ θα είναι η ομάδα της Football League.

Στο έκτακτο Δ.Σ. της "μικρής" λίγκας που έγινε το πρωί ακριβώς για αυτό το λόγο, υπέρ της πρότασης για το "2+1", ψήφισαν 13 ΠΑΕ: Πιερικός, Φωκικός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Εθνικός Γαζώρου, Χανιά, Φωστήρας, Ηρακλής Ψαχνών, Αχαρναϊκός, Παναιγιάλειος, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Βύζας Μεγάρων και Απόλλων Καλαμαριάς. "Όχι" στην πρόταση της Super League και επιμονή στο "3-3", ψήφισαν 6 ΠΑΕ: Ηρακλής, Καβάλα, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Αιγινιακός και Αστέρας Μαγούλας. Λευκό ψήφισε ο... σκληροπυρηνικός Ολυμπιακός Βόλου! Οκτώ ομάδες δεν εμφανίστηκαν καν να ψηφίσουν...

Το πρακτικό συμβιβασμού επικυρώθηκε αργότερα και από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Μεταξύ άλλων, εκτός από τα οικονομικά ανταλλάγματα, περιλαμβάνει τον όρο να είναι ο αγώνας μπαράζ μονός, να διεξαχθεί εντός δέκα εργάσιμων ημερών από τη λήξη των πλέι οφ της Football League και να γίνει στο ΟΑΚΑ (αν οι ομάδες είναι από την Αθήνα) ή σε άλλο ουδέτερο γήπεδο που θα απέχει ισομερώς από τις έδρες των δύο ομάδων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK