Έρευνα Contra.gr: οι προϋποθέσεις Κοντονή, τι ισχύει στα γήπεδα

Προτού ο Σταύρος Κοντονής "σφυρίξει" ξανά σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League το Contra.gr καταγράφει τα δεδομένα στα 17 γήπεδα. Πόσα πληρούν τις προϋποθέσεις (ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες), πού υπάρχουν ελλείψεις, σε ποια χρειάζονται βελτιώσεις.

Έρευνα Contra.gr: οι προϋποθέσεις Κοντονή, τι ισχύει στα γήπεδα

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε, έξω από τη Βουλή, την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League για μία εβδομάδα έθετε βασικούς άξονες λειτουργίας των ΠΑΕ για την επανεκκίνηση των αγώνων. Μεταξύ αυτών το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι περιστρεφόμενες είσοδοι στις θύρες και οι κάμερες ασφαλείας.

Επειδή το χρονικό διάστημα για ν' αλλάξουν τα πάντα είναι ομολογουμένως μικρό, ο υφυπουργός περισσότερο προσδοκούσε/προσδοκά σε μια δέσμευση από τη διοργανώτρια αρχή, όπως έγινε μετά το ΔΣ της Δευτέρας και θα επαναληφθεί την Τετάρτη στο ραντεβού τους, ότι τουλάχιστον θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και τα πρώτα αυτά μέτρα θα τεθούν σε προτεραιότητα.

Το Contra.gr ρώτησε και έμαθε τι ισχύει σε κάθε γήπεδο ξεχωριστά. Πού έχουν τοποθετηθεί κάμερες, πού εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο και πού η είσοδος των οπαδών γίνεται μέσα από τουρνικέ. Πού δηλαδή χρησίμευσαν τα 13 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί ως επιχορήγηση από την Πολιτεία γι' αυτούς τους σκοπούς.

Το ρεπορτάζ αποκάλυψε ότι περισσότερα από τα μισά γήπεδα, από τα 17 που χρησιμοποιούνται στην τρέχουσα σεζόν, πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει αναγγείλει το Υπουργείο για να συνεχιστεί ομαλά, χωρίς άλλα εμπόδια, το πρωτάθλημα. Υπάρχουν βέβαια και εκείνα, λιγότερα από τα μισά, που δεν ανταποκρίνονται στις προσταγές της Πολιτείας και θα πρέπει άμεσα να εναρμονιστούν.

Όπως θα πρέπει να πάψει η κατά το δοκούν εφαρμογή και να γίνει είτε η απαραίτητη συντήρηση είτε η επιδιόρθωση/αντικατάσταση των προβληματικών οργάνων, αφού υπάρχουν αρκετά τέτοια, για να τηρείται το νομοθετικό πλαίσιο. Τούτο πλέον είναι δουλειά της Λίγκας και ευθύνη Αστυνομίας, που έχουν την εποπτεία και οφείλουν να διαπιστώσουν το βαθμό λειτουργίας όσων συστημάτων υφίστανται.

Αυτό που το Contra.gr επιχειρεί είναι η αποτύπωση σ' ένα αναλυτικό infographic της ισχύουσας κατάστασης. Τι πρέπει ν' αλλάξει και πού για το πρώτο βήμα. Η παρουσίαση είναι με βαθμολογική σειρά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK