Εργοτέλης - Κέρκυρα 1-2 (VIDEOS)

Με την εκτός έδρας νίκη της στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη (2-1), η Κέρκυρα εξασφάλισε την παραμονή της. Προηγήθηκαν οι Κρητικοί αλλά ανέτρεψαν το σκορ οι Φαίακες. Υποβιβάστηκαν οι Ηρακλειώτες.

Εργοτέλης - Κέρκυρα 1-2 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Πριν καλά-καλά ζεσταθούν οι δύο ομάδες, άπαντες στο γήπεδο πάγωσαν από τον τραυματισμό του Γκορκς, μόλις στο 2ο λεπτό. Ο αμυντικός του Εργοτέλη αποχώρησε με κολλάρο και διάσειση και το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από πέντε λεπτά διακοπής στα οποία η αλήθεια είναι ότι υπήρξε αγωνία.

Ο Εργοτέλης ήθελε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει στο πρώτο μέρος, το άγχος έπνιγε τις προσπάθειες των παικτών του. Κάποια σκόρπια σουτ χωρίς καμία τύχη δεν ήταν δυνατόν να απειλήσουν την Κέρκυρα η οποία αμυνόταν αποτελεσματικά και έψαχνε κενούς χώρους για την κόντρα. Σε μία τέτοια μάλιστα ο Καϊκούτ (που αντικατέστησε στο 17' τον Μαρκόφσκι) τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Εργοτέλη με πολύ δυνατό σουτ.

Στην επανάληψη, οι Κρητικοί επιχείρησαν να ανεβάσουν ρυθμούς. Παρά το γεγονός ότι έχασαν με τραυματισμό τον πιο δραστήριο παίκτη τους, τον Τζανακάκη, βρήκαν το γκολ που χρειάζονταν με το έξοχο σουτ του Χαλκιαδάκη στο 57'. Ηταν φανερό άλλωστε ότι μόνο από κάποια ατομική έμπνευση θα μπορούσαν να σκοράρουν.

Η Κέρκυρα όμως, ομάδα καλά δουλεμένη, όχ μόνο δεν τον έβαλε κάτω αλλά ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα. Η δραστηριότητα του πολύτιμου Κόντου από αριστερά την βοήθησε πάρα πολύ κόντρα σε μία άμυνα που έτσι και αλλιώς παρουσίαζε κενά. Η ισοφάριση ήρθε στο 74' από τον Ντιμιτρόφσκι που εκμεταλλεύτηκε την εντελώς άστοχη έξοδο του Σαράνοφ ενώ το γκολ της νίκη είχε τη σφραγίδα του Κόντου που πλάσαρε έξοχα στο 78'.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός στο παιχνίδι. Οσο και αν προσπάθησε ο Εργοτέλης δεν έγινε ούτε καν απειλητικός.

MVP

Ο Κοντός έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Εργοτέλη κατά το δεύτερο ημίχρονο και η έξοχη απόδοσή του επισφραγίστηκε μ' ένα πολύ όμορφο γκολ που χάρισε τη νίκη-παραμονή στην ομάδα του. Ανέβασε τις μετοχές του ο παίκτης της Κέρκυρας μ' αυτήν την εμφάνιση.

Αδύναμος Κρίκος

Οι παίκτες του Εργοτέλη πνίγηκαν στο άγχος και έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Συνολικά ήταν πολύ κατώτεροι της περίστασης.

Σχόλιο

Η Κέρκυρα άξιζε και με το παραπάνω να σωθεί. Είναι ομάδα με αρχές, σωστή προσέγγιση των αγώνων και αποτελεσματική διαχείριση των καταστάσεων από τον προπονητή της. Το έκανε μάλιστα χωρίς να παίξει ούτε σ' ένα ματς αντιποδόσφαιρο. Ο Εργοτέλης πλήρωσε το κακό σχεδιασμό στην αρχή της σεζόν και τις βιαστικές αποφάσεις.

Εργοτέλης: Σαράνοφ, Τζανακάκης (54' Γκέντζογλου), Λουβιόν, Γκόρκς (13' Λυκογιάννης), Πίτσος, Μποέ, Καζναφέρης, Καλέ (76' Ολαϊτάν), Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης, Τζίλας

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Σιόντης, Ντιόγκο, Ζορμπάς (60' Φάμπιο), Ανδρεόπουλος (64' Καρντόσο), Ντιμιτρόφσκι, Κόντος, Χαβίτο, Μαρκόφσκι (17' Καϊκούτ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK