Φάκελος Χουλτ: Όλη η αλήθεια!

Το Contra.gr καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα ισχύουν γύρω απ’ την προσφυγή του Χουλτ: Το ύψος των οφειλών, οι δόσεις, η "πράσινη" πληρωμή της περασμένης Παρασκευής, η κατοχύρωση του ΠΑΟ, οι τάσεις φυγής του Σουηδού που "είδε" τα χρήματα την Τρίτη και η "εκδικητική" διάθεση του Νταλίν, που επέλεξε την… πλάγια οδό μετά το "όχι" του "Λύμπε" στην πρόταση της Σταντάρ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η κίνηση της πλευράς του Νίκλας Χουλτ να καταθέσει το πρωί της Τρίτης (27/6) προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού, ζητώντας την ελευθερία του για οφειλόμενα στο πρόσωπό του, ήρθε να προσθέσει ακόμη έναν σοβαρό «πονοκέφαλο»… πρώτης γραμμής για τους «πράσινους», πάνω στην εκκίνηση της νέας σεζόν.

Στο όλο θέμα, υπάρχουν τρεις βασικοί παράμετροι: Το ουσιαστικό, το τυπικό και το «ηθικό» της υπόθεσης. Και η καταγραφή τους θα πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή, ακριβώς επειδή οι καιροί είναι πολύ «περίεργοι» και οι παρερμηνείες γύρω απ’ τα συγκεκριμένα ζητήματα είναι πολύ «εύκολες». Το Contra.gr αναζήτησε όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης Χουλτ και καταγράφει όλα τα δεδομένα. Ας δούμε πολύ αναλυτικά τι ισχύει:

1. ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Ο Παναθηναϊκός όφειλε χρήματα στον Χουλτ, όπως όφειλε (και οφείλει) σ’ όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Πρώτα απ’ απ’ όλα το υπόλοιπο της δόσης Φεβρουαρίου και εν συνεχεία το σύνολο της δόσης του Μαΐου. Στον τραπεζικό λογαριασμό του Σουηδού μπακ κατατέθηκε στις 3 Μαΐου το ποσό των 17.500 ευρώ (έναντι δόσης Φεβρουαρίου), που αντιστοιχεί στο 20% της πλήρους δόσης του, που ανέρχεται στις 87.500 ευρώ. Μικρή παρένθεση, για να υπάρχει πλήρη εικόνα επί του συμβολαίου του παίκτη: Τον περασμένο Ιούλιο, ο Χουλτ συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό για 3ετές συμβόλαιο (έως τον Ιούνιο του 2019), με ετήσιες απολαβές 350.000 ευρώ, οι οποίες θα αποπληρώνονταν σε 4 δόσεις των 87.500 ευρώ.

Η πλευρά του Χουλτ και του ατζέντη του Μάρτιν Νταλίν, βλέποντας πως έως την Παρασκευή (23/6) δεν είχε πληρωθεί (στον τραπεζικό λογαριασμό) το υπόλοιπο της δόσης Φεβρουαρίου (70.000 ευρώ), αποφάσισε να το πάει… παραπέρα και το πρωί της Δευτέρας ενημέρωσε με γραπτή εντολή το δικηγορικό γραφείο του κ. Γιώργου Ζελελίδη, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, να καταθέσει προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού για το εν λόγω ποσό, ζητώντας την ελευθερία του 27χρονου μπακ, με την υποσημείωση πως εκκρεμεί και η δόση Μαΐου, ύψους 87.500 ευρώ, η οποία πρέπει να πληρωθεί το αργότερο έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου. Η εν λόγω προσφυγή κοινοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (27/6) στον Παναθηναϊκό και στην ΕΠΟ, με την Ομοσπονδία, να στέλνει αντίστοιχη ενημέρωση προς τον Παναθηναϊκό.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

2. ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Την περασμένη Παρασκευή (23/6), ο Παναθηναϊκός κατέθεσε στους λογαριασμούς των παικτών, του τεχνικού τιμ και όλων των υπολοίπων μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος, όλα τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο υπόλοιπο της δόσης Φεβρουαρίου. Στον δε Μάρκους Μπεργκ, επειδή είχε «σκάσει» όλο αυτό το τεράστιο ζήτημα με την Αλ Αΐν και το σκληρό «πόκερ» ανάμεσα στις δύο πλευρές, κατατέθηκε ΚΑΙ η δόση Μαΐου, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην έχει καμία απολύτως οφειλή προς το πρόσωπό του.

Επιστρέφοντας στο θέμα του Χουλτ, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επικοινώνησαν το μεσημέρι της Τρίτης με τον δικηγόρο του Σουηδού μπακ και του γνωστοποίησαν πως τα χρήματα του Φλεβάρη (70.000 ευρώ) του έχουν κατατεθεί από την Παρασκευή. Στην τοποθέτηση του κ. Ζελελίδη πως ο πελάτης του δεν έχει δει την παραμικρή ενημέρωση του λογαριασμού του για το εν λόγω ποσό, οι «πράσινοι» απάντησαν πως λόγω των capital controls είναι πολύ πιθανό (και δεν θα είναι η πρώτη φορά) να μην έχει «φανεί» ακόμη το έμβασμα στον τραπεζικό λογαριασμό του Σουηδού άσου. Κάτι που θα γίνει είτε το βραδάκι της Τρίτης ή μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (28/6), αφού πάντοτε χρειάζονται κάποια 24ωρα μέχρι να «φανούν» τα λεφτά, ιδίως όταν η μετακίνησή τους γίνεται μέσω τραπεζών του εξωτερικού.

Επίσης, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τόνισαν πως θα στείλουν εντός της ημέρας προς τον δικηγόρο του Χουλτ και τα παραστατικά πληρωμής, που επιβεβαιώνουν πως ο πελάτης του πληρώθηκε απ’ την περασμένη Παρασκευή. Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης απ’ την πλευρά του παίκτη έβγαινε πως όντως «είδε» τα χρήματα στο λογαριασμό του μετά το μεσημέρι. Ως εκ τούτου η προσφυγή του Χουλτ δεν έχει «ισχύ», κάτι που επιβεβαιώνεται και απ’ την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι καθ’ οδόν για την Αθήνα, για να ξεκινήσει από αύριο προπονήσεις (οι διεθνείς είχαν δύο μέρες off παραπάνω). Εδώ βεβαίως πρέπει να μπει κι ένας μικρός «αστερίσκος». Ακόμη και με το δεδομένο ότι ο Χουλτ πληρώθηκε το υπόλοιπο της δόσης Φεβρουαρίου (70.000 ευρώ), είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο ίδιος αξιώνει μέχρι την προσεχή Παρασκευή (30/6) ΚΑΙ την αποπληρωμή της δόσης Μαΐου. Ειδάλλως σε αντίθετη περίπτωση, τόσο ο 27χρονος άσος όσο κι ο μάνατζέρ του θα το… τραβήξουν εκ νέου απ’ την 1η Ιουλίου, εμμένοντας στο ζήτημα της προσφυγής.

Απ’ τον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Τρίτης, διευκρινιζόταν πως ως την Παρασκευή θα κατατεθούν και τα χρήματα της δόσης Μαΐου τόσο για τον Χουλτ, όσο και για όλους τους υπόλοιπους παίκτες. Η κίνηση του Σουηδού μπακ ωστόσο και πολύ περισσότερο του ατζέντη με τον οποίο συνεργάζεται (Νταλίν), δείχνουν πλέον ξεκάθαρες τάσεις… φυγής.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

3. ΤΟ «ΗΘΙΚΟ» ΖΗΤΗΜΑ

Εδώ και περίπου δέκα μέρες, ο Μάρτιν Νταλίν «διέρρεε» σ’ όλη την μανατζερική πιάτσα πως «…ο Χουλτ είναι “ελεύθερος” και θα κλείσει σε άλλη ομάδα ως “free agent”, χωρίς να έχει την παραμικρή αξίωση ο Παναθηναϊκός». Μικρή παρένθεση και… πάλι: ο πάλαι ποτέ μεγάλος άσος της εθνικής Σουηδίας, ήταν ο μάνατζερ του Ματίας Μπιάρσμιρ, ο οποίος στα… σώσματα της πολυμετοχικότητας είχε καταθέσει προσφυγή εναντίον του Παναθηναϊκού. Ο Νταλίν ήταν επίσης ο μάνατζερ του Δανού Μίκαελ Ισακ. Του επιθετικού της Ράντερς που βρέθηκε πολύ κοντά στους «πράσινους» στο φινάλε του περασμένου Γενάρη, όμως την ύστατη ώρα «πούλησε» την προφορική συμφωνία που είχε κάνει με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και πήγε τον Ισακ στη Νυρεμβέργη, διότι «μίλησε» η πολύ πιο γερή προμήθεια που πήρε. Εκτοτε η σχέση του Νταλίν με τον Παναθηναϊκό ήταν στα… κόκκινα.

Κι όταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Σουηδός μάνατζερ μετέφερε στους «πράσινους» το ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης για τον Χουλτ, βγήκαν προς τα έξω τα… μαχαίρια. Η πρόταση της βελγικής ομάδας (το τιμόνι της οποίας ανέλαβε ο πρώην προπονητής του Ατρόμητου Ρικάρντο Σα Πίντο), ήταν περίπου 800.000 ευρώ. Ο Λυμπερόπουλος ζήτησε 1,4 εκατ. ευρώ για να πωληθεί ο διεθνής Σουηδός μπακ και το θέμα τελείωσε εκεί. Και άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση, ανέφεραν πως ουδέποτε είπε ο ΙΔΙΟΣ ο Χουλτ «όχι» στην πρόταση της Σταντάρ. Αλλά το θέμα κόλλησε, διότι ο «Λύμπε», κοστολογώντας τον διεθνή Σουηδό μπακ για πολύ υψηλότερο αντάλλαγμα, έθεσε συγκεκριμένο όριο έναρξης της όποιας διαπραγμάτευσης. Το 1,4 εκατ. ευρώ.

Το θέμα «φρέναρε» και ο Νταλίν (που ούτως ή άλλως έχει κάκιστες σχέσεις με όλο τον Παναθηναϊκό), αποφάσισε να πάει την υπόθεση σε άλλο… level δια της… πλαγίου, με σαφείς εκδικητικές τάσεις (και με το ενδιαφέρον της Σταντάρ να παραμένει… ζωηρό, μολονότι έκλεισε ήδη και τον Ποκονιόλι). Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η κίνηση της προσφυγής. Εφόσον όμως πληρωθεί και τη δόση Μαΐου (87.500 ευρώ) ως τις 30/6, τότε η προσφυγή του Χουλτ δεν θα έχει καμία απολύτως ισχύ. Και ο Παναθηναϊκός θα έχει το… πάνω χέρι στην υπόθεση. Και για να φύγει ο Σουηδός μπακ θα πρέπει να φέρει πρόταση που να καλύπτει το «τριφύλλι» Ο Χουλτ ωστόσο και ο μάνατζέρ του άνοιξαν θέμα «φυγής», που είναι ακόμη… ασαφές το που θα καταλήξει και το αν μπορεί να «λυθεί» με αμοιβαίες εξηγήσεις.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΧΟΥΛΤ

Ο Νίκλας Χουλτ απ’ την πλευρά του, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης (27/6) στα σουηδικά ΜΜΕ (Aftonbladet) για όλο αυτό το θέμα που προέκυψε με την κίνηση της προσφυγής του, τονίζοντας πως αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να διασφαλίσει πρώτα απ’ όλα τα χρήματά του. «Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να διευθετήσει τις οφειλές του. Υπάρχουν μεγάλα χρηματικά ποσά που οφείλονται σε εμένα αλλά και πολλούς συμπαίκτες μου. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις και πολλοί άνθρωποι της διοίκησης που ήταν παρόντες σε αυτές τις συζητήσεις μας έλεγαν συνέχεια τη φράση: “θα πληρωθείτε την επόμενη εβδομάδα”. Τώρα είχα φτάσει στο σημείο, όπου ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι» τόνισε αρχικά ο Χουλτ για τους λόγους που έκανε την προσφυγή και πρόσθεσε: «Θέλω να ξεφύγω από όλο αυτό. Η ομάδα μου χρωστάει και το ίδιο ισχύει και με άλλους παίκτες. Θέλω ο Παναθηναϊκός να γίνει ένα βιώσιμο κλαμπ που θα μπορεί να έχει καλούς παίκτες και να μπορεί να είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα και να έχει επιτυχίες στην Ευρώπη. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Ήταν μία φανταστική πρώτη σεζόν για μένα. Έκανα ένα βήμα προς τα μπροστά ως παίκτες, συμμετείχα στην Εθνική ομάδα, έπαιξα μερικά σπουδαία ματς. Ήθελα να βάλω πίεση στην ομάδα, όχι να φύγω από τον Παναθηναϊκό».

Για το πώς θα περιέγραφε ο ίδιος την κατάσταση στον σύλλογο, υπογράμμισε πως «…δεν έχω ιδέα πως να το περιγράψω και που οφείλεται αυτό. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες», ενώ αναφέρθηκε και στην επίθεση οπαδών του «τριφυλλιού» προ ημερών στα γραφεία της ομάδας: «Είναι λυπηρό, αλλά καταλαβαίνω την οργή τους. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα και οι περασμένοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Μας έβαλαν πρόστιμα, μας επέβαλαν αποκλεισμό της έδρας, μας αφαίρεσαν βαθμούς. Ο Μάρκους έφαγε τέσσερις αγωνιστικές για το τίποτα. Την ίδια στιγμή όμως δεν μπορείς να δεχθείς ότι οι οπαδοί πλήγωσαν ή απείλησαν ανθρώπους. Μετά από αυτό, ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας παραιτήθηκε».

News 24/7

24MEDIA NETWORK