Ολυμπιακός - Γάνδη 2-2

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 κόντρα στη Γάνδη στο πρώτο δυνατό φιλικό επί βελγικού εδάφους, παρουσιάζοντας θετικά στοιχεία μεσοεπιθετικά, αλλά έχοντας φανερά κενά στα μετόπισθεν. Γκολ και ασίστ ο Κώστας Φορτούνης. Δοκάρι στο 67' ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

Ολυμπιακός - Γάνδη 2-2
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο φιλικό επί βελγικού εδάφους κόντρα στη Γάνδη έδινε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο ενόψει και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Οι παίκτες του Βίκτορ Σάντσεθ μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλαν το ρυθμό τους και βρέθηκαν μία "ανάσα" από το 1-0 στο 15ο λεπτό, όμως ο Μπράουν Ιντέγε δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Γιανίκ Τέλεν.

Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε ρόλο "κόφτη" στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, με τους Μανιάτη-Μπουχαλάκη να είναι το δίδυμο στα χαφ, τους Πάρντο-Φορτούνη να αγωνίζονται στα "φτερά" της επίθεσης και τον Ιντέγε να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να χτυπήσουν από τα πλάγια με τους Βούρο και Τσιμίκα να ανεβοκατεβαίνουν διαρκώς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 31' με τον Μόζες Σάιμον, ο οποίος έστειλε -με μακρινό σουτ- την μπάλα στα δίχτυα του Στέφανο Καπίνο που άργησε να πέσει στην αριστερή γωνία του. Παρόλα αυτά, ο Έλληνας γκολκίπερ πήρε ρεβάνς τρία λεπτά αργότερα, όταν αρνήθηκε το γκολ σε κοντινό πλασέ του Ζερεμί Περμπέ.

Τελικά, η χαρά των Βέλγων κράτησε μόλις εφτά λεπτά, καθώς στο 38' ο δραστήριος Ιντέγε με όμορφη κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη έφερε το ματς στα ίσα. Όμως, γι' ακόμα μία φορά τα αμυντικά λάθη κόστισαν στους Πειραιώτες. Ο Δημήτρης Σιόβας υπέπεσε σε πέναλτι, βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πέρμπε ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Οι Βέλγοι μπήκαν με... φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και έχασαν μία τεράστια ευκαιρία για το 3-1, με τον Καπίνο να λέει "όχι" σε δυνατό σουτ του Σάιμον. Οι "ερυθρόλευκοι" εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους, βγήκαν στην αντεπίθεση και στο 58ο λεπτό έφθασαν στην ισοφάριση, με εξαιρετικό σουτ του Φορτούνη που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τέλεν.

Παρά τις αρκετές αλλαγές, ο Ολυμπιακός διατήρησε σε υψηλά στάνταρ την απόδοσή του και στο 67' θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Τέλεν. Οι παίκτες του Βίκτορ είχαν κι άλλες ευκαιρίες να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα, στο 90' ο Ράμαν θα μπορούσε να "πληγώσει" τους Πειραιώτες, όμως το πλασέ του κατέληξε λίγο έξω από την εστία του Καπίνο.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Καπίνο, Τσιμίκας (63' Ντε λα Μπέγια), Μποτία (63' Ρέτσος), Σιόβας (63' Ντα Κόστα), Βούρος, Μπουχαλάκης (63' Μανθάτης), Μανιάτης (46' Ντομίνγκες), Μιλιβόγεβιτς (46' Ζντιέλαρ), Φορτούνης (63' Κασάμι), Πάρντο (63' Σεμπά), Ιντέγε (46' Πουλίδο).

Τo live του αγώνα

21:06
Καλησπέρα σας. Ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του φιλικό επί βελγικού εδάφους και τρίτο συνολικά στο στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, αντιμετωπίζοντας την Γάνδη στο "Ghelamco Arena".
21:06
Η σέντρα της αναμέτρησης είναι προγραμματισμένη για τις 21:30.
21:07
Οι "ερυθρόλευκοι" στο διάστημα της παρουσίας τους στο Βέλγιο θα αντιμετωπίσουν επίσης τις Μπέβερεν (13/7) και Κλαμπ Μπριζ (15/7).
21:12
Ο Βίκτορ Σάντσεθ προτίμησε τους Καπίνο, Βούρο, Μποτία, Σιόβα, Τσιμίκα, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Πάρντο και Ιντέγε στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού.
21:12
Χουτεσιώτης, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Κασάμι, Πουλίδο, Ντε λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Ζντιέλαρ, Ρέτσος, Μανθάτης, Σεμπά, είναι οι παίκτες που έχει επίσης στην διάθεση του ο Ισπανός τεχνικός.
21:12
Ο Τζίμι Ντουρμάζ βγήκε στο γήπεδο νωρίτερα και έκανε ατομικό με τον Χρήστο Μουρίκη, τον γυμναστή των Πειραιωτών.
21:13
Φιγκέιρας και Μαζουακού δεν θα αγωνιστούν στο αποψινό φιλικό, καθώς αντιμετωπίζουν μυικές ενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες.
21:14
Το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Νικόλα Λεάλι, ενσωματώθηκε από το μεσημέρι της Παρασκευής με την υπόλοιπη αποστολή στο Βέλγιο. 
21:16
Τέλεν, Μίτροβιτς, Κουμς, Σχουφς, Βίκχαϊμ, Νίλσεν, Περμπέ, Σάιμον, Χόρεμανς, Φοκέτ και Εντονγκαλά, η ενδεκάδα της Γάνδης.
21:17
Οι ενδεκάδες και οι αναπληρωματικοί των ομάδων, στο χαρτί που μοίρασαν οι διοργανωτές στους εκπροσώπους του Τύπου:
21:18
Το "Ghelamco Arena", η έδρα της Γάνδης όπου διεξάγεται η αναμέτρηση, κατασκευάστηκε το 2013.
21:18
Η χωρητικότητα του είναι στις 20000 θέσεις, με άρτιες εγκαταστάσεις, εξαιρετικής ποιότητας χλοοτάπητα και πολλά υπαίθρια πάρκινγκ που μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα από 2500 αυτοκίνητα.
21:18
Εγκαινιάστηκε σε φιλικό με αντίπαλο την Στουτγκάρδη το καλοκαίρι του 2013.
21:19
Θυμίζουμε ότι η Γάνδη είναι υποψήφια αντίπαλος της ΑΕΚ στα προκριματικά του Europa League.
21:26
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σεμπαστιέν Ντελφεριέ, με βοηθούς τους Χουσεμπάοτ και Χούενς.
21:30
Έτοιμες να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο οι ομάδες.
21:32
Αρκετός κόσμος για τα δεδομένα της εποχής στο "Ghelamco Arena", έντονη η παρουσία και των φίλων του Ολυμπιακού στις κερκίδες του γηπέδου.
21:34
Ξεκίνησε το παιχνίδι, στη σέντρα η Γάνδη. 
21:37
Σε φάση άμυνας η διάταξη των παικτών του Ολυμπιακού είναι σε 4-5-1, με τον Μιλιβόγεβιτς να κρατά βάθος μπροστά από τους δύο στόπερ.
21:38

3'

Χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Από δεξιά ο Μανιάτης γύρισε στον Φορτούνη, αλλά το πλασέ του τελευταίου επάνω στην κίνηση κόντραρε στον Νίλσεν. Ο αμυντικός της Γάνδης απομάκρυνε εν συνεχεία και τη σέντρα του Τσιμίκα.
21:39

5'

Η Γάνδη θέλει να πιέσει ψηλά από το ξεκίνημα δυσκολεύοντας την κυκλοφορία της μπάλας για τον Ολυμπιακό. Η πίεση φτάνει μέχρι έξω από την περιοχή του Καπίνο...
21:41
Φίλοι του Ολυμπιακού από συνδέσμους της Ολλανδίας έχουν μεταβεί στο "Ghelamco Arena" αλλά για την ώρα δεν τους έχει επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο.
21:42

7'

Λάθος του Μποτία λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, του έκλεψε την μπάλα ο Σάιμον και ο Ισπανός αναγκάστηκε να του κάνει φάουλ. Σε πολύ καλό σημείο για τους γηπεδούχους.
21:42
Εκτέλεσε ο Κουμς, πάνω στο τείχος η μπάλα.
21:44

10'

Από την δεξιά πλευρά με τον Πάρντο αναπτύσσεται κυρίως ο Ολυμπιακός. Ο Φορτούνης συχνά αφήνει το αριστερό άκρο και συγκλίνει στον άξονα, αφήνοντας τον χώρο για τις προωθήσεις του Τσιμίκα.
21:45

11'

Πάτησε περιοχή από δεξιά, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Χόρεμανς αλλά έβαλε πολύ δύναμη στη σέντρα που επιχείρησε ο Πάρντο.
21:46
Ορεξάτος στο ξεκίνημα ο Κολομβιανός, αλλά χωρίς να έχει ολοκληρώσει θετικά κάποια από τις προσπάθειες του.
21:47

13'

Κόρνερ για τον Ολυμπιακό. Το κέρδισε ο Τσιμίκας.
21:47
Εκτέλεσε χαμηλά στο πρώτο δοκάρι ο Φορτούνης, απομάκρυνε ο Κουμς.
21:50

15'

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, χαμένη από τον Ιντέγε! Ο Νιγηριανός φορ εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα, έφυγε προς την αντίπαλη εστία αλλά νικήθηκε από τον Τελέν στο τετ-α-τετ!
21:51
Δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ για τους Πειραιώτες αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
21:52

17'

Άσχημο πέσιμο στο έδαφος για τον Πάρντο που δείχνει να πονά.
21:52
Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για τις πρώτες βοήθειες. Εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε ο Πάρντο που έπιανε τα πλευρά του.
21:53
Συνεχίζει κανονικά ο Κολομβιανός εξτρέμ.
21:54

20'

Δοκίμασε το μακρινό σουτ ο Σχουφς, σε ετοιμότητα ο Καπίνο μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.
21:56

21'

Εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Σχουφς, περνάει η μπάλα από έναν όμιλο παικτών, ο Βούρος καθαρίζει τη φάση.
21:57

22'

Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα και έψαξε τον Μανιάτη στην περιοχή της Γάνδης. Το σουτ εν κινήσει του αρχηγού δεν ανησύχησε τον Τελέν.
21:58

23'

Ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Τσιμίκα από αριστερά, έκοψε την ύστατη στιγμή ο Νίλσεν.
22:00

25'

Ο Χόρεμανς σταμάτησε τον Πάρντο πριν βγει απέναντι στον Τελέν.
22:01

27'

Πολύ ωραία προσπάθεια του Βούρου που έδωσε τη λύση σε μια επικίνδυνη επίσκεψη των Βέλγων στα καρέ του Καπίνο.
22:05

30'

Συμπληρώθηκε μισή ώρα αγώνα στο "Ghelamco Arena". Δύο καλές ευκαιρίες έχασε ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα, λίγες οι απειλητικές επισκέψεις των γηπεδούχων στα καρέ του Καπίνο.
22:07

31'

ΓΚΟΛ για τη Γάνδη (Σάιμον)! Ο Σάιμον βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε με το δεξί και νίκησε τον Καπίνο δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους.
22:08
Η μπάλα πήρε φάλτσα και έσκασε μπροστά στον γκολκίπερ των "ερυθρολεύκων" που την βρήκε αλλά δεν κατάφερε να της αλλάξει πορεία.
22:09

34'

Σπουδαία επέμβαση του Καπίνο σε τετ-α-τετ με τον Περμπέ! Ο 22χρονος πορτιέρε νίκησε τον φορ της Γάνδης από τα δύο μέτρα και έσωσε την εστία του από μια δεύτερη παραβίαση.
22:11

36'

Απέφυγε ωραία τον Κουμς ο Φορτούνης αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό έφυγε μακριά από την εστία του Τελέν.
22:14

38'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό (Ιντέγε)! Από αριστερά ο Φορτούνης με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Ιντέγε αφύλακτος με κεφαλιά νίκησε τον Τελέν για το 1-1.
22:16

41'

Δοκίμασε ξανά εκτός περιοχής ο Σάιμον, κόντραρε η μπάλα και έφτασε στην αγκαλιά του Καπίνο.
22:18

44'

Πέναλτι για την Γάνδη. Η παράβαση καταλογίστηκε για χέρι του Σιόβα.
22:20

44'

ΓΚΟΛ για τη Γάνδη (πεν. Περμπέ)! Εύστοχος ο Περμπέ από τα 11 βήματα, δίνει εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους.
22:20
Ο Σιόβας διαμαρτυρήθηκε για την παράβαση, δείχνοντας στον ρέφερι ότι η απόσταση ήταν πολύ κοντινή ενώ προσπάθησε να αποφύγει την μπάλα. 
22:21
Τέλος ημιχρόνου στο "Ghelamco Arena". 
22:21
Μπροστά στο σκορ η Γάνδη με 2-1.
22:38
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό στη σέντρα.
22:40
Αλλαγές από τον Βίκτορ Σάντσεθ, με τους Ντομίνγκες, Ζντιέλαρ και Πουλίδο να μπαίνουν στο ματς αντί των Ιντέγε, Μιλιβόγεβιτς και Μανιάτη.
22:41
Παραμένει σε αυτό το 4-3-3 η διάταξη του Ολυμπιακού στο γήπεδο.
22:42
Σηκώνονται και οι Ρέτσος, Ανδρούτσος, Κασάμι, Ντε λα Μπέγια για ζέσταμα.
22:42

50'

Χωρίς ρυθμό στην αναμέτρηση στα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου μέρους.
22:43
Θέλει και πάλι να πιέσει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο η Γάνδη.
22:45

52'

Πάσα του Σιόβα στον Πουλίδο, βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε προ του Μεξικανού φορ ο Τελέν.
22:47

54'

Ο Σάιμον "άδειασε" τον Μποτία με προσποίηση, βγήκε απέναντι στον Καπίνο αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ έσωσε την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ!
22:48

55'

Προϋποθέσεις κόντρας για τον Ολυμπιακό, ο Πουλίδο άνοιξε στον Πάρντο αλλά ο Κολομβιανός είχε μια ακόμη κακή τελική επιλογή.
22:52

58'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό (Φορτούνης)! Γρήγορη επίθεση για τον Ολυμπιακό, ο Ντομίνγκες άφησε για τον Φορτούνη, ο Πουλίδο τράβηξε τους αμυντικούς και έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα διεθνή μέσο να εκτελέσει από τα 20 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί χαμηλά στην δεξιά γωνία του Τελέν!
22:53
Σωστή και η επιλογή του Καπίνο στο ξεκίνημα της φάσης να τροφοδοτήσει γρήγορα με το χέρι τους συμπαίκτες του.
22:54

60'

Εξαιρετική ενέργεια του Πουλίδο και γύρισμα στον Μπουχαλάκη, όμως το πλασέ του Κρητικού μέσου με το αριστερό έφυγε άουτ!
22:55
Κάμποσες αλλαγές έχει κάνει τα τελευταία λεπτά και ο τεχνικός της Γάνδης.
22:57

63'

Αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μανθάτης, Κασάμι και Σεμπά μπαίνουν στο ματς αντί των Σιόβα, Μποτία, Τσιμίκα, Πάρντο, Μπουχαλάκη και Φορτούνη.
22:58
Καπίνο και Βούρος διατηρούν μόνο τη θέση τους από το αρχικό σχήμα.
22:59
Προσπαθεί τώρα να βρει ξανά τη συνοχή του ο Ολυμπιακός. Σε μια διάταξη που μοιάζει με 4-4-1-1, μετά τις αλλαγές του Βίκτορ Σάντσεθ.
23:00

67'

ΔΟΚΑΡΙ για τον Ολυμπιακό (Ντομίνγκες)! Ο Ντομίνγκες με το αριστερό σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
23:01

68'

Κόρνερ για τη Γάνδη. Τρομερό τάκλιν του Ρέτσου στον Ράμαν.
23:06

73'

Πολύ ωραίο τακουνάκι του Πουλίδο για τον Ντομίνγκες, που μπήκε από δεξιά στην περιοχή και υπό πίεση σούταρε άστοχα.
23:09

75'

Εξαιρετικές αμυντικές επεμβάσεις από Ντε λα Μπέγια και Ρέτσο, όπως και από τον Μίτροβιτς σε κόντρα επίθεση του Ολυμπιακού με τον Ντομίνγκες.
23:13

79'

Τρομερή ενέργεια του Ρέτσου, που κουβάλησε την μπάλα από την άμυνα και για πολλά μέτρα, την άφησε στον Μανθάτη που σούταρε εκτός περιοχής, αλλά με τον γκολκίπερ της Γάνδης να μπλοκάρει.
23:14

81'

Άλλες 5 αλλαγές από τους γηπεδούχους.
23:15

82'

Επιχειρεί να ανεβάσει την πίεση του ψηλά ο Ολυμπιακός.
23:16

83'

Κόρνερ κέρδισε ο Ολυμπιακός με τον Ντε λα Μπέγια.
23:20

87'

O Βίκτορ δίνει συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του.
23:21

88'

Δοκίμασε με το δεξί εκτός περιοχής ο Ντομίνγκες, αλλά χωρίς να βρει στόχο.
23:22
Ένταση ανάμεσα στους παίκτες. Ξεκίνησε με τους Κουλιμπαλί και Ντα Κόστα, που πήραν από μια κίτρινη. Ήρεμη η κατάσταση μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις των πρωταγωνιστών.
23:23

90'

Τρομερό σπριντ του Ράμαν που έφτασε μέχρι απέναντι στον Καπίνο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
23:24
Τέλος αγώνα στο "Ghelamco Arena".
23:25
Στο πρώτο του φιλικό επί βελγικού εδάφους, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με σκορ 2-2 απέναντι στην Γάνδη.
23:26
Οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν ακόμη τις Βέστερλο (13/7) και Κλαμπ Μπριζ (15/7) στο διάστημα της παραμονής τους στο Βέλγιο.
23:26
Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας, καλό βράδυ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK