Γιατί δεν μπήκε ρήτρα στον Λουτσιάνο

Οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να βάζει πλέον buy-out στα νέα συμβόλαια και η απάντηση της πλευράς του Νέβες για το… μέλλον, που ικανοποίησε τους «πράσινους». Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr και του Κώστα Γουλή για τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του Βραζιλιάνου.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΝΕΒΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΝΕΒΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λουτσιάνο Νέβες ολοκλήρωσε τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7) και έπιασε και τυπικά… δουλειά με στόχο να βελτιώσει σύντομα τη φυσική του κατάσταση και να είναι σε θέση για να παίξει (έστω κι ως αλλαγή) στον γ’ προκριματικό του Europa.

Στις τελικές εν Ελλάδι συζητήσεις ανάμεσα στους "πράσινους" και τους δύο συνεργάτες του βασικού ατζέντη του Βραζιλιάνου, Νίλσον Μόουρα (Ντανίλο Σίλβα και Λουίζ Μαρκόντες), διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες επί της αρχικής συμφωνίας των δύο πλευρών και του υπογεγραμμένου προσυμφώνου, που είχαν ανταλλάξει πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Ο Λουτσιάνο αποκτήθηκε ως "δανεικός" απ' την Κορίνθιανς για το επόμενο εξάμηνο (διάστημα που απέμενε στο συμβόλαιό του με την Τιμάο) και από 1η Ιανουαρίου 2018, θα ανήκει εξ ολοκλήρου στον Παναθηναϊκό έως την 30η Ιουνίου 2020, όπως είχε αναφέρει το Contra.gr προ ημερών σ’ αυτό το "σύνθετο" deal ανάμεσα στις τρεις πλευρές.

Το συνολικό κόστος της μετακίνησής του έφτασε τις 400.000 ευρώ (150.000 στην ομάδα που κράτησε και το 25% των δικαιωμάτων του και 250.000 ευρώ στους ατζέντηδες), ενώ οι απολαβές του 24χρονου επιθετικού θα φτάνουν τις 650.000 ευρώ το χρόνο, μαζί με τα μπόνους.

Στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Λουτσιάνο Νέβες με τον Παναθηναϊκό δεν μπήκε πάντως ρήτρα αποδέσμευσης. Κι αυτό διότι οι "πράσινοι" δεν ήθελαν να δεσμευτούν με συγκεκριμένο ποσό buy-out και να μπουν μελλοντικά σε διαδικασίες, που θα μπορούσαν να τους εγκλωβίσουν και να τους περιορίσουν τις δυνατότητες μίας πιθανής διαπραγμάτευσης.

Όπως έγινε επί παραδείγματι (ως έναν βαθμό) με την υπόθεση του Μπεργκ. Μάλιστα, στο "τριφύλλι" δεν σκοπεύουν γενικά από τούδε και στο εξής να βάζουν ρήτρες σε συμβόλαια, ιδίως σε παίκτες που θα αποτελούν μεγάλη επένδυση για τον σύλλογο, όπως είναι ο Λουτσιάνο Νέβες.

Όταν δε έγινε μία σχετική κουβέντα για το θέμα "ρήτρα" και με τους εκπροσώπους του Βραζιλιάνου, η απάντηση του μάνατζερ Μόουρα, -όπως υποστηρίζει η πλευρά του παίκτη πως μεταφέρθηκε προς τον Παναθηναϊκό- ήταν αντίστοιχη: " Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Εάν κάποια στιγμή στο μέλλον προκύψει μία πολύ καλή πρόταση για τον Λουτσιάνο, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος όλες οι πλευρές…".

Απάντηση που αν μη τι άλλο κάλυψε και ικανοποίησε απόλυτα και τους "πράσινους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK