Γιόχανσον: Τα βαφτίσια και η εξέλιξη ενός… ρομπότ!

Ο Γιόχανσον μιλώντας στον σουηδικό Τύπο αναφέρθηκε στις επαφές του με την ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του και το contra.gr ασχολείται με το… "ρομπότ" των "κιτρινόμαυρων" που ήρθε από τη Β’ Εθνική και εβδομάδα με την εβδομάδα ανεβάζει τις μετοχές του.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
araujo johanson EUROKINISSI SPORTS

O Γιάκομπ Γιόχανσον είναι ένα από τα σοβαρότερα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ και η απόλυτη -έμψυχη- εφαρμογή στην πραγματικότητα του μοντέλου που η «Ένωση» ήθελε να ακολουθήσει ερχόμενη στη Σούπερ Λιγκ από τις μικρότερες κατηγορίες: Ένας ποδοσφαιριστής με παρουσία σε ομάδα της πατρίδας του με βαριά φανέλα (Γκέτεμποργκ), που αποκτήθηκε ως ελεύθερος, έγινε διεθνής και ανέβασε τη χρηματιστηριακή του αξία ως παίκτης της ΑΕΚ. Σε μεταγραφικό επίπεδο για τους «κιτρινόμαυρους» υπήρξαν καλές επιλογές, υπήρξαν μέτριες, υπήρξαν άστοχες. Ο «Γιόχα» συγκαταλέγεται στην πρώτη κατηγορία εμπνέοντας τον σεβασμό του χαμηλών τόνων αναντικατάστατου μέρους του συνόλου.

ΤΑ… ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΓΙΕΤ!

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες του Γκουστάβο Πογιέτ στο διάστημα που πέρασε από την ΑΕΚ την περασμένη σεζόν, ήταν τα… «βαφτίσια» του Γιόχανσον. Ενώ όλοι περίμεναν (τότε) ότι ο Γιάκομπ θα έπαιρνε το ρόλο 6αριού με τον Σιμόες πιο 8άρι, o Oυρουγουανός κόουτς επέλεξε να κάνει 6άρι τον Σιμόες για να εκμεταλλευτεί τα τρεξίματά του για την κάλυψη χώρων και τον Σουηδό 8άρι που πατάει περιοχή. Παρότι ο «Γιόχα» ανασταλτικά υψηλού επιπέδου παίκτης και δημιουργικά έχει μικρότερες δυνατότητες, αντεπεξήλθε και σε αυτό, όντας μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που βάζει κάτω το κεφάλι και δουλεύει για τον κοινό στόχο.

Ρομπότ! Πατούσε περιοχή, κουβαλούσε τη μπάλα, βρήκε γκολ και προσέφερε από όσες θέσεις κι αν κλήθηκε να το κάνει, σε βαθμό που οι κλήσεις του στην Εθνική Σουηδίας καθιερώθηκαν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για μια κολόνα της ΑΕΚ που ήρθε από τη Β’ Εθνική και φαίνεται να… ριζώνει.

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Στο περιθώριο της τελευταίας του συμμετοχής με τη φανέλα της Εθνικής Σουηδίας το περασμένο Σάββατο, ο Γιόχανσον ρωτήθηκε από συμπατριώτες του δημοσιογράφους σχετικά με το μέλλον του και απάντησε ότι βρίσκεται σε διαδικασία επαφών για ανανέωση του συμβολαίου του με την «Ένωση» το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2018. Στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εξετάζουν φυσιολογικά και έχουν δρομολογήσει τη διαδικασία της ανανέωσης τουλάχιστον ως προς την κατεύθυνση της χρυσής τομής.

Ο ίδιος ο παίκτης θέλει να ανανεώσει, περνάει καλά στην Ελλάδα, νιώθει άνετα στο κλαμπ και μετράει -φυσιολογικά- πολύ την παράμετρο της προσαρμογής των δικών του ανθρώπων, ειδικά μετά την… είσοδο νέου μέλους στην οικογένεια Γιόχανσον. Συνεπώς η ενδεχόμενη επέκταση της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Σουηδό, είναι κάτι που το θέλουν και οι δύο πλευρές.

ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟΥΣΕ Η ΑΕΚ;

Η ΑΕΚ έχει τη λογική ότι δεν υπάρχει κανένας αναντικατάστατος. Όλοι πωλούνται, φτάνει να να πωληθούν στην τιμή που κοστολογούνται για να γίνει εφικτό να αποκτηθεί κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής με σοβαρές προδιαγραφές. Κοινώς, για μια ομάδα που έχει συγκεκριμένη πολιτική ως προς το οικονομικό όπως η ΑΕΚ, αυτό που προέχει είναι να αυξηθούν τα έσοδά της για να μπορέσει να προχωρήσει. Όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει με βεβιασμένο τρόπο και ειδικά με ποδοσφαιριστές που αποτελούν τον βασικό της κορμό.

Από την άλλη δεδομένης της απουσίας της «Ένωσης» από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της στερεί την -όποια- πιθανότητα να δημιουργήσει υπεραξίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια δυσκολία προκειμένου να ανέβουν οι μετοχές κάποιων παικτών. Ο Γιόχανσον, ο Μάνταλος, ο Βράνιες λόγω των Εθνικών Ομάδων έχουν το συγκεκριμένο χάντικαπ, όμως η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι σε μια φάση που περισσότερο «στερεώνει» τον κορμό της παρά ψάχνεται για να πουλήσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK