Ενέκρινε τις "γηπεδικές" συμβάσεις η Περιφέρεια

Με απόφαση της Ρένας Δούρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο διατήρησε ακέραιες στον προϋπολογισμό τις προβλεπόμενες επιχορηγήσεις προς τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Πανιώνιο.

Ενέκρινε τις "γηπεδικές" συμβάσεις η Περιφέρεια

Tην πολιτική της ουδετερότητας συνεχίζει η Ρένα Δούρου όσον αφορά τις προγραμματικές συμβάσεις που είχε συνάψει ο προκάτοχος της, Γιάννης Σγουρός με τα ερασιτεχνικά σωματεία του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Πανιωνίου για την επιχορήγηση για τη διεξαγωγή εργασιών συντήρησης στα γήπεδα τους.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 24/10, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας και οι επιχορηγήσεις προς τον Παναθηναϊκό (7 εκ. ευρώ), την ΑΕΚ (20 εκ. ευρώ) και τον Πανιώνιο (18 εκ. ευρώ) διατηρήθηκαν ακέραιες.

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της και τη διάθεση να επανεξετάσει τις συμβάσεις, η πλειοψηφούσα παράταξη δεν προχώρησε στην παραμικρή αλλαγή και τις ψήφισε. Την ίδια στάση τήρησε η αντιπολίτευση υπό τον Γιάννη Σγουρό, η οποία άλλωστε είχε συνάψει τις συμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σγουρός επιτέθηκε στη Ρένα Δούρου για τη διαφορετική πλεύση της όσον αφορά τα γηπεδικά ζητήματα: "Ακόμα περιμένουμε να ξεκαθαρίσετε: θέλετε ή δεν θέλετε τη συντήρηση των γηπέδων; Αν τη θέλετε, γιατί δεν κάνατε αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο; Αν δεν τη θέλετε, γιατί δεν απεντάσσετε τα έργα από το δικό σας προϋπολογισμό;".

Κρίνεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κονδύλια είναι άμεσα διαθέσιμα για τις τρεις ομάδες, διότι υπόκεινται στην κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ήδη, η επιχορήγηση προς τον Παναθηναϊκό έχει κριθεί παράνομη από κλιμάκιο του ΕΣ και έχει κατατεθεί προσφυγή στην ολομέλεια από το Τριφύλλι, με την τύχη της υπόθεση να αποτελεί πρόκριμα για την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν δέχτηκε να εφεσιβάλλει την απόφαση ως αρωγός του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και διακήρυξε την ουδετερότητα της, αναμένοντας την τελική ετυμηγορία.

Ο Παναθηναϊκός προορίζει τα χρήματα για την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης", η ΑΕΚ για την κατασκευή της "Αγίας Σοφιας" και ο Πανιώνιος για την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου της οδού Αρτάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK