Την Παρασκευή κρίνονται τα πλέι οφ

Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της Super League μέσα σε έντονο κλίμα. Την Παρασκευή, λογικά, θα ψηφιστεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος με τον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ να είναι το σημείο της έντονης διαφωνίας.

Την Παρασκευή κρίνονται τα πλέι οφ
super league δσ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ούτε την Δευτέρα (24/7) βγήκε λευκός... καπνός στα γραφεία της Super League. Αυτό γιατί πλέον υπάρχουν δυο εντελώς αντίθετες απόψεις ανάμεσα στους "μεγάλους" και τους "μικρούς". Η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ωστόσο, πρέπει να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και όλα δείχνουν πως αυτό θα συμβεί την ερχόμενη Παρασκευή.

ΕΝΤΟΝΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ

Η Γενική Συνέλευση είχε εντάσεις με την κάθε πλευρά να επιμένει στις θέσεις της, αφού το διακύβευμα είναι τεράστιο και αφορά φυσικά το οικονομικό κομμάτι. Οι "μικροί" δεν δέχονται να γίνει μείωση των ομάδων από 16 σε 14, μία απόφαση που για να περάσει χρειάζονται 12 ψήφοι. Αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνονται, οπότε μόνο με... θαύμα μπορεί να αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον.

Από εκεί και πέρα η μεγαλύτερη διαφωνία αφορά τα πλέι οφ. Υπάρχουν τρεις τάσεις: 1) Να μην γίνουν καθόλου, 2) Να γίνουν και από τη διαδικασία να προκύψει ο πρωταθλητής, 3) Να γίνουν ως έχουν σήμερα. Είναι εντυπωσιακό πάντως το γεγονός πως οι "big 4", υποτίθεται, τα είχαν βρει μεταξύ τους, όμως στη συνέλευση δεν φάνηκε κάτι τέτοιο.

Χαρακτηριστικά η δεύτερη περίπτωση βρήκε εντελώς αντίθετη την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που ζητά να γίνουν πλέι οφ είτε όπως γνωρίζουμε σήμερα, είτε καθόλου. Αν συμβεί το δεύτερο, τότε η NOVA έχει δικαίωμα να κάνει χρήση ρήτρας που υπολογίζεται περίπου στα 4.500.000€, αφού θα χάσει έναν αγωνιστικό μήνα.

Οι "μικροί" και πάλι δεν ήταν αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, αρκεί να καλύψουν τη... χασούρα οι "μεγάλοι", κάτι για το οποίο αντέδρασε κυρίως η πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όπως καταλαβαίνετε οι διαφορές είναι τεράστιες, τα ποσά μεγάλα και θα πρέπει μία από τις δυο πλευρές να "θυσιάσει" κάτι για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ποια είναι τα πιθανότερα σενάρια; Να πάμε χωρίς αλλαγές για τη φετινή περίοδο και με μία μικρή μείωση που θέλει η NOVA ( έχει προγραμματιστεί νέο ραντεβού των "μεγάλων" με σκοπό να "κοπούν" τα πλέι οφ όσο το δυνατόν πιο... αναίμακτα) ή να οδηγηθούμε στα άκρα με άγνωστες προεκτάσεις.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΓΩΓΕΣ Η NOVA

Όπως διαρρέει το συνδρομητικό κανάλι σε περίπτωση που ούτε την Παρασκευή περάσουν οι απαιτούμενες αλλαγές που έχει προτείνει, τότε θα ρίξει... πυρηνικά καταθέτοντας άμεσα αγωγή για μείωσςη τιμήματος της κεντρικής διαχείρισης!

News 24/7

24MEDIA NETWORK