Βασιλειάδης σε ομάδες: Αυτά είναι τα σενάρια, διαλέξτε

Με τα δύο σχέδια για το επόμενο πρωτάθλημα θα προχωρήσει τελεσίδικα ο Γιώργος Βασιλειάδης και πλέον δίνει την "καυτή πατάτα" στις ομάδες να αποφασίσουν ποιο από τα δύο θέλουν για τη νέα και μεταβατική σεζόν.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: όπως έγραψε το Sport24.gr δύο είναι τα πλάνα του υφυπουργού για το μεταβατικό πρωτάθλημα της περιόδου 2018-19 ώστε να καταλήξουμε σε αυτό με τις 12 ομάδες της σεζόν 2019-20.

Το ένα είναι το γνωστό που αποκάλυψε το Contra.gr. Αυτό με τις 20 ομάδες και τους δύο ομίλους των 10. Το συγκεκριμένο έχει αναλυθεί πολλάκις, αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν είναι... μόνο του.

Προέκυψε και δεύτερο πλάνο. Πρόκειται για πρωτάθλημα με 16 ομάδες, όπως ήταν δηλαδή το εφετινό, αλλά με πλέι οφ και πλέι άουτ για τον πρωταθλητή, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τον υποβιβασμό. Οπου υποβιβασμό βάλτε "Super League 2", αφού μην ξεχνάτε πως από τη μεθεπόμενη σεζόν θα τεθεί σε λειτουργία το περίφημο σχέδιο των δύο Λιγκών.

Από το δεύτερο πλάνο των 16 ομάδων θα προκύψουν 12 για το 2019-20 και για να γίνει αυτό θα "παλέψουν" για την αποφυγή της Super League 2 ομάδες από την 9η έως την 14η θέση (οι δύο τελευταίες θα "πέσουν" απευθείας).

Αυτά ως προς την ανάλυση των πλάνων. Το νέο είναι ότι δεν θα έχουμε άλλα. Αυτά είναι, πάπαλα. Πλέον, ΕΠΟ και Λίγκα αποφασίζουν αφού πρώτα κάτσουν και αναλύσουν όλες τις παραμέτρους. Το καινούργιο πλάνο που προέκυψε είναι πιο "μια κι έξω". Το άλλο, αυτό με τους ομίλους, τραβάει περισσότερο σε χρονική διάρκεια, φαίνεται πιο πολύπλοκο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει πολλούς υποστηρικτές.

Στο συγκεκριμένο πλάνο των 20 ομάδων τα πράγματα αναφορικά με τη Football League είναι γνωστά. Ανεβαίνουν ΟΦΗ, Αρης, Παναχαϊκή και Κισσαμικός, ενώ μένουν Κέρκυρα και Πλατανιάς. Στο πλάνο των 16 ομάδων δεν διαφοροποιείται κάτι σε σχέση με αυτά που ισχύουν τώρα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει τα πλάνα στα χέρια του, θα ενημερώσει άμεσα όλες τις ομάδες και η Ομοσπονδία με τον συνεταιρισμό θα κρίνουν πιο από τα δύο είναι το καλύτερο για να αποτελέσει το περιβόητο μεταβατικό πρωτάθλημα πριν από αυτό με τις 12.

Το θέμα είναι ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά στην τελική ευθεία και σύντομα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις, αφού κοντεύει να τελειώσει ο Ιούνιος και οι ομάδες δεν γνωρίζουν σε τι πρωτάθλημα θα αγωνιστούν, ενώ υπάρχουν ομάδες που δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK