Σουηδία - Βέλγιο 0-1

Το Βέλγιο τσέκαρε το εισιτήριό του για τους "16" νικώντας 1-0 τη μαχητική Σουηδία που αποκλείστηκε. Τέλος εποχής για τους Ιμπραχίμοβιτς και Ισακσον στο σουηδικό στρατόπεδο. Με την Ουγγαρία θα παίξουν οι Βέλγοι για μία θέση στα προημιτελικά.

Σουηδία - Βέλγιο 0-1

TO POLL TOY ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το ότι οι Σουηδοί θα έπαιζαν ανοιχτά, παίρνοντας και τα σχετικά ρίσκα, ήταν σχεδόν αναμενόμενο από τη στιγμή που ήθελαν μόνο νίκη για να προκριθούν. Ρίσκα όμως πήραν και οι Βέλγοι παρά το γεγονός ότι βολεύονταν και με το Χ. Κάπως έτσι η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω στο πρώτο 45λεπτο προς μεγάλη ικανοποίηση των ουδέτερων.

Σ' ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν πολύ φυσιολογικό ευκαιρίες να έχουν και οι δύο. Μετά από αυτή του 5' όταν ο Μπεργκ νικήθηκε από τον Κουρτουά σε πολύ κοντινό σουτ, το Βέλγιο έβρισκε συνέχεια χώρους αλλά οι τελικές του περιορίστηκαν σε σουτ εκτός περιοχής. Επρεπε να φτάσουμε στο 44' για να απειλήσουν οι Βέλγοι μέσα από το "κουτί" με την κεφαλιά του Μουνιέ να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η Σουηδία έπαιζε πλέον πολύ ψηλά στο γήπεδο αφού ζητούσε πάση θυσία το γκολ.Λίγο μετά το 60' μάλιστα, η επίθεσή της φρεσκαρίστηκε (βγήκε ο Μπεργκ, μπήκε ο Γκουντέτι) ενώ λίγο αργότερα μπήκε στο ματς και ο Ντουρμάζ. Οι τακτικές είχαν ήδη πάει περίπατο ακόμα και για το Βέλγιο που ουδέποτε έπαιξε με σκοπιμότητα.

Αφού ο Λουκακού νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Ισακσον στο 73', οι Σουηδοί συνέχιζαν να πιέζουν.Τις ευκαιρίες όμως πλέον τις είχαν οι Βέλγοι που έβλεπαν συνέχεια το ανοιχτό γήπεδο και έπαιζαν ανάλογα. Σε μία από αυτές ο Ναϊνγκολάν ζύγιζε ωραία το πόδι του και έγραψε το 1-0 για το Βέλγιο. Ειρωνία; Μόλις ένα λεπτό πριν ο Ντε Μπράινε είχε σώσει πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Γκράνκβιστ.

Ο,τι και αν έγινε στη συνέχεια ήταν απλά για να συμπληρωθεί το φύλλο αγώνα αφού το όποιο ενδιαφέρον ατόνισε.

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ιστορικής σημασίας πλέον το γράφημα. Τα σουτ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς κατά τη διάρκεια του τελευταίου του αγώνα με την Εθνική ομάδα της Σουηδίας. Μόλις ένα στην εστία για το μεγάλο αστέρα που ήταν και το μοναδικό προς το τέρμα σ' όλο το τουρνουά. Δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός Ιμπραχίμοβιτς αυτός που παρακολουθήσαμε στη Γαλλία.

Σουηδία - Βέλγιο 0-1

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Βέλγιο: Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Ναϊνγκολάν, Βιτσέλ, Ντε Μπράινε, Καράσκο (71' Μέρτενς), Αζάρ (92' Οριγί), Λουκακού (87' Μπεντέκε).

Σουηδία: Ίσακσον, Λίντελεφ, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Όλσον, Έκνταλ, Σέλστρεμ, Λάρσον (70' Ντουρμάζ), Φόρσμπεργκ (83' Ζενγκίν), Ιμπραχίμοβιτς, Μπεργκ (62' Γκουιντέτι).

News 24/7

24MEDIA NETWORK