Η ΑΕΚ παρουσίασε τη νέα μασκότ της, τον Χάγκα

Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε τη νέα μασκότ της, τον Χάγκα, ο οποίος θα δίνει το "παρών" σε όλες τις εντός αναμετρήσεις της Ένωσης.

Η ΑΕΚ παρουσίασε τη νέα μασκότ της, τον Χάγκα

Και το όνομα αυτού... Χάγκα. Η ΑΕΚ παρουσίασε τη νέα μασκότ της, τον Χάγκα, τον γιγάντιο αετό με δύο κεφάλια, ο οποίος θα δίνει το "παρών" σε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις της Ένωσης.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ιδού ο Χάγκα! Η νέα μασκότ της ΑΕΚ παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο, καθώς προετοιμάζεται για τη γνωριμία της με τους οπαδούς της ΑΕΚ και ειδικά με τους μικρούς της φίλους στον αγώνα με τη Σεντ Ετιέν την άλλη Πέμπτη 4 Αυγούστου. Ήδη έχει γνωριστεί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στα Σπάτα.

Αυτό είναι το όνομα που επέλεξαν με σχετική ψηφοφορία ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφιότητες οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ποιος ήταν, όμως, ο Χάγκα; Ο αυτοκράτορας Κομνηνός, που είχε καταγωγή από την Παφλαγονία, θέλησε να μεταβάλει την επίσημη σημαία του κράτους, επιβάλλοντας ως κυρίαρχη παράσταση μία μυθική οντότητα της πατρίδας του, το αετόμορφο δικέφαλο θηρίο Χάγκα.

Το συγκεκριμένο ον θεωρείτο από τον πληθυσμό της Παφλαγονίας προικισμένο με υπερφυσικες ικανότητες για να τιμωρεί την αδικία. Οι τοπικοί μύθοι διηγούνται για έναν γιγάντιο αετό με δύο κεφάλια που εύκολα σήκωνε έναν ολόκληρο ταύρο με τα νύχια του. Ο Χάγκα ήταν η προσωποποίηση της δύναμης, ενώ οι άνθρωποι συχνά στις προσευχές τους ζητούσαν την προστασία του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK