Η απάντηση της ΕΠΟ στους "12"

H EΠΟ με ανακοίνωσή της απάντησε στους "12" για τη αποστολή της επιστολής τους στην UEFA παραθέτοντας μάλιστα και την επιστολή του ειδικού διαιτησίας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Η απάντηση της ΕΠΟ στους "12"
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

«Σε συνέχεια των συναντήσεων μας με αντιπροσωπεία της SuperLeague, που αφορούσαν σε θέματα οργάνωσης διαιτησίας, ενημερώσαμε όπως οφείλαμε την Επιτροπή της Σύμβασης της UEFA σχετικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν. Κατόπιν τούτου ο ειδικός διαιτησίας της Σύμβασης της UEFA και υπεύθυνος για την Ελλάδα κ. Ward επισκέφθηκε τη χώρα μας και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, ενημερώθηκε σχετικά και έλαβε μεταφρασμένο το κείμενο των προτάσεων της Λίγκας. Σε αυτό το κείμενο ο κ. Ward, ο οποίος επιβλέπει την τήρηση της Σύμβασης απάντησε με την επιστολή που δημοσιοποιούμε σήμερα (στα Αγγλικά και μεταφρασμένη στα Ελληνικά).

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Ward, που αποστείλαμε στη Super League και στα μέλη της, η πρόταση “αποτελεί σαφή παραβίαση της Σύμβασης της UEFA και των κανονισμών της FIFA σχετικά με την οργάνωση της διαιτησίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με καμία μορφή”. Κατόπιν αυτής της απάντησης εξέλιπε κάθε λόγος αποστολής της επιστολής που ζητούσε η Super League προς την ηγεσία της FIFA και της UEFA.

Ο διάλογος ανάμεσα στην ΕΠΟ τις Επαγγελματικές Λίγκες και τα μέλη τους μπορεί να συνεχιστεί αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις, πάντα όμως στο πλαίσιο των κανονισμών της FIFA και της Σύμβασης της UEFA».

Και η επιστολή του ειδικού διαιτησίας της UEFA Τζον Γουόρντ:

Στο συνέδριο της Σύμβασης της UEFA την 31.05.16 η Επιτροπή της Σύμβασης ενημερώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) σχετικά με μια πρόταση της Ελληνικής Super League (SL) να αναδομηθεί η διοίκηση της Διαιτησίας σε κορυφαίο επίπεδο (Elite) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Κατόπιν συζητήσεων με τα μέλη της Επιτροπής της Σύμβασης της UEFA και τον Άντζελο Ρηγόπουλος (Νομικό τμήμα) συμφωνήθηκε ότι θα έπρεπε να συναντηθώ με την Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μετέβην στην Αθήνα την Τρίτη 7 Ιουνίου προκειμένου να συναντηθώ με την Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τους εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Προ της συναντήσεως αυτής έλαβα ένα αντίγραφο της πρότασης της Super League.

Συμπέρασμα:

Μελέτησα την πρόταση ενδελεχώς και προτείνω στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι η πρόταση της Super League πρέπει να απορριφθεί. Η πρόταση να επηρεάζεται η επιλογή και ο ορισμός των αξιωματούχων του αγώνα και των Παρατηρητών Διαιτησίας αποτελεί σαφή παραβίαση της Σύμβασης της UEFA και των κανονισμών της FIFA σχετικά με την οργάνωση της διαιτησίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με καμία μορφή. Η Super League πρέπει να ενημερωθεί ότι η Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την οργάνωση όλων των θεμάτων της Διαιτησίας μέσα στην Χώρα της, ότι αυτό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Σύμβασης Διαιτησίας της UEFA και ότι οποιαδήποτε παρέμβαση από τις Ομάδες, τις Ενώσεις (Λίγκες) ή την Κυβέρνηση δεν θα γίνει ανεκτή.

John War

Ειδικός Διαιτησίας της Σύμβασης της UEFA».

News 24/7

24MEDIA NETWORK