Η εξαργύρωση των κόπων μιας φουρνιάς παικτών της ΑΕΚ

Οι κλήσεις των Χρήστου Αραβίδη και Βαγγέλη Πλατέλλα στην Εθνική Ομάδα αποτελούν την εξαργύρωση των κόπων μιας φουρνιάς παικτών της ΑΕΚ που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε καλό επίπεδο μακριά από το πιο… πεφωτισμένο -θεωρητικά- ράφι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η εξαργύρωση των κόπων μιας φουρνιάς παικτών της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Αραβίδης στο κομμάτι «Εθνική» είναι από τους πιο αδικημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Προέρχεται από δύο εξαιρετικές σεζόν με τον Πανιώνιο στη Σούπερ Λιγκ και με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και στο Κύπελλο Ελλάδας. Πέρσι, αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον Σέρτζιο Μαρκαριάν και τον Νίκο Κωστένογλου, ο Αραβίδης θα καλούνταν για να φορέσει το εθνόσημο.

Τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη, αφού ακόμα και όταν ο τραυματίας Κώστας Μήτρογλου κόπηκε από την αποστολή, ο Ουρουγουανός τεχνικός επέλεξε τον Γιάννου αντί του Αραβίδη, γεγονός που είχε συζητηθεί αρκετά στα ποδοσφαιρικά στέκια. Βεβαίως η κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν ο Αραβίδης δεν είχε καμία απολύτως σημασία, αφού στην ίδια Εθνική Ομάδα είχαν κληθεί (την ίδια περίοδο) άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν μέσα από το ίδιο επίπεδο δυσκολίας: Ο Πέτρος Μάνταλος και ο Μιχάλης Μπακάκης, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά με ρήξη χιαστών.

Μετά τις εξίσου πολύ καλές εμφανίσεις του Χρήστου Αραβίδη στα play-off της Football League οι οποίες συνοδεύτηκαν με γκολ που έδιναν στην ΑΕΚ βαθμούς όταν η «Ένωση» δεν… βλεπόταν οι μετοχές του Έλληνα επιθετικού ανέβηκαν ψηλά. Η πολύ καλή προετοιμασία της φετινής σεζόν, τα γκολ με Σεβίλλη και Πλατανιά αλλά και η γενικότερη αγωνιστική προσφορά του στην ΑΕΚ, ανέβασαν και τις πιθανότητες για να κληθεί στην Εθνική Ομάδα κάτι που συνέβη μετά την απόφαση του Κώστα Τσάνα, ο οποίος παρακολούθησε τα τελευταία ματς της «Ένωσης» στο ΟΑΚΑ.

Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του Βαγγέλη Πλατέλλα, με τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ να κερδίσει και αυτός με το σπαθί του την κλήση του στην Εθνική Ομάδα. Και η περίπτωση του Πλατέλλα είναι μία ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική ιστορία, αφού πρόκειται για ένα παιδί που το 2013 πήρε το ρίσκο του και άφησε τη Σούπερ Λιγκ για να ενσωματωθεί στην ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η εξέλιξη του Πλατέλλα ήταν επίσης εντυπωσιακή και παράλληλη με αυτή της «Ένωσης» προς την… άκρη του τούνελ. Πλέον, λίγες μέρες μετά την επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία εξαργύρωσε και ο ίδιος τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την κλήση του στην Εθνική Ομάδα.

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε δελτίο Τύπου για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά η ανάρτηση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ για τις κλήσεις των δύο ποδοσφαιριστών:

Στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για τα παιχνίδια με τη Φινλανδία και τη Ρουμανία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016 κλήθηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Τσάνα, ο Χρήστος Αραβίδης και ο Βαγγέλης Πλατέλλας.

Θερμά συγχαρητήρια στους δύο ποδοσφαιριστές από ολόκληρη την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια για την ευόδωση της συνεπούς προσπάθειας που έχουν καταβάλλει τα τελευταία χρόνια.

Η στελέχωση των εθνικών ομάδων με ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποτελεί εκτός από τιμή για τον σύλλογο και σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας για την επιστροφή της ομάδας μας στο υψηλό επίπεδο που επιβάλλουν το μέγεθος και η ιστορία της.

Διαβάστε ακόμη

Με Πλατέλλα, Αραβίδη και Κίτσιου η αποστολή της Εθνικής

Τα συγχαρητήρια του Κατσουράνη στο... πουλέν του

"Ευχαριστώ τον ομοσπονδιακό προπονητή και την ΑΕΚ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK