Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (7/2) με τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πιστός στο δόγμα ενδεκάδα που κερδίσει δεν αλλάζει ο Μάρκο Σίλβα είναι αποφασισμένος να πορευθεί κόντρα στον ΠΑΟΚ με το σχήμα που επιβλήθηκε 5-0 του Αστέρα στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου και με 3-0 του ΠΑΣ στα Γιάννενα. Αν ήταν στο χέρι του δεν θα έκανε ούτε μισή αλλαγή, αλλά πλέον είναι υποχρεωμένος να περιμένει για να οριστικοποιήσει το πλάνο.

Εκείνο που τον ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι η ετοιμότητα του Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος γυμνάστηκε κανονικά χθες και σήμερα, αλλά ακόμη δεν δείχνει στο επιθυμητό επίπεδο από πλευράς ετοιμότητας. Αν ο Ισπανός περάσει τα τεστ και στην –τελευταία- προπόνηση το πρωί του Σαββάτου τότε θα διατηρηθεί στην ενδεκάδα μαζί με τον Σιόβα. Αν όχι θα τον αντικαταστήσει ο Ντα Κόστα που τα πήγε αρκετά καλά στη ρεβάνς της Τρίπολης, ενώ σκόραρε και το γκολ της ισοφάρισης.

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο το σχήμα που θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής σε διάταξη 4-2-3-1 θα απαρτίσουν οι Ρομπέρτο-Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού-Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ-Ντουρμάζ, Φορτούνης, Πάρντο-Ιντέγε.

Οι αλλαγές και αυτά που ζητά ο Σίλβα

Η μοναδική διαφοροποίηση αφορά την πιθανή αντικατάσταση του Ζντιέλαρ από τον Κασάμι, ο οποίος είναι πιο δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες και στον αέρα, αλλά όχι το ίδιο ικανός με τη μπάλα στα πόδια και στη γρήγορη μετάβαση παιχνιδιού. Μια άλλη αλλαγή έχει να κάνει με τον πάγκο και αφορά την προσθήκη του Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος μπήκε στην προπόνηση της Παρασκευής κι αν τα καταφέρει θα αποτελέσει μια καλή εναλλακτική ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο Μάρκο Σίλβα ζητάει από τους παίκτες του να πιέσουν ψηλά από το πρώτο λεπτό και να κυνηγήσουν το γκολ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ώστε να κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενουμένων. Ο παίκτης που θεωρεί ότι θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από την πλευρά του ΠΑΟΚ είναι ο Ρόμπερτ Μακ, λόγω ταχύτητας, χωρίς να παραγνωρίζει βεβαίως και την τεράστια κλάση του Μπερμπάτοφ, ο οποίος, όμως, είναι πιο αργός, άρα πιο εύκολα ελέγξιμος από τους "ερυθρόλευκους" στόπερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ψήφισε το ωραιότερο γκολ στα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK