Η υπόσχεση του Μπεργκ στον Αλαφούζο

Ο δίαυλος επικοινωνίας του Σουηδού επιθετικού με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού μετά το σαββατοκύριακο, το κάλεσμα του Αλαφούζου και η «υπόσχεση» του Μάρκους. Σε ισχύ ρήτρα 5 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα που κοινοποιήθηκε και προς τη FIFA και ο πρώτος λόγος του ΠΑΟ για ενδεχόμενο δανεισμό του. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Η υπόσχεση του Μπεργκ στον Αλαφούζο
alafouzos berg

Οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Μάρκους Μπεργκ «χώρισαν» (κι επίσημα) το πρωί της Τετάρτης (28/6) μετά από τέσσερα χρόνια, με την Αλ Αΐν να τον καλωσορίζει στις τάξεις της μέσω (και) της φωτογραφίας που ανέβασε στον λογαριασμό της στοTwitterκαι τους «πράσινους» να τον «αποχαιρετούν» μέσα από μία ανακοίνωση 75 λέξεων.

Το δεύτερο σκέλος της ανακοίνωσης του «τριφυλλιού» («…κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπήρξαν κάποιες παρεξηγήσεις. Τις ξεχνάμε, καθώς ο Μάρκους έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο βήμα που επέλεξε να κάνει και τον περιμένουμε εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί για να κλείσει την καριέρα του στο Σύλλογό μας»), καταπώς φαίνεται δεν γράφτηκε… τυχαία. Αλλά όπως λέγεται (κι απ’ το περιβάλλον του Μπεργκ) περιγράφει ως έναν βαθμό το κλίμα και τη διάθεση που υπήρξε τα τελευταία τρία 24ωρα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την πλευρά του Σουηδού άσου.

Μετά από ένα πενθήμερο απόλυτης «πολεμικής», όπου οι δύο πλευρές έφτασαν στα… άκρα, με εκατέρωθεν απειλές για καταγγελία στηFIFA, από το βράδυ της Παρασκευής ουσιαστικά, με πρωτοβουλία του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου, «έσπασε» ο «πάγος» ανάμεσα στον σύλλογο και τον Μπεργκ.

Όπως λέγεται, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού βλέποντας πως ο Μπεργκ είχε κάνει πλέον τις επιλογές του και πως με κάθε τρόπο ήθελε να τελειώσει η μεταγραφή του στην ομάδα των Εμιράτων (λόγω της τεράστιας οικονομικής πρότασης που είχε στα χέρια του), αποφάσισε να ρίξει τους τόνους που είχαν ανέβει πάρα πολύ επικίνδυνα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Γνωρίζοντας πως θα κριθεί πολύ αυστηρά κι εν πολλοίς θα «κατηγορηθεί» (κι όχι άδικα) για την πώληση του καλύτερου παίκτη του Παναθηναϊκού αντί πολύ χαμηλότερου ανταλλάγματος απ’ τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιό του, ο Αλαφούζος έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να ανοίξει εκ νέου ο δίαυλος επικοινωνίας με την πλευρά του Σουηδού φορ και την Αλ Αΐν, για να μπει ένα τέλος σε μία κατάσταση που ήταν ήδη πολύ βλαπτική για τον σύλλογο.

Διότι, όπως εκτιμούσε ο Αλαφούζος, εφόσον το σχοινί με την πλευρά του 31χρονου άσου παρέμενε κι άλλο… τεντωμένο, θα υπήρχε κίνδυνος να… σπάσει και να δημιουργηθούν ακόμη πιο δυσάρεστες εξελίξεις μελλοντικά στην ομάδα. Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ έδωσε οδηγία να καταβληθεί και η τελευταία οφειλόμενη δόση προς τον Σουηδό φορ (275.000 ευρώ, δόση Μαΐου), κάτι που επί της ουσίας (μαζί με την ανακοίνωση της ΠΑΕ) λειτούργησε ως πρώτο, ανεπίσημο «κάλεσμα» προς την πλευρά του Μπεργκ, για να καθίσουν ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ

Ακολούθησε η διοικητική απόφαση για το ταξίδι του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Αγησίλαου Τουμαζάτου και του δικηγόρου Άλκη Παπαντωνίου στα Η.Α.Ε., την Τρίτη (27/6) προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαπραγμάτευση. Για τον Αλαφούζο όλο αυτό είχε πολύ μεγάλο κόστος και τεράστια «φθορά». Η ευθύνη ωστόσο, για το πώς κατέληξε εντέλει η υπόθεση, σε μεγάλο βαθμό ήταν δική του. Στο φινάλε εντούτοις, επηρεάστηκε απόλυτα βαθμό κι απ’ την εξαιρετική, προσωπική σχέση που είχε με τον Μπεργκ, ο οποίος σε νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το σαββατοκύριακο, του ζήτησε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση μίας συμβιβαστικής λύσης, προκειμένου να χωρίσει σαν «φίλος» με τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο άνδρες μάλιστα, όπως λέγεται απ’ την πλευρά του Μπεργκ, είχαν μία τελευταία επικοινωνία το βράδυ της Τρίτης (27/6), όταν πλέον η μεταγραφή είχε μπει στο τελικό της στάδιο, με τον Αλαφούζο να τονίζει προς τον Σουηδό, αυτό που (επί της ουσίας) ανέφερε στην ανακοίνωσή της και η «πράσινη» ΠΑΕ: πως η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι ανοικτή για τον ίδιο σε δύο χρόνια, προκειμένου να επιστρέψει στον σύλλογο και να κλείσει την καριέρα του στο «τριφύλλι». Οσο για την απάντηση του Μπεργκ;

Όπως λέγεται απ’ την πλευρά του Μάρκους, ο 31χρονος άσος αποκρίθηκε απόλυτα θετικά στο κάλεσμα του Αλαφούζου, λέγοντάς του πως « …ναι, κι εγώ θέλω όταν θα έρθει η ώρα να φύγω από εδώ, θα γυρίσω στον Παναθηναϊκό».

ΙΣΧΥΕΙ Η ΡΗΤΡΑ ΤΩΝ 5 ΕΚΑΤ.

Στην τελική κουβέντα/διαπραγμάτευση που έκαναν τα δύο στελέχη του Παναθηναϊκού με τους ανθρώπους της Αλ Αΐν στα Εμιράτα, οι «πράσινοι» έθεσαν επί τάπητος το θέμα της ρήτρας του Μπεργκ σε άλλη ελληνική ομάδα. Κάτι για το οποίο ήταν απόλυτοι και μεταφέρθηκε ως προαπαιτούμενο και προς την πλευρά του Σουηδού επιθετικού.

Η πλευρά του Μπεργκ το αποδέχθηκε, η Αλ Αΐν το ίδιο και το ύψος της ορίστηκε στα 5 εκατ. ευρώ, για ενδεχόμενη επιστροφή-πώληση του Σουηδού επιθετικού σε κάποιον εκ των Ολυμπιακού, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ, μέχρι και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2019. Η ρήτρα υπογράφτηκε και απ’ τις τρεις πλευρές και θα κοινοποιηθεί πέρα απ’ τις Ομοσπονδίες των δύο συλλόγων ΕΠΟ και Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Η.Α.Ε. και στηFIFA.

ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ "ΔΑΝΕΙΣΜΟ"

Βεβαίως υπάρχουν πάντα και τα «παραθυράκια» του «δανεισμού» ή της «ελευθερίας» του Σουηδού άσου. Οι πληροφορίες τουContra.grπάντως αναφέρουν πως τουλάχιστον για ενδεχόμενο δανεισμό του Μπεργκ, μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο, μπήκε όρος να έχει ο Παναθηναϊκός τον πρώτο λόγο αντί οποιουδήποτε άλλου «ενδιαφερόμενου».

News 24/7

24MEDIA NETWORK