Παπαδόπουλος: "Απόφαση του Παπαθανασάκη να μη δοθούν εισιτήρια"

Χωρίς οπαδούς των φιλοξενούμενων θα διεξαχθεί το ντέρμπι Ηρακλής-ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, με απόφαση του προέδρου του "Γηραιού" Σπύρου Παπαθανασάκη.

Την απόφαση του προέδρου του Ηρακλή, Σπύρου Παπαθανασάκη, να μη δοθούν εισιτήρια στον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στο Καυτανζόγλειο, έκανε γνωστή ο αντιπρόεδρος της "κυανόλευκης" ΠΑΕ, Θόδωρος Παπαδόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με το κλίμα συνεννόησης επί του θέματος που προέκυπτε μετά τη συνάντηση Σαββίδη-Παπαθανασάκη.

Αναλυτικά όσα είπε στο "Αθλητικό Μετρόπολις" ο Παπαδόπουλος:

Για το θέμα των εισιτηρίων στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής:

"Είναι απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής πως δεν θα δοθούν εισιτήρια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτή η απόφαση δεν λαμβάνεται μόνο για έναν λόγο. Έχει να κάνει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Από τη στιγμή που δεν θεωρούμε πως μπορεί να υπάρχει ομαλή διεξαγωγή και πολλά άλλα που δεν επιτρέπουν να γίνει ο αγώνας όπως το θέλουμε εμείς, ο κόσμος του Ηρακλή να έρθει και να απολαύσει το παιχνίδι σ' ένα μεγάλο ντέρμπι, είναι πολλοί οι λόγοι που δεν μπορεί να υπάρξει αυτή η ανταλλαγή, ας πούμε, εισιτηρίων. Και η πλευρά της αστυμομίας απ' όσο γνωρίζω είναι αντίθετη σε απόλυτο βαθμό στο να μπορεί να διεξαχθεί ένα τέτοιο παιχνίδι με παρουσία οπαδών των δύο ομάδων.

Ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι μακάρι να μπορούσε να γίνει με την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, αλλά δεν είναι τόσο απλό όπως το σχολιάζουμε τώρα στο ραδιόφωνο.

Δεν περιμένουμε την τελευταία ημέρα και ώρα για να διοργανώσουμε μια τέτοια αναμέτρηση. Είναι πολλοί παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν για κάτι τέτοιο. Όλοι μας ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο και βλέπουμε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Όλα τα ντέρμπι δυστυχώς γίνονται χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών. Είναι γενική η εικόνα.

Για τη φήμη πως ο ΠΑΟΚ ζήτησε 7.000 και τόνισε πως δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από 500 στον δεύτερο γύρο, απάντησε:

Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα. Αυτά είναι επικοινωνιακά και μπορεί να είναι μεταξύ οπαδών που δεν μπορώ να μπω καν στη διαδικασία να σχολιάσω."

Για τη συνάντηση Παπαθανασάκη-Σαββίδη είπε:

"Προέκυψε αυτή η συνάντηση. Δεν ήταν προγραμματισμένη. Προέκυψε καθώς το πρόγραμμα του κ. Παπαθανασάκη διαφοροποιείται ανάλογα με τις πολλές υποχρεώσεις του και στο εξωτερικό καθώς είναι κάτοικος Καναδά.

Υπήρξε ένας άνθρωπος που μεσολάβησε από την πλευρά του κ. Σαββίδη και ζήτησε το ραντεβού αυτό και από την πλευρά του Ηρακλή, ένας δικηγόρος της οικογένειας του Ηρακλή μεσολάβησε κι έγινε αυτή η συνάντηση.

Ήταν μια συνάντηση ιδιοκτητών, που κινούνται στον ίδιο χώρο που αμφότεροι επενδύουν τα χρήματά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στο γενικότερο πλαίσιο κι ο καθένας για την ομάδα του.

Ότι κάνουμε γίνεται με γνώμονα το καλό της ομάδας μας. Είναι όμως καλό να γίνονται επαφές για το γενικότερο καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι θετικό να υπάρχουν καλές συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, να είναι «καθαρό», όλα να είναι συμμαζεμμένα κι όπως πρέπει. Για όλους μας ισχύει αυτό. Ήταν μια πρώτη συνάντηση μ' ότι αυτό συνεπάγεται."

Για το αν ο Ηρακλής να διατρέχει κίνδυνο τιμωρίας της έδρας του είπε:

"Τα φετινά δεδομένα είναι αυστηρά. Όχι για τον Ηρακλή, για όλες τις ομάδες. Υπάρχει ενδεχόμενο τιμωρίας της ομάδας μας. Περιμένουμε, δεν θέλω να πω κάτι για μια διαδικασία που είναι ανοικτή αυτή τη στιγμή. Ο νόμος είναι εξαιρετικά αυστηρός. Όλες οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα.

Έχουμε πρόθεση να απλοποιήσουμε τα νομικά κείμενα για να μπορέσει να δει ο κόσμος μας τι κίνδυνο μπορεί να διατρέχει η ομάδα μας από το οτιδήποτε που μπορεί να ανάψει ή να πεταχτεί. Ειδικά φέτος βλέπω θα είναι δύσκολη χρονιά με την αυστηροποίηση των νόμων."

Για την τοποθέτηση του προστατευτικού διχτύου στο Καυτανζόγλειο, δήλωσε:

"Είναι θετική κίνηση. Εμείς έχουμε αναλάβει κι αυτό το κόστος σ' ένα Εθνικό Στάδιο. Σ' όλες τις μεγάλες ομάδες που έχουν φανατικούς οπαδούς όπως ο Ηρακλής, υπάρχει μια τέτοια πρόβλεψη. Είναι κάτι που θέλουμε να βοηθήσει. Κι ένας άνθρωπος να ξεφύγει μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα."