Παπαδόπουλος: "Να συνεχίσουμε με νίκη κόντρα στον Αστέρα"

Στον δύσκολο αγώνα του Ηρακλή στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, αναφέρθηκε ο τεχνικός του "Γηραιού", Νίκος Παπαδόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Πώς θα τον αντιμετωπίσει.

Παπαδόπουλος: "Να συνεχίσουμε με νίκη κόντρα στον Αστέρα"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά:

Κόουτς, μία δύσκολη αποστολή περιμένει τον Ηρακλή, καθώς ταξιδεύει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα.

Πράγματι, αυτός ο αγώνας θα είναι από τους πιο δύσκολους που θα δώσουμε εκτός έδρας, κι αυτό γιατί ο Αστέρας είναι μία απ’ τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Άλλωστε τα αποτελέσματά του στη Superleague αλλά και το Europa League δείχνουν την ποιότητα αυτής της ομάδας.

Όμως κι εμείς βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία λόγω των τελευταίων επιτυχιών. Πάντως, αυτό που έχει σημασία, είναι να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας και κυρίως στα αποτελέσματα. Να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες. Τις έχουμε ανάγκη.

-Πού πιστεύετε ότι κρίνονται τέτοια παιχνίδια;

Έχω την εντύπωση ότι κι αυτό το ματς, δεν θα διαφέρει και πολύ από τα άλλα. Τι εννοώ μ’ αυτό. Θεωρώ ότι θα κριθεί στην τακτική που θα έχουν οι δύο ομάδες και ποιά θα κατορθώσει να επιβάλλει το ρυθμό της και το πλάνο της, έναντι της άλλης.

Επίσης, σημαντικό ρόλο σε τέτοια παιχνίδια παίζει το πάθος των παικτών, καθώς και η δύναμη. Όποιος μπορέσει να έχει όλα αυτά τα στοιχεία, νομίζω θα έχει και τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης.

-Η ομάδα δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ και η ψυχολογία έχει αλλάξει προς το καλύτερο, μετά τις δύο συνεχόμενες επιτυχίες με Παναθηναϊκό και Αναγέννηση Καρδίτας. Ποιό το μυστικό αυτής της «μεταμόρφωσης» της ομάδας;

Όντως, τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων ημερών έφεραν ηρεμία και ανέβασαν κατακόρυφα την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μου. Είναι κάτι που το χρειαζόμασταν, διότι η καλή ψυχολογία φέρνει και καλύτερα αποτελέσματα.

-Πώς προετοιμάστηκε η ομάδα γι’ αυτό το παιχνίδι, με δεδομένο ότι δεν είχατε και πολλές ημέρες στη διάθεσή σας, λόγω και του αγώνα Κυπέλλου.

Εμείς δουλεύουμε συνεχώς πάνω στην τακτική μας. Είναι κάτι που το έχουμε θέσει ως προτεραιότητα και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι όταν έχουμε σωστή τακτική και είμαστε πάνω απ’ όλα αφοσιωμένοι στο πλάνο που έχουμε βάλει πριν τον αγώνα, ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον κάθε αντίπαλο. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να κάνουμε και στην σαββατιάτικη αναμέτρηση για να συνεχίσουμε το καλό σερί. Δεν πρέπει να κοιτάμε τι κάναμε έως τώρα, άλλωστε δε μπορούμε να διορθώσουμε ότι έγινε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε προσεκτικοί στα ματς που έρχονται. Να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε.

-Τον Αστέρα τον αντιμετωπίσατε πέρσι για το θεσμό του Κυπέλλου και μάλιστα τον αποκλείσατε με νίκη μέσα στην Τρίπολη. Έχουν ομοιότητες τα παιχνίδια αυτά ή όχι;

Όχι, είναι διαφορετικά παιχνίδια. Άλλο το πρωτάθλημα και άλλο το Κύπελλο. Δεν έχει σημασία τι έγινε πέρσι. Εμείς βλέπουμε μπροστά μας το παιχνίδι του Σαββάτου. Η ομάδα του Αστέρα άλλαξε αρκετούς παίκτες σε σχέση με την περσινή σεζόν, ενώ εμείς διατηρήσαμε έναν κορμό και αλλάξαμε λίγα πράγματα.

-Κόουτς, μετά τον αγώνα Κυπέλλου, έχετε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για το ποιούς παίκτες θα επιλέξετε, αφού αρκετοί από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς έδειξαν έτοιμοι ν’ αρπάξουν την ευκαιρία. Σκέφτεστε να κάνετε αλλαγές στο ματς του Σαββάτου;

Μία αλλαγή θα είναι σίγουρη, και εννοώ την απουσία του Ντιέγκο Ρομάνο, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα αυτό.

Τώρα, όσον αφορά τις αλλαγές, αυτές εξαρτώνται από το πώς τα πηγαίνει ο κάθε ποδοσφαιριστής στις καθημερινές προπονήσεις, αλλά και το ποιόν αντίπαλο έχεις ν’ αντιμετωπίσεις.

Θα δούμε, αν και δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πολλές αλλαγές το Σάββατο.

-Στον αγώνα αυτό, ο Ηρακλής θα έχει και πάλι την παρουσία του κόσμου του, παρ’ όλο που θα χρειαστεί να διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας.

Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες, να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους σε μία τόσο δύσκολη αναμέτρηση. Σίγουρα θα είναι θετικό για την ομάδα μας να έχουμε δίπλα μας τους οπαδούς και ελπίζω να τους δώσουμε χαρά στο τέλος του αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK