Παπαδόπουλος: "Θα τα δώσουμε όλα για πεντάδα"

Νίκες προκειμένου η ομάδα του να καταφέρει να προλάβει το "τραίνο" των πλέι οφ ζήτησε ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος.

Παπαδόπουλος: "Θα τα δώσουμε όλα για πεντάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ηρακλής:

-Κόουτς, ο αγώνας με την ΑΕΚ πέρασε στο παρελθόν. Μπορεί ο Ηρακλής να έμεινε στην ισοπαλία, όμως σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής, η ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο, πάθος και κυρίως «χαρακτήρα νικητή».

Ναι, αυτό είναι το κυριότερο, και αυτό κρατάμε ως ομάδα. Τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία νικητή που βγάλαμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όλος ο κόσμος είδε ότι οι παίκτες μας πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τη νίκη και μόνο. Την ήθελαν πολύ. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και του κακού τερέν, το ματς πήγε στη δύναμη και τις προσωπικές μονομαχίες, όπου νομίζω πως εμείς επιβληθήκαμε του αντιπάλου μας. Δείξαμε ότι τη θέλαμε πιο πολύ τη νίκη απ’ την ΑΕΚ. Άλλωστε και οι αλλαγές που κάναμε, μαρτυρούν ότι εμείς παίζαμε φουλ επιθετικά και η ΑΕΚ προσπαθούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Μετά την ισοφάριση είχαμε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να πάρουμε τους 3 βαθμούς, όμως δεν τα καταφέραμε. Δεν πειράζει, κρατάμε το πάθος, τη διάθεση και τη μαχητικότητα που βγάλαμε στο γήπεδο.

-Όλα αυτά τα καλά στοιχεία που έδειξε η ομάδα, θέλετε να τα βγάζει σε κάθε παιχνίδι; Να κυριαρχεί δηλαδή στον αγωνιστικό χώρο και να έχει νοοτροπία νικητή;

Πιστεύω ότι ο Ηρακλής προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι, απ’ την αρχή της σεζόν, να έχει ως μοναδικό του στόχο τη νίκη και την καλή εμφάνιση. Δεν έχουμε αλλάξει κάτι, ούτε στον τρόπο παιχνιδιού μας, ούτε στον τρόπο προσέγγισης ενός αγώνα. Απλά, το προηγούμενο διάστημα, έλειψαν κάποια καλά αποτελέσματα, ενώ τώρα, συνδυάζουμε τις καλές εμφανίσεις και με την κατάκτηση βαθμών. Ο Ηρακλής όμως, ως ομάδα, εμφανίζεται σε κάθε αγώνα πολύ δυνατός, πολύ ανταγωνιστικός και με μεγάλη διάθεση να πάρει τη νίκη. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό μας, και θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να το διατηρήσουμε μέχρι τέλους.

-Η ομάδα βρίσκει μπροστά της τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σ’ έναν αγώνα ο οποίος κρύβει τις δικές του δυσκολίες, τις δικές του παγίδες. Έτσι δεν είναι;

Όντως, ο επόμενος αγώνας θα είναι αρκετά δύσκολος και απαιτητικός, σε μία σκληρή έδρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι παρά τη βαθμολογική του θέση, ο Ατρόμητος παραμένει μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα με καλό ρόστερ. Εμείς από την πλευρά μας όμως, δεν κοιτάμε τι κάνει ο αντίπαλος, αλλά πώς θα παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και πιο συγκεντρωμένοι, με αποκλειστικό στόχο τη νίκη και τους 3 βαθμούς.

-Η εβδομάδα προετοιμασίας της ομάδας, κυλάει με αρκετά προβλήματα. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Εντάξει, στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή άλλωστε, κάποιες φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδιάζεις. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα με 5-6 παίκτες μας οι οποίοι προσβλήθηκαν από ίωση. Όμως, διαχειριζόμαστε σωστά την κατάσταση και νομίζω ότι για τον αγώνα της Δευτέρας, θα τους έχουμε όλους ετοιμοπόλεμους.

-Κόουτς, πού πιστεύεις ότι θα κριθεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο; Τι στοιχεία πρέπει να παρουσιάσει ο Ηρακλής για να φύγει απ’ το Περιστέρι με βαθμό ή βαθμούς;

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, η τακτική παίζει τον πλέον σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα, για να έρθει η νίκη, χρειάζονται και άλλοι παράγοντες, όπως η δύναμη, το πάθος, η αγωνιστικότητα και η διάθεση των παικτών. Επειδή τα παραπάνω στοιχεία τα διαθέτουμε ως ομάδα, θεωρώ ότι αν τα παιδιά εφαρμόσουν το πλάνο που έχουμε δουλέψει και παρουσιαστούν 100% συγκεντρωμένοι στο στόχο, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

-Όσον αφορά τα νέα αποκτήματα της ομάδας; Πιστεύετε ότι έχουν προσαρμοστεί και πως μπορούν να δώσουν λύσεις στον Ηρακλή;

Απολύτως. Και τα 3 παιδιά έχουν ενσωματωθεί πλήρως με την ομάδα, έχουν μπει για τα καλά στο κλίμα και τη φιλοσοφία της. Φυσικά, σ’ αυτό βοηθούν και οι «παλιοί», οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους βάζουν κατευθείαν τους καινούργιους στο πνεύμα του Ηρακλή και νομίζω πως αυτό είναι το σημαντικό και το κέρδος για την ομάδα μας.

-Πολλοί μιλούν για 5άδα και ότι ο Ηρακλής είναι έτοιμος γι’ αυτό το στόχο. Αλήθεια, εσείς το πιστεύετε και αν ναι, πώς μπορεί να επιτευχθεί;

Αν θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα, αυτό μπορούμε να το κατορθώσουμε μόνο με νίκες. Δεν προλαβαίνουμε αλλιώς. Ασχέτως με το αν τελικά θα επιτευχθεί ο στόχος της 5άδας, εμείς θα τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζουμε και στο τέλος θα κάνουμε «ταμείο»!

News 24/7

24MEDIA NETWORK