Ιστορίες... "κιτρινόμαυρης" προετοιμασίας

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς έχει ολοκληρώσει την… έρευνα αγοράς στο πλαίσιο της αναζήτησης αθλητικού κέντρου για τη διεξαγωγή της προετοιμασίας της ΑΕΚ το προσεχές καλοκαίρι και πλέον αναμένεται η οριστική απόφαση. Ξεκάθαρο φαβορί η Πολωνία.

Ιστορίες... "κιτρινόμαυρης" προετοιμασίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Tα πρόσφατα ταξίδια του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στο πλαίσιο αναζήτησης του αθλητικού κέντρου που θα φιλοξενήσει την προετοιμασία της ομάδας το προσεχές καλοκαίρι, επανέφεραν την εντός τειχών κουβέντα σχετικά με την οριστική απόφαση της «Ένωσης». Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο επικρατέστερος προορισμός για τους «κιτρινόμαυρους» είναι για μία ακόμα χρονιά η Πολωνία, πιθανότητα που αν ισχύει θα βρει την ΑΕΚ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να προετοιμάζεται στην ίδια χώρα.

ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το καλοκαίρι του 2013 και σε αυτό του 2014, η ΑΕΚ προετοιμάστηκε μετά από πολλές δεκαετίες εντός Ελλάδας, αφού οι σεζόν που ακολουθούσαν τη βρήκαν να αγωνίζεται στη Γ’ και στη Β’ Εθνική αντίστοιχα. Και οι δύο προετοιμασίες εκείνης της περιόδου έγιναν στα Χάνια του Πηλίου, στα οποία η «κιτρινόμαυρη» παρουσία -σε επίπεδο πρώτης ομάδας- τερματίστηκε με την άνοδο της «Ένωσης» στη μεγάλη κατηγορία. Τότε η κατάσταση επανήλθε στην κανονικότητά της και οι προετοιμασίες γίνονται εκτός συνόρων.

Ιστορίες... "κιτρινόμαυρης" προετοιμασίας

ΟΠΑΛΕΝΙΤΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Το καλοκαίρι του 2015 η ΑΕΚ με τον Τραϊανό Δέλλα ακόμα στην τεχνική της ηγεσία, ανέβηκε στο αεροπλάνο για να πάει στην πόλη Οπαλένιτσα της Πολωνίας για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Το γήπεδο που γινόταν η δουλειά ήταν αρκετά κοντά στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή, όμως η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι του συλλόγου δεν… ξετρελάθηκαν με την ποιότητα των εγκαταστάσεων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αναζητήσουν αλλού στέγη για το χτίσιμο της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Ιστορίες... "κιτρινόμαυρης" προετοιμασίας

ΤΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΙΕΛΤΣΕ

Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ με τον Τιμούρ Κετσπάγια στο ρόλο του προπονητή της, προετοιμάστηκε στο Κίελτσε της Πολωνίας, σε εγκαταστάσεις σαφώς καλύτερες σε σχέση με αυτές της προηγούμενης χρονιάς. Το γήπεδο που προπονούνταν η ομάδα ήταν περίπου 100 μέτρα από το ξενοδοχείο και η κατάσταση κρίθηκε ως πολύ ικανοποιητική. Ακόμα καλύτερα ήταν τα πράγματα από άποψη καιρικών συνθηκών, με εξαίρεση τις πρώτες μέρες της παραμονής της αποστολής στο Κίελτσε όπου η ζέστη θύμιζε… Αθήνα.

Το σημείο που συζητήθηκε ως αχίλλειος πτέρνα της συγκεκριμένης επιλογής, ήταν η δυσκολία εύρεσης δυνατών αντιπάλων για φιλικά, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που ισχύει σε απόλυτο βαθμό. Όπως αποδείχτηκε το περασμένο καλοκαίρι, διαπιστώθηκε ότι ήταν επιθυμία του τότε προπονητή η διεξαγωγή φιλικών αγώνων απέναντι σε ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, σε αντίθεση με την προσέγγιση της ΑΕΚ τις προηγούμενες χρονιές.

Ιστορίες... "κιτρινόμαυρης" προετοιμασίας

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τη σεζόν στη Β’ Εθνική και μετά την επιστροφή από την προετοιμασία η «Ένωση» φιλοξένησε τη Ρόμα, ενώ πριν την έναρξη της φετινής σεζόν (και πριν τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα με τη Σεντ Ετιέν) έπαιξε στη Φυλή με τον Άρη Λεμεσού. Το παραπάνω δείγμα είναι αρκετό για να μαρτυρήσει την προσέγγιση, ωστόσο αυτό που σημειώνεται είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής σοβαρών φιλικών τεστ.

Εκτός των άλλων στο ίδιο μέρος που προετοιμάστηκε πέρσι η ΑΕΚ, φτιάχνεται καινούργιο γήπεδο το οποίο είναι ακόμα πιο κοντά στο ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο Μπινκόσφσκι συγκεντρώνει μεταξύ άλλων τις πιθανότητές του για να φιλοξενήσει την ΑΕΚ στην έναρξη της ερχόμενης σεζόν, ωστόσο η οριστική απόφαση θα παρθεί στο προσεχές διάστημα. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο Μαϊστόροβιτς δεν επισκέφτηκε μόνο την Πολωνία (αν και υπάρχει μια προτίμηση για εκεί) αλλά και την Ολλανδία και την Αυστρία. Η έρευνα… αγοράς έγινε, τώρα αυτό που απομένει να φανεί είναι η τελική απόφαση της ΑΕΚ για το μέρος που θα χτιστεί την επόμενη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK