Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5

Καταιγίδα ο ΠΑΟΚ, παρέσυρε την Καλλονή στη Νέα Σμύρνη και με το επιβλητικό 5-2 άφησε πίσω τους τις δύο σερί ισοπαλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δύο γκολ ο Σαλπιγγίδης, εξαιρετικοί Λούκας και Βούκιτς. Οι Λέσβιοι είχαν προηγηθεί με πέναλτι αλά Πανένκα του Περόνε.

Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Μια χαζομάρα του Γλύκου και ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Περόνε στο 6ο λεπτό ήταν αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος για να παρακολουθήσει με ενδιαφέρον την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης. Μια Καλλονή με πολλές απουσίες (τρεις παίκτες έπαιζαν για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα) και ένας Δικέφαλος που έψαχνε κάπου να ξεσπάσει μετά τις δύο σερί εντός έδρας ισοπαλίες με τους Απόλωνα και Άλκμααρ ήταν ο... πρόλογος του ματς.

Το 1-0 έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο ενδεχόμενο... γκρίνιας, αλλά από το πρώτο λεπτό μετά το τέρμα του Περόνε, φάνηκε ότι το 1-0 δεν θα κρατήσει για πολύ. Ένας ορεξάτος Λούκας και ένας εξαιρετικός Βούκιτς (Αθανασιάδης και Τζιόλης έμειναν στον πάγκο), έκαναν άνω-κάτω την άμυνα των (τυπικά) γηπεδούχων και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το 1-1 (στο 9' ο Σαλπιγγίδης έχασε απίστευτη ευκαιρία).

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Ηρθε στο 14ο λεπτό από τον Ολίσε, μετά από τακουνάκι του Βούκιτς στον Λούκας, εξαιρετική ντρίμπλα του Ισπανού και σέντρα από τα δεξιά. Η εκτέλεση του Ολίσε με σουτ σε πρώτο χρόνο ήταν εξαιρετική όπως και η όλη προσπάθεια, όπως και η ενέργεια του Βούκιτς στο 29' να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Σαλπιγγίδη και αυτός να πλασάρει εύστοχα από κοντά για το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε ταχύτητα μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους. Η μόνη διαφορά ήταν ότι η Καλλονή πήρε λίγο μπάλα και κέρδισε κάποια μέτρα, χωρίς όμως κάτι το σπουδαίο. Που να φανταζόταν τι την περίμενε στο δεύτερο μέρος.

Αν κάποιοι πίστεψαν ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει συντηρητικά και θα -κυρίως- θα προσπαθήσει να κρατήσει το 1-2, έκαναν λάθος. Τρία γκολ σε 5 λεπτά και το "εύθραυστο" 1-2, έγινε εμφατικό 1-5. Αρχικά, ο Σαλπιγγίδης στο 54' πέτυχε "πάρε-βάλε" γκολ μετά από ασίστ του Λούκας, ο Αναστασιάδης χρεώθηκε, δύο λεπτά μετά, αυτογκόλ όταν ακούμπησε τη μπάλα σε φάουλ του Λούκας και ο Βούκιτς στο 59' έβαλε τέλος... στην καταιγίδα και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του αγώνα, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε να τραγουδά μετατρέποντας τη Νέα Σμύρνη σε μία... μίνι Τούμπα και ο Μανούσος με εκπληκτικό σουτ στο 87, έγραψε το 5-2 και την ιστορία της πιο άνετης εφετινής εκτός έδρας νίκης του ΠΑΟΚ που αφήνει πίσω του τις δύο σερί ισοπαλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

MVP:

Ο Λούκας έδειξε ακόμη μια φορά πως πρέπει να παίρνει φανέλα βασικού σπίτι του. Έβγαλε ασίστ, μοίρασε παιχνίδι, και θα ήταν και σκόρερ αν δεν ακουμπούσε ελάχιστα ο Αναστασιάδης.

Αδύναμος κρίκος:

Τον Περόνε θα τον θυμόμαστε για το πέναλτι αλά Πανένκα. Από το 6ο λεπτό και μετά, τον ψάχνει η Νικολούλη...

Σχόλιο:

Το καλύτερο φάρμακο για τον ΠΑΟΚ ήταν αυτό το 5-2. "Εσβησε" το 0-0 με τον Απόλλωνα, το 2-2 με την Άλκμααρ και... τον Πάμπλο Γκαρσία. Εξαιρετικός ο Δικέφαλος, γεμάτη εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που πλήρωσε τις απουσίες της, αλλά και την απειρία της να κρατήσει το γρήγορο γκολ που πέτυχε.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης (65' Ντος Σάντος), Ποντάνι, Γάλας (46' Κάλφας), Βαλιός, Γιουκαρής, Μανούσος, Γιόναν Γκαρσία (64' Ντάμπος), Περόνε

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης (67' Τζιόλης), Λάζαρ, Βούκιτς (67' Πόζογλου), Ολίσε, Λούκας (72' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης

Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5
Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5
Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5
INTIME SPORTS
Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5
INTIME SPORTS
Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK