Κατεβαίνει άνθρωπος του ΠΑΟ στα Η.Α.Ε. για να μιλήσει με Αλ Αΐν!

Τι γίνεται με τη δεύτερη (κι ανεξόφλητη απ’ τις 31 Ιανουαρίου) δόση του αραβικού συλλόγου για τη μεταγραφή του Μπεργκ, γιατί δεν πάει στη FIFA το "τριφύλλι" και ποιος και πότε αναμένεται να μεταβεί στην αραβική χώρα για να βγάλει… άκρη. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Κατεβαίνει άνθρωπος του ΠΑΟ στα Η.Α.Ε. για να μιλήσει με Αλ Αΐν!

Η οφειλή της Αλ Αΐν για τη δεύτερη δόση της μεταγραφής του Μάρκους Μπεργκ (ύψους 725.000 ευρώ), που έχει λήξει απ’ τις 31 Ιανουαρίου, παραμένει ένα απ’ τα βασικά ζητήματα… πονοκεφάλου, της καθημερινής "ατζέντας" των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, μαζί με τη "μάχη" για την εξασφάλιση της άδειας, σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Στις επίμονες επικοινωνίες που είχαν οι "πράσινοι" με στελέχη της αραβικής ομάδας κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (σερί emails και δύο τηλεφωνικές επαφές) προκειμένου να ενημερωθούν για το πότε θα λάβουν τα χρήματα (δεδομένου ότι μ’ αυτά έχει υπολογίσει εδώ και δύο μήνες να εξοφλήσουν το υπόλοιπο 60% της δόσης Οκτωβρίου προς τους παίκτες), ο σύλλογος των Η.Α.Ε., ενημέρωσε πως υπολογίζει να στείλει τα λεφτά περί τα τέλη Μάρτη!

Για (όλους) τους Άραβες άλλωστε, είναι λίγο-πολύ… συνηθισμένη αυτή η πολιτική των καθυστερημένων πληρωμών προς τρίτους (όχι όμως προς τους παίκτες τους ή τις "εσωτερικές" τους υποχρεώσεις), ενώ αντίστοιχη καθυστέρηση 42 ημερών -σε σχέση με τα καλοκαιρινά συμφωνηθέντα που αποτυπώθηκαν στα συμβόλαια- είχαν επιδείξει το φθινόπωρο και στην καταβολή της προηγούμενης (πρώτης) δόσης για τη μεταγραφή του Σουηδού επιθετικού.

Η ουσία όμως, είναι πως ο Παναθηναϊκός "καίγεται" για τα χρήματα και τα θέλει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, για να "κλείσει" ένα σημαντικό "μέτωπο" και να ελαχιστοποιηθούν οι (απολύτως λογικές) "γκρίνιες" εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι παίκτες άλλωστε, έχουν να δουν χρήματα απ’ τις αρχές Δεκέμβρη, ενώ ο Ουζουνίδης και το τεχνικό τιμ απ’ τον Σεπτέμβριο!

Οι δρόμοι που είχαν λοιπόν οι "πράσινοι", όπως είχαμε επισημάνει και σε παλιότερο κείμενο" ήταν δύο: Είτε θα το τραβούσαν το θέμα και θα το πήγαιναν στα… άκρα με καταγγελία στη FIFA, είτε θα επέμεναν μέσω συζητήσεων κι επαφών, να καταλήξουν σε μία λύση με την Αλ Αΐν. Το πρώτο "σενάριο" στην πορεία απορρίφθηκε, διότι σε περίπτωση καταγγελίας στη FIFA θα περνούσαν τουλάχιστον 4-5 μήνες μέχρι να εκδικαστεί και να βγει η απόφαση. Με απλά λόγια… καλό καλοκαίρι. Η δεύτερη σκέψη ήταν να συνεχιστεί ο κύκλος των επαφών με τον αραβικό σύλλογο και να εντείνει ο Παναθηναϊκός τις πιέσεις του, για να πάρει νωρίτερα –απ’ τα τέλη Μάρτη- τα λεφτά της δεύτερης δόσης.

Οι πληροφορίες του Contra.gr μάλιστα, αναφέρουν πως έχει αποφασιστεί πλέον εντός της επόμενης εβδομάδας να κατέβει στα Η.Α.Ε., άνθρωπος που θα εκπροσωπήσει τον Παναθηναϊκό, για να μιλήσει απευθείας με τους Αραβες. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ο "απεσταλμένος", δεν θα είναι στέλεχος του "τριφυλλιού" (επί παραδείγματι ο δικηγόρος Άλκης Παπαντωνίου που είχε πάει και το περασμένο καλοκαίρι στο Ντουμπάι, για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μπεργκ), αλλά πρόσωπο εκτός Παναθηναϊκού. Ένα πρόσωπο που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο το περασμένο καλοκαίρι στην ολοκλήρωση της μετακίνησης του Σουηδού φορ στην Αλ Αΐν, ο οποίος έχει υψηλό επίπεδο επαφών και γνωριμίας με την αραβικής ομάδα, προκειμένου να (επιχειρήσει να) φέρει πιο κοντά τις ημερομηνίες πληρωμής.

Με τελικό στόχο να πάρει ο Παναθηναϊκός τα χρήματά του, έστω και τις αρχές Μαρτίου και να μην φτάσουμε παραμονές… Πάσχα για την εξόφληση της δόσης. Οσο για την τρίτη (και τελευταία) δόση των 725.000 ευρώ, που είναι προγραμματισμένη να πληρωθεί μέσα Μαρτίου; Κι εκεί αναμένεται να υπάρξει αντίστοιχη… μάχη με τους Άραβες, που έναν "ιδιαίτερο" τρόπο για να… εκνευρίζουν στις πληρωμές τους, τους συνδιαλεγόμενούς τους. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά παντού…

News 24/7

24MEDIA NETWORK