Κοντονής για Κέρκυρα: "Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να παρέμβει. Να με καταγγείλουν..."

Ούτε υπέρ ούτε κατά της ποδοσφαιρικής Κέρκυρας τοποθετήθηκε ο Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ και των τοπικών φορέων, σημειώνοντας ότι η τήρηση της νομιμότητας και της ισονομίας εξαντλείται στο να μην παρεμβαίνει η Κυβέρνηση καθοιονδήποτε τρόπο.

Κοντονής για Κέρκυρα: "Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να παρέμβει. Να με καταγγείλουν..."

Συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή ζήτησαν και είχαν την Τετάρτη εκπρόσωποι της ΠΑΕ Κέρκυρα και τοπικοί φορείς του νησιού με σκοπό να εξασφάλισουν ότι θα τηρηθεί ισονομία πριν από την εκδίκαση της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την υπόθεση αποβολής των "Φαιάκων" από τη Super League.

Ο Θοδωρής Γαλιατσάτος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας, υποστήριξε ότι " η εφαρμογή της νομιμότητας δεν πείθει" και ζήτησε την υποστήριξη του Υπουργού στη μάχη που δίνει η Κέρκυρα για να μην της αφαιρεθεί ότι κέρδισε μέσα στο γήπεδο και οδηγηθεί στην απαξίωση.

" Είμαστε εδώ για ν' ακουστεί η φωνή μας. Δεν σας ζητάμε να παρέμβετε ή να παρανομήσετε παίρνοντας κάποιο τηλέφωνο. Θέλουμε μόνο τη συμπαράστασή σας γιατί το Δικαστήριο θα το λάβει σοβαρά υπ' όψιν", τόνισε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής Φωτεινή Βάκη, αφού χαρακτήρισε σκληρή την απόφαση γιατί " μεγάλες ομάδες μένουν στο απυρόβλητο", τόνισε ότι πρέπει να επανεταστεί η υπόθεση, ενώ ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος ισχυρίστηκε ότι " είναι μακριά από εμάς η πολοτική παρεμβάσων και υπόγειων διαδρομών" προσθέτοντας πως "είναι άδικο να τιμωρείται μια ομάδα που αγωνιστικά κέρδισε την παραμονή της".

Ουσιαστικά την "υπεράσπιση" της ΠΑΕ Κέρκυρα ενόψει του Σταύρου Κοντονή ανέλαβε ο νομικός εκπρόσωπος Παντελής Αζαριάδης, λέγοντας ότι " η Κέρκυρα ήταν το πιο εύκολο θύμα στη διαμάχη Πολιτείας-ποδοσφαίρου" και ότι "μπαράζ δημοσιευμάτων ότι ο Υπουργός είναι δυσαρεστημένος με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League επηρεάσε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων".

Ήταν η στιγμή που Υφυπουργός διαφώνησε κάθετα διερωτώμενος προς τους παριστάμενους αν πιστεύει οποισδήποτε ότι η κρίση ενός αεροπαγίτη δικαστή μπορεί να επηρεαστεί από δημοσιεύματα.

Ο Βασίλης Αργυρός, μέλος του ΔΣ της Κέρκυρας, αυτό που ζήτησε ήταν " να τηρηθεί ο νόμος, δίκαια και σωστά".

Ο πιο επιθετικός εξ όλων ήταν ο Χρήστος Άνθης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κέρκυρας, ο οποίος, επικαλούμενος διαρκώς την κοινή γνώμη, τόνισε ότι " ενδεχομένως και οι εν ενεργεία δικαστές να δέχονται πιέσεις", θέτοντας το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο. " Δεν έχουμε τις δυνάμεις ομάδων του κέντρου ή της συμπρωτεύουσας. Δεν μπορούμε να βομβαρδίζουμε τον Τύπο. Οι δικαστές μπορεί να επηρεαστούν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Προσωπικά εμένα με προβληματίζει που το 2-1 της Πειθαρχικής Επιτροπής έγινε 0-3 στην Εφέσεων".

Έκλεισε δε λέγοντας πως " ακόμη και στο Γολγοθά σταυρώθηκαν τρεις, όχι ένας", υπονοώντας πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε με άλλα κριτήρια για τις υποθέσεις που εξέτασε.

Ο Σταύρος Κοντονής τον εγκάλεσε στην τάξη, συμβουλεύοντάς τον " να μην γίνεται τυφλός οπαδός". Επεσήμανε ότι οι υποθέσεις για τις οποίες μιλάει, της ΑΕΚ με τον Μελισσανίδη και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είναι διαφορετικής φύσεως, τονίζοντας δε ότι η απόφαση για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν έχει καθαρογραφεί.

Ο Υπουργός, θέλοντας πάντως να ξεκαθαρίσει τη στάση του, τόνισε πολλάκις ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να παρέμβει είτε υπέρ είτε κατά, αφού θα είναι σαν επεβαίνει στο αυτοδιοίκητο. Ούτως όμως θα σχολιάσει αποφάσεις όσο διάστημα κατέχει τη θέση του. " Δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου", ανέφερε χαρακτηριστικά. Χρησιμοποίησε μάλιστα το παράδειγμα των διαταραγμένων σχέσεών του με την ΕΠΟ για να πείσει ότι δεν μπορεί να επηρεάζει τον πρόεδρο ή τους δικαστές. " Αν γίνουν παρεμβάσεις, να με καταγγείλουν δημόσια", επανέλαβε τουλάχιστον σε δύο διαφορετικές στιγμές της κουβέντας.

Συμφώνησε ότι είναι μια ακραία απόφαση, όπως πολλές, αλλά σημείωσε χαρακτηριστικά ότι " και ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο γιατί αυτή ήταν η απόφαση του κράτους". Συμπλήρωσε δε ότι η ΠΑΕ Κέρκυρα, για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, έχει συνομολογήσει στους κανόνες που έχει θεσπίσει η ΕΠΟ.

" Δεν υπερασπίζομαι την Επιτροπή Εφέσεων, αλλά να λέγεται ότι είχε συμφωνηθεί η απόφαση ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν πιστεύω ότι ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ενήργησε με δόλιο τρόπο εις βάρος ενός αντιδίκου", ήταν μία από τις ατάκες του.

Ο Περιφερειάρχης επενέβη και σημείωσε ότι " θέλουμε να είναι ξεκάθαρο πως στην κρίση των δικαστών θα ληφθούν όλα τα στοιχεία υπ' όψιν. Οφείλει το όργανο να τηρήσει την ισονομία και να μην λειτουργεί με βάση το κριτήριο της ήσσονος αντίστασης. Γιατί αν ήταν φερ' ειπείν ο Παναθηναϊκός στην ίδια θέση, δεν θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα". Μεταξύ σοβαρού και αστείου δε σημείωσε ότι " μόνο ο Κομπότης δικαιώνεται στο τέλος".

Από το νομικό εκπρόσωπο της Κέρκυρας τέθηκε θέμα διαδικασίας κατά την εξέταση της υπόθεσης από την ΕΕΑ, με τον Σταύρο Κοντονή ν' ανταπαντά πως " καμία χάρη δεν κάνει η ΕΕΑ, αλλά παρατηρηθεί πρόβλημα δικονομικών κανόνων στη διαδικασία εκδίκασης, θα επιληφθούμε".

Διαβάστε ακόμη:

Επικυρώθηκε ο υποβιβασμός της Κέρκυρας, αλλά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK