Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας για την Κέρκυρα

Υποβιβασμό μέχρι και αποβολή από τις επαγγελματικές κατηγορίες προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ για την Κέρκυρα. Το σχετικό άρθρο και οι επόμενες κινήσεις των ΠΑΕ που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση.

Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας για την Κέρκυρα
Κέρκυρα ΕΠΟ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε εικονική τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Κέρκυρα στον Θανάση Ίσσαρη και εισηγήθηκε την αποβολή της από το πρωτάθλημα της Super League.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ είναι σαφέστατος. Σύμφωνα με το Παράρτημα Α που αφορά την ΕΕΑ/Πόρισμα Ελέγχου/Ποινές, προβλέπεται ποινή υποβιβασμού από μία κατηγορία έως και αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα!

Για να επιβληθεί μια τέτοια τιμωρία η παράβαση θα πρέπει να θεωρείται βαρεία (και φυσικά να έχει αιτιολογηθεί). Βάσει του ίδιου Κώδικα της Ομοσπονδίας " ως βαρεία χαρακτηρίζεται κάθε παράβαση που αφορά την προέλευση των πόρων των μετόχων και των εταιρειών, που συνεισφέρουν για τη δραστηριότητα των ΠΑΕ, καθώς και κάθε παράβαση, που αφορά στη νομιμότητα της διοίκησης και του μετοχολογίου των ΠΑΕ".

Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας για την Κέρκυρα

Η Κέρκυρα εντάσσεται στο δεύτερο σκέλος, αφού η ΕΕΑ έκρινε ότι η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ήταν ψεύτικη.

Την υπόθεση θα εξετάσει (λογικά) η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, στην οποία η ΕΠΟ οφείλει της να διαβιβάσει το φάκελο με το πόρισμα ελέγχου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Είναι βέβαιο ότι η Κέρκυρα θα κινηθεί για να προσβάλει, πρώτα απ' όλα, το πόρισμα-εισήγηση για αποβολή από το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Κατόπιν και, αν χρειαστεί, θα εφεσιβάλλει οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, κυνηγώντας την υπόθεση μέχρι τέλους (Επιτροπή Εφέσεων κλπ).

Ο Λεβαδειακός, ο Εργοτέλης και ο Απόλλων (επιλαχών από τη Football League) παραμονεύουν στη γωνία. Όλοι τους έχουν έννομο συμφέρον και θεωρείται βέβαιο πως θα διεκδικήσουν τη θέση της Κέρκυρας εφόσον τελεσιδικήσει η υπόθεση. Είναι βέβαιο πως το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο και δεν αποκλείεται η κλήρωση της Super League, στις 14 Ιουλίου, να διεξαχθεί ξανά με άγνωστο Χ. Το παρελθόν έχει διδάξει ότι ο συνεταιρισμός θα εκφραστεί υπέρ των ομάδων που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του, δηλαδή είτε των Βοιωτών είτε των Κρητικών.

Διαβάστε ακόμη:

Η ΕΕΑ εισηγείται τον υποβιβασμό της Κέρκυρας

News 24/7

24MEDIA NETWORK