Τουράμ: "Αφιερωμένο στην Τσαπεκοένσε"

Ο Ροζέριο Τουράμ της Κέρκυρας μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για το γκολ επί της ΑΕΚ, για την... επόμενη ομάδα του και για την τραγωδία της Τσαπεκοένσε, στην οποία αγωνίστηκε.

Τουράμ: "Αφιερωμένο στην Τσαπεκοένσε"

πιθετικός της Κέρκυρας Ροζέριο Τουράμ φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Για μια μπάλα ζούμε», με τους Δημήτρη Σαμόλη, Αλέξη Βιρβίλη και Βασίλη Τεμπέλη. Ο Βραζιλιάνος μίλησε για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στη Super League, αλλά και για το γκολ επί της ΑΕΚ.

Μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, για το παρατσούκλι του που το "κόλλησε" ο κομμωτής του στη Βραζιλία, ενώ αναφέρθηκε στην τραγωδία της Τσαπεκοένσε, ομάδα στην οποία έπαιξε κατά το παρελθόν.

Για το νησί:« Είναι πανέμορφο, αλλά κάνει κρύο. Αυτό δεν μου αρέσει».

Για την παρουσία του στην ομάδα:« Είμαι πολύ χαρούμενος να είμαι στα πρωτοσέλιδα και στα πρώτα θέματα. Αυτό σημαίνει ότι κάνω καλή δουλειά. Μακάρι να συνεχιστεί. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συνεχιστεί και να κάνω καλές εμφανίσεις».

Για την ομάδα και τον αμυντικό που του έχουν κάνει εντύπωση:« Οι δύο καλύτερες ομάδες ήταν στα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Δεν μπορώ να πω ποια από τις δύο είναι η καλύτερη. Πάντως είναι οι καλύτερες του πρωταθλήματος για αυτό βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Ατομικά ως αμυντικούς θεωρώ καλύτερους τους αμυντικούς αυτών των δύο ομάδων. Η Κέρκυρα έπαιξε σε αυτά τα δύο ματς με αντεπιθέσεις, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είχαν την κατοχή, οπότε εγώ έπρεπε να περιμένω στην επίθεση την μπάλα. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες».

Για τα γκολ του:« Στην αρχή δε σκόραρα και ήμουν λυπημένος. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα προσαρμογής ή ότι δεν ήταν καλά η ομάδα. Πάντως, ποτέ δεν εγκατέλειψα την προσπάθεια. Είχα στο μυαλό μου ότι αν συνέχιζα θα ερχόντουσαν και τα γκολ. Ήμουν σκασμένος που δεν σκόραρα στην αρχή, παρά τις ευκαιρίες που είχα. Είχα υπομονή, δούλεψα και τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα. Πλέον είμαι χαρούμενος»

Για το πως προήλθε το όνομά του:« Όταν έπαιζα στην παραλία, στη Βραζιλία, ένας φίλος κομμωτής μου είπε ότι έμοιαζα με τον Λιλιάν Τουράμ της Γαλλίας. Στην αρχή το πήρα ως αστείο, αλλά μετά όλο και περισσότεροι άρχισαν να με φωνάζουν έτσι και τελικά μου έμεινε».

Για τους στόχους του:« Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα, έχω εκπληρώσει μερικά από τα όνειρά μου. Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ σε καλύτερη ομάδα. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς υπήρχαν μέρες που δεν είχαν να φάω. Μερικές ομάδες δε με πλήρωσαν. Αισθάνομαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Με αντάμειψαν η πίστη μου στο Θεό και η δουλειά που έχω κάνει».

Για τον επόμενο σταθμό του:« Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με την Κέρκυρα, δε νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τον Ιανουάριο, οπότε ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει. Είμαι συγκεντρωμένος στην Κέρκυρα, προκειμένου να εκπληρώσει η ομάδα τους στόχους της και να μείνει στην κατηγορία. Όπως όλοι, έτσι κι εγώ θέλω να παίξω σε μεγαλύτερη ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στην Κέρκυρα».

Για την τραγωδία της Τσαπεκοένσε, στην οποία έχει αγωνιστεί:« Είναι πολύ δύσκολο. Όταν το έμαθα δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Είχα δύο φίλους που ήταν στο αεροπλάνο κι άλλους δύο που έμειναν εκτός αποστολής. Δεν υπάρχουν λόγια. Είμαι συγκινημένος, διότι φόρεσα τη φανέλα της ομάδας. Με άγγιξε, διότι έγινε στη Βραζιλία και χάθηκαν ανθρώπινες ψυχές.

Μακάρι να μην είχε γίνει. Είναι δύσκολες οι στιγμές και το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω ήταν να τους αφιερώσω το γκολ με την ΑΕΚ. Μίλησα με ένα παιδί που ήταν εκτός αποστολής και μου είπε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Επίσης μου είπε ότι σαν να τον προφύλαξε ο Θεός και έμεινε εκτός αποστολής. Μετά κλαίγαμε και οι δύο. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK