Η κλήρωση της Super League

Μέχρι την 7η αγωνιστική θα πρέπει να περιμένουμε για το πρώτο ντέρμπι της νέας Super League της περιόδου 2013-2014. Τότε ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ενώ τη 10η αγωνιστική στη Λεωφόρο θα γίνει το ντέρμπι των "αιωνίων", Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Την 11η αγωνιστική το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Αναλυτικά η κλήρωση.

Η κλήρωση της Super League

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη:

"Στόχος μας είναι η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, αλλά και να δούμε τα πεπραγμένα της περσινής σεζόν.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, πέρυσι δεν τα πήγαμε και άσχημα. Είδαμε αξιοπρεπές ποδόσφαιρο και είχαμε ανταγωνισμό.

Είχαμε θέσει έναν τριπλό στόχο. Ο πρώτος μας στόχος να ολοκληρώσουμε με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα με 16 ομάδες, θέλαμε να πετύχουμε τον ανταγωνισμό. Όλες οι ομάδες, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα. Η ποιότητα του περσινού πρωταθλήματος δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και για να δούμε αποτελέσματα στο μέλλον. Μπορώ να πω ότι το πρωτάθλημα μας δεν πήγε και άσχημα.

Δεύτερος στόχος ήταν να συνεχίσουμε τα πρωταθλήματα υποδομής.Θέλαμε να διατηρήσουμε την ποιότητά μας για τις ομάδας Κ20 και Κ17. Πολλά παιδιά απαρτίζουν τα ρόστερ των ομάδων και των εθνικών ομάδων και αυτή είναι μια δουλειά πρέπει να πιστωθεί στην Λίγκα και τις ΠΑΕ που επενδύουν στα παιδιά.

Πετύχαμε μία πολύ καλή συμφωνία με τον ΠΣΑΠ, η οποία έδωσε ανάσα στις ομάδες, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στους συλλόγους και μπορέσαμε να προσφέρουμε και με αυτόν τον τρόπο στους ποδοσφαιριστές.

Ένας άλλος βασικός στόχος ήταν το κομμάτι της βίας. Ήταν το πρωτάθλημα με τα λιγότερα περιστατικά βίας. Δεν έγινε μέσα από μεγάλες αλλαγές αλλά σίγουρα οι υπεύθυνοι στις ΠΑΕ και στη Λίγκα δουλεύουν πάνω σε αυτό το θέμα.

Καλό είναι να έχουμε στόχους, αλλά δεν μπορούμε να συγκρινόμαστε με την Αγγλία, την Γερμανία και άλλες χώρες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να καταλαβαίνουμε σε ποια χώρα ζούμε.

Για το κομμάτι των εξόδων και των εσόδων, θέλαμε περισσότερα έσοδα, αλλά υπάρχει τομέας στην Ελλάδα που μπορεί να φέρει πολλά έσοδα; Εμείς έπρεπε να μειώσουμε τα έξοδά μας. Κάναμε ένα πλάνο και είμαι σίγουρος πως θα το τηρήσουμε άμεσα".

Στο βήμα ανέβηκαν, εξάλλου, ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Μιχάλης Τζανόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο καλεσμένος της εκδήλωσης Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, ο οποίος συμμετείχε στην κλήρωση της Super League και δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στις ομάδες.

Η 1η αγωνιστική

ΟΦΗ - Πανιώνιος

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός

ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Πλατανιάς - Βέροια

Απόλλων Σμύρνης - Άρης

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα

Καλλονή - Ολυμπιακός

Ατρόμητος - Εργοτέλης

Λεβαδειακός - Πανθρακικός

Τα ντέρμπι

7η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

11η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

12η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Αρης

24η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

27η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

28η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

29η αγωνιστική: Αρης-ΠΑΟΚ

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

ΤΟ LIVE

20:48
Καλησπέρα σας!
20:49
Από εδώ θα ενημερώνεστε live για την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League. "Σέντρα" στις 21:00 και τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports 1.
20:49
Ειρήσθω εν παρόδω, η NOVA διατήρησε τα δικαιώματα της Super League έως το 2017.
20:50
Το νέο πρωτάθλημα θα έχει 18 ομάδες, αλλά δεν θα έχει την ΑΕΚ, η οποία υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της και θα συμμετέχει στη Γ' Εθνική.
20:51
Από τη Super League θα υποβιβάζονται τρεις και θα ανεβαίνουν τρεις. Οπως συνέβαινε τον παλιό καλό καιρό...
20:51
Το αστείο είναι ότι γίνονται συζητήσεις στη Λίγκα για να έχουμε ξανά πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Τέλος πάντων...
20:53
Το νέο πρωτάθλημα αρχίζει στις 17 Αυγούστου (Σάββατο).
20:56
Δεν είναι μακρινή η ημερομηνία. Ειδικά για όποιον δεν έχει πάει διακοπές είναι... ανατριχιαστικό.
20:57
Για να ανακεφαλαιώσουμε, το πρωτάθλημα αρχίζει στις 17 Αυγούστου, θα έχει 18 ομάδες και για πρώτη φορά θα απουσιάζει η ΑΕΚ.
21:15
Η Μπέτυ Μαγγίρα παρουσιάζει την εκδήλωση. Οχι τη Eurovision.
21:15
Και ο Ζαραλίκος στο βήμα. Οπότε Μαγγίρα-Ζαραλίκος παρουσιάζουν την κλήρωση.
21:16
Λοιπόν, για όσους έχουν μπερδευτεί. Η εκδήλωση για την κλήρωση έχει αρχίσει. Παρουσιάζουν η Μπέτυ Μαγγίρα και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με κάτι σαν σταντ απ κόμεντι.
21:17
Και όλοι ευχόμαστε να μπούμε στο ψητό. Δηλαδή στην κλήρωση.
21:19
Πάντως, είναι έξυπνη η κίνηση της NOVA να δώσει χιουμοριστικό χαρακτήρα στην εκδήλωση. Οι σοβαροί κούρασαν.
21:21
Στο βήμα ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης.
21:24
"Στόχος μας είναι η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, αλλά και να δούμε τα πεπραγμένα της περσινής σεζόν", δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Super League.
21:25
Γιάννης Μώραλης: "Αν θέλετε τη γνώμη μου, πέρυσι δεν τα πήγαμε και άσχημα. Είδαμε αξιοπρεπές ποδόσφαιρο και είχαμε ανταγωνισμό".
21:29
Γιάννης Μώραλης: "Είχαμε θέσει έναν τριπλό στόχο. Ο πρώτος μας στόχος να ολοκληρώσουμε με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα με 16 ομάδες, θέλαμε να πετύχουμε τον ανταγωνισμό. Όλες οι ομάδες, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα. Η ποιότητα του περσινού πρωταθλήματος δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και για να δούμε αποτελέσματα στο μέλλον. Μπορώ να πω ότι το πρωτάθλημα μας δεν πήγε και άσχημα".
21:29
Γιάννης Μώραλης: "Δεύτερος στόχος ήταν να συνεχίσουμε τα πρωταθλήματα υποδομής.Θέλαμε να διατηρήσουμε την ποιότητά μας για τις ομάδας Κ20 και Κ17. Πολλά παιδιά απαρτίζουν τα ρόστερ των ομάδων και των εθνικών ομάδων και αυτή είναι μια δουλειά πρέπει να πιστωθεί στην Λίγκα και τις ΠΑΕ που επενδύουν στα παιδιά".
21:33
Γιάννης Μώραλης: "Πετύχαμε μία πολύ καλή συμφωνία με τον ΠΣΑΠ, η οποία έδωσε ανάσα στις ομάδες, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στους συλλόγους και μπορέσαμε να προσφέρουμε και με αυτόν τον τρόπο στους ποδοσφαιριστές".
21:33
Γιάννης Μώραλης: "Ένας άλλος βασικός στόχος ήταν το κομμάτι της βίας. Ήταν το πρωτάθλημα με τα λιγότερα περιστατικά βίας. Δεν έγινε μέσα από μεγάλες αλλαγές αλλά σίγουρα οι υπεύθυνοι στις ΠΑΕ και στη Λίγκα δουλεύουν πάνω σε αυτό το θέμα".
21:35
Γιάννης Μώραλης: "Καλό είναι να έχουμε στόχους, αλλά δεν μπορούμε να συγκρινόμαστε με την Αγγλία, την Γερμανία και άλλες χώρες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να καταλαβαίνουμε σε ποια χώρα ζούμε".
21:38
Γιάννης Μώραλης: "Για το κομμάτι των εξόδων και των εσόδων, θέλαμε περισσότερα έσοδα, αλλά υπάρχει τομέας στην Ελλάδα που μπορεί να φέρει πολλά έσοδα; Εμείς έπρεπε να μειώσουμε τα έξοδά μας. Κάναμε ένα πλάνο και είμαι σίγουρος πως θα το τηρήσουμε άμεσα".
21:39
Στο βήμα ο Υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
21:45
Πάνος Παναγιωτόπουλος: "Μας λείπουν χρήματα. Δεν είναι όπως τα πάντα το χρήμα. Έχουμε πολλά να κάνουμε και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, ας μην τα καταφέρουμε όλα".
21:45
Πάνος Παναγιωτόπουλος: "Αυτό το πρωτάθλημα εύχομαι να είναι απαλλαγμένο από προβλήματα και βία. Να είναι καθαρό, εντυπωσιακό, να μας δώσουν πολλές ανάσες οξυγόνου".
21:46
Στο βήμα ανέβηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός.
21:49
Φτάσαμε αισίως 21:45 και κλήρωση δεν έχουμε δει. Μόνο μπλα, μπλα, μπλα...
21:50
Στο βήμα το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Μιχάλης Τζανόπουλος.
21:53
Στο βήμα ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος.
22:02
Δεν μας πήρε ο ύπνος. Απλώς περιμένουμε να τελειώσουν οι ομιλίες. Κλήρωση ακόμα δεν έχουμε.
22:09
Στο βήμα ο Πέντραγκ Μιγιάτοβιτς, ο οποίος προφανώς με τόσες ομιλίες δεν έχει κουραστεί καθόλου.
22:14
Τώρα παρακολουθούμε ανασκόπηση του περσινού πρωταθλήματος.
22:14
Σε λίγο θα αρχίσει το πρωτάθλημα και κλήρωση ακόμη δεν έχουμε δει...
22:32
Επιτέλους! Μπαίνουμε στο ψητό! Η κλήρωση αρχίζει
22:32
Ευτυχώς η μέρα δεν άλλαξε προτού γίνει η κλήρωση...
22:33
Κλειδάριθμο παίρνουν τα ζευγάρια Αρης-ΠΑΟΚ, Εργοτέλης-ΟΦΗ και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός μετά από αίτημα της Αστυνομίας.
22:35
Ο Γενικός Διευθυντής της Σούπερ Λίγκας κ. Αναγνώστου, μαζί με τον Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, τον αρχηγό της ομάδας Κ20 του Ολυμπιακού, Ρουγκάλα και τον αρχηγό της Κ17 του ΠΑΟΚ Πασαϊτη ξεκίνησαν τη διαδικασία της κλήρωσης.
22:36
Πρώτα θα γίνει η κλήρωση για τις ομάδες που έχουν κλειδάριθμους.
22:42

Βγήκαν οι πρώτοι αγώνες της 1ης αγωνιστικής:

ΟΦΗ-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ-Ξάνθη

22:46

Η 1η αγωνιστική:

ΟΦΗ-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ-Ξάνθη
Πλατανιάς-Βέροια
Απόλλων Σμύρνης-Αρης
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
ΑΕΛ Καλλονής-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-Εργοτέλης
Λεβαδειακός-Πανθρακικός

22:53

Τα ντέρμπι:

 

7η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
10η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
11η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

22:53
Αυτά από εμάς. Εμείς τουλάχιστον δεν σας κουράσαμε. Καλό σας βράδυ και καλό πρωτάθλημα να έχουμε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK