Κοντονής: "Η εφαρμογή του νόμου δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση"

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League και την ταυτόχρονη αποχώρησή του από το υπουργείο Αθλητισμού, ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για την τήρηση του νέου αθλητικού νόμου που θα απεγκλωβίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από "το φαύλο κύκλο της βίας και της μισαλλοδοξίας".

Ο Σταύρος Κοντονής αποχωρεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και στο μήνυμά του ενόψει της "σέντρας" στο νέο πρωτάθλημα της Super League αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής του νόμου που ψηφίστηκε την περασμένη άνοιξη από τη Βουλή και στην υποχρέωση της ΕΠΟ να φανεί συνεπής στην υποχρέωση της να διορίσει τακτικούς δικαστές στις επιτροπές της.

Χαρακτηριστικά τόνισε: "Η απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, η ισονομία σε όλα τα επίπεδα και η αξιοκρατία ήταν το βασικό μέλημα αυτής της κυβέρνησης από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο κινηθήκαμε και στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα οξυμένα φαινόμενα βίας και διαφθοράς στους αθλητικούς χώρους τα οποία ενδημούσαν για δεκαετίες και δυστυχώς διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι να εγκλωβίζονται στο φαύλο κύκλο της βίας και της μισαλλοδοξίας. Γι' αυτό προχωρήσαμε στην ψήφιση του νόμου 4326/15, ενώ καταστήσαμε σαφές ότι η εφαρμογή του δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση.

Είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και οι πλέον δύσπιστοι, κατανόησαν ότι πρόθεσή μας ήταν και είναι η εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού, προσβλέποντας με ειλικρίνεια στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ελπίζω ότι το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί υπό καλύτερες συνθήκες για όλους.

Όσον αφορά τη διάταξη του νόμου που προβλέπει τη στελέχωση όλων των πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων από τακτικούς δικαστές και η οποία προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, είμαι σίγουρος ότι η απαρέγκλιτη τήρησή της θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά κυρίως του ελληνικού ποδοσφαίρου και για αυτό εκτιμώ ότι και η ΕΠΟ θα φανεί συνεπής στις επιταγές του νόμου, έπειτα, και από την τελευταία μας αλληλογραφία".