Κορυφαίος τεχνικός ο Αναστασίου, MVP ο Ντομίνγκες

Ο Γιάννης Αναστασίου αναδείχτηκε καλύτερος προπονητής της Super League, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες MVP του εφετινού πρωταθλήματος και ο Φακούντο Περέιρα βραβεύθηκε για το κορυφαίο γκολ της σεζόν.

Κορυφαίος τεχνικός ο Αναστασίου, MVP ο Ντομίνγκες
INTIME SPORTS

Καλύτερος προπονητής

Γιάννης Αναστασίου με 30% (Παναθηναϊκός)

"Το κριτήριο του κόσμου τα λέει όλα και σίγουρα όταν παίζονται τα παιχνίδια ακούμε πάρα πολλά από την κερκίδα αλλά νομίζω ότι τουλάχιστον ξέρει να αξιολογεί και να εκτιμά την δουλειά και την προσπάθεια και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την τιμή.

Σίγουρα πολλές φορές η πίεση για το αποτέλεσμα και η θέληση για τη νίκη κάνει τον κόσμο να αντιδρά διαφορετικά θα έλεγα. Ο προπονητής είναι αυτός που έχει το πλάνο, που έχει σχεδιάσει ποιες είναι οι αδυναμίες του αντιπάλου του. Σέβομαι την άποψη του καθενός και την εκτιμώ αλλά πιστεύω όπως μου έλεγε ο κ. Γκέραρντ ο προπονητής όταν έχει άδικο έχει πάντα δίκιο. Δεν θέλω να είμαι προπονητής τόσο ισχυρογνώμων και να έλεγα ότι ασπάζομαι το ρητό αυτό, αλλά και στην προετοιμασία την ανάλυση του αντιπάλου προσπαθώ να έχω την σκέψη την ωριμότητα καιν παράλληλα το πλάνο για το πως θα διαχειριστώ το παιχνίδι".

"Για τον Παναθηναϊκό και για εμάς σημαντικό ότι η ομάδα κάνει βήματα και πέρυσι τερματίζοντας τέταρτοι στο πρωτάθλημα, κέρδισε το Κύπελλο και στα πλέι οφ βγήκε πρώτος. Εφέτος βγήκαμε δεύτερη και θέλαμε να μειώσουμε την διαφορά από τον Ολυμπιακό και να την πάμε σε μονοψήφιο αριθμό και αν εξαιρέσουμε την τιμωρία την πήγαμε κάτω από τους 10 βαθμούς

Δυστυχώς αυτά είναι από τα καλά που έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς θέλαμε να εξελίξουμε νέους ποδοσφαιριστές. Και πέρσι τον Νοέμβριο όταν είχα έρθει στη Nova είχα πει ότι το πρωτάθλημα ήδη κρίθηκε και στόχος μας θα είναι να φροντίσουμε από την πλευρά μας να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό έως το τέλος. Μέχρι τον Μάρτιο ήμασταν κοντά και αν δεν υπήρχε η τιμωρία δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν η κατάσταση. Εμείς μείναμε σταθεροί στο πλάνο μας, κάναμε καλύτερους τους ποδοσφαιριστές και ο στόχος την επόμενη σεζόν είναι να είμαστε ακόμα καλύτεροι".

Για το ότι είχε πει πως το πλάνο είναι τριετές: "Ούτε εγώ ξεχνάω τι λέω. Στόχος την επόμενη χρονιά είναι να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Να πάμε μέχρι τέλους και να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα πλέον. Έχουν μπει οι βάσεις, θέλουμε να είμαστε ποιο ανταγωνιστικοί στο Κύπελλο, να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και στην Ευρώπη να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Τα αποτελέσματα φέτος δεν ήταν αυτά που θα έπρεπε. Σαν παιχνίδι κάναμε καλά ματς αλλά ήταν οι λεπτομέρειες στις οποίες υστερήσαμε και του χρόνου να είμαστε ακόμα καλύτεροι".

Συμπλήρωσες 100 ματς στον πάγκο. Τι είναι πιο δύσκολο ποδοσφαιριστής ή προπονητής; "Σαν ποδοσφαιριστής λειτουργείς για τον εαυτό σου σαν προπονητής έχεις να διαχειριστείς πολλά περισσότερα άτομα. Εγώ το απολαμβάνω το ευχαριστιέμαι σίγουρα υπάρχει πίεση κάτω από πίεση όμως μπορείς να λειτουργήσεις καλύτερα και να κάνεις και τον εαυτό σου καλύτερο. Προσπαθώ να κάνω την αξιολόγηση μετά από ότι κάνω στα ματς, στην προπόνηση και να είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου πρώτα και μετά με την ομάδα. Αφορά τη νοοτροπία μας σας λαός, παίζουμε 2-3 ματς καλά και νομίζουμε ότι φτάνει αυτό για να τελειώσει καλά η χρονιά. Το έχω βιώσει με αρκετούς παίκτες μου και αυτό που έχει σημασία στο υψηλό επίπεδο είναι η διάρκεια. Το εύκολο είναι να φτάσεις στην κορυφή, το δύσκολο είναι να διατηρηθείς σε αυτή. Πρέπει να έχουμε υψηλές απαιτήσεις από τους εαυτούς μας

Βέβαια δεν είναι εύκολο αλλά εγώ νοιώθω τυχερός θα έλεγα γιατί υπάρχει επικοινωνία με την διοίκηση. Έχουμε πολύ καλό σταφ και πολύ καλό γκρουπ παικτών ένα νέο κράμα παικτών και έμπειρων παιδιών και νέων και όλοι έχουν καταλάβει τις τρομερές δυνατότητες που έχουμε και είναι ένα κίνητρο για μένα την ψυχολογία, την διάθεση και το κίνητρο πάντα να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Είναι δύσκολο γιατί είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, μεγαλύτεροι εγωιστές από τους ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν αλλά πιστεύω ότι η δουλειά που γίνεται και ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα παιδιά φαίνεται".

Όσον αφορά τον Νίκο Καρέλη τόνισε: "Μπορεί να παίξει και στα άκρα, και στην κορυφή και πίσω από τον επιθετικό προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στην τακτική του συμπεριφορά αλλά και πως να βελτιώσει τα τελειώματα του, την πρώτη επαφή. Είναι ένας τρομερός επαγγελματίας, μεγάλος δέκτης, ακούει αυτά που του λέμε και είναι μεγάλη χαρά που τον έχουμε όπως και άλλα παιδιά στην ομάδα που νομίζω ότι του χρόνου θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι σημαντικό σαν επιθετικός να ξέρει πως να δημιουργεί πρόβλημα στον αντίπαλο".

Ερωτηθείς για τον MVP του πρωταθλήματος, ο Γιάννης Αναστασίου απάντησε: "Ένας παίκτης σαν τον Τσόρι δίνει άλλη ποιότητα στην ομάδα. Εγώ θα ψήφιζα αυτόν, έδειξε μεγαλύτερη διάρκεια, σταθερότητα, βοήθησε αρκετά την ομάδα του και φάνηκε και στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι ένας παίκτης που είναι βαρόμετρο για την ομάδα του και νομίζω ότι το δικαιούται".

MVP

Αλεχάντρο Ντομίνγκες με 51% (Ολυμπιακός) "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη λίστα και έχω επιλεγεί ως καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο γίνονται πολλές αλλαγές. Κάθε ποδοσφαιριστής προσπαθεί να δίνει ό,τι καλύτερο μπορεί και το μυστικό είναι το πως προπονείται. Πάντα πιστεύω ότι ανάλογα με την προπόνηση που κάνει κάθε παίκτης έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να παίζει καλά".

Καλύτερο γκολ

Φακούντο Περέιρα (ΠΑΟΚ) Για το γκολ επί του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" συγκέντρωσε 51%

Πρώτος σκόρερ

Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης)

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος γι' αυτό το βραβείο και θέλω να το αφιερώσω στην ομάδα και την οικογένειά μου".

Τι ήταν αυτό που σε βοήθησε να έχεις αυτή την "έκρηξη" στα γκολ σου σε σχέση με πέρυσι;

"Θεωρώ πως ο Αστέρας έκανε πολύ καλή επίδοση εφέτος, όπως και πέρσι. Με τη δουλειά που κάναμε μέρα με την μέρα κατάφερα να φτάσω και εγώ σε αυτό το στόχο. Ήταν μια ομαδική δουλειά".

Ο Αστέρας ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα πέρυσι και είναι στα πλέι οφ, αντέχετε ακόμα;

"Είναι αλήθεια πως έχουμε κάνει μια μεγάλη και δύσκολη πορεία. Είναι γεγονός ότι έχουμε έναν νέο προπονητή μαζί με το τεχνικό τιμ. Δεν κρύβουμε ότι θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι".

Αντέχετε και του χρόνου για μια τέτοια πορεία ή έχετε βάλει στόχο κάτι καλύτερο στα πλέι οφ για να το αποφύγετε;

"Σίγουρα είχαμε μια δύσκολη πορεία και πολλά παιχνίδια έχουμε δυνάμεις και στην επόμενη σεζόν ακόμα περισσότερα. Νομίζω ότι το αποδείξαμε με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και δεν κρύβω ότι το όνειρό μας είναι το Champions League".

Θεωρείς ότι πλέον είσαι στην καλύτερη σου ηλικία για να δώσεις μεγαλύτερη βοήθεια στην ομάδα σου του χρόνου;

"Ναι, αδιαμφισβήτητα θεωρώ πως είμαι στην καλύτερη ηλικία. Από 26 έως 30 κάθε ποδοσφαιριστής είναι στο πικ της απόδοσης του και θέλω να συνεχίσω έτσι".

Για τους τρεις καλύτερους γκολκίπερ είπε:

"Θεωρώ κι εγώ αυτούς τους τρεις πολύ σπουδαίους γκολκίπερ. Αν ήταν στη δική μου δικαιοδοσία θα διάλεγα και εγώ αυτούς τους τρεις αλλά αν ήταν να ξεχωρίζω έναν θα διάλεγα τον Βελλίδη του ΠΑΣ Γιάννινα".

Κορυφαία απόκρουση

Αντρέι Γκορμπούνοβ (Ατρόμητος) Στο ματς της 15ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό

Καλύτερος ρούκι

Αλέξανδρος Κόντος (Κέρκυρα) Κατά την παραλαβή του βραβείου του δήλωσε: "Περίμενα πως και πως την φετινή χρονιά γιατί ήθελα να χαρώ την πρώτη μου παρουσία στην Super League. Θεωρώ ότι είμαι σε μια καλή ηλικία, είμαι ώριμος και το απολαμβάνω και ευχαριστώ όλους όσους με ψήφισαν. Με τον κ. Γρηγορίου συνεργάζομαι τα τελευταία 3,5 χρόνια. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου και απέδειξε φέτος με την δουλειά που έχει κάνει πόσο σπουδαίος προπονητής είναι. Γενικά είναι πολύ απαιτητικός, μου ζητάει τα πάντα αλλά επειδή με γνωρίζει καλά η εμπιστοσύνη του είναι πολύ σημαντική για μένα. Κατά καιρούς έχω παίξει σε αρκετές θέσεις αλλά θεωρώ στο 4-2-3-1 είναι καλύτερα για μένα να παίζω στα άκρα".

Καλύτερη ασίστ

Νίκος Κοροβέσης (ΠΑΣ Γιάννινα) Στο ματς της 3ης αγωνιστικής με την Ξάνθη

Καλύτερη δήλωση

Άγγελος Αναστασιάδης (ΠΑΟΚ) Κατά την παραλαβή του βραβείου του δήλωσε: "Ποτέ δεν σκέφτομαι τι θα πω, όλα είναι αυθεντικά. Πρέπει να έχεις βιώσει κάτι για να το πεις, δεν πρέπει να σκέφτεσαι ώρες για να προετοιμαστεί. Σίγουρα είναι γνήσια τα όσα είπα αλλά στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα τόσο γνήσια και αυτό για μένα είναι πάρα πολύ άσχημο. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις ανθρώπους που λένε ψέματα, το απεχθάνομαι. Το χειρότερο για μένα είναι να μου πεις ψέματα".

Το fair play της σεζόν

Τζενάρο Γκατούζο (ΟΦΗ): Ζήτησε συγγνώμη για τις καθυστερήσεις των παικτών του ΟΦΗ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Η καλύτερη 22άδα

Τερματοφύλακες: Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Ρομπέρτο (Ολυμπιακός), Γκορμπούνοφ (Ατρόμητος)

Αμυντικοί: Σκόνδρας (ΠΑΟΚ), Λούι (Αστέρας Τρίπολης), Σανκαρέ (Αστέρας Τρίπολης), Αναστασιάδης (Καλλονή), Ταυλαρίδης (Παναθηναϊκός), Ρατς (ΠΑΟΚ), Μαζουακού (Ολυμπιακός)

Μέσοι: Καλτσάς (Βέροια), Μαρτίνες (Παναιτωλικός), Τετέ (Πλατανιάς), Κλέιτον (Ξάνθη), Ντομίνγκες (Ολυμπιακός), Ζέκα (Παναθηναϊκός), Κόντος (Κέρκυρα), Κολοβός (Πανιώνιος)

Επιθετικοί: Ίλιτς (ΠΑΣ Γιάννινα), Μπαράλες (Αστ. Τρίπολης), Ίγκορ (Πανθρακικός), Καρέλης (Παναθηναϊκός)

News 24/7

24MEDIA NETWORK