Ξάνθη - Εργοτέλης 0-1 (VIDEOS)

Κι όμως είναι ακόμα εδώ! Ο Εργοτέλης, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βλάντιμιρ Τζίλας στο 67', επικράτησε στα Πηγάδια της Ξάνθης με 1-0 και διατήρησε τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Απομακρύνονται τα Play Off για τους Ακρίτες.

Ξάνθη - Εργοτέλης 0-1 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Οι δύο ομάδες, για διαφορετικούς -αγωνιστικά- λόγους, είχαν ως αυτοσκοπό τη νίκη. Η Ξάνθη ήθελε το "τρίποντο" για να παραμείνει σε τροχιά Play Off, ενώ ο Εργοτέλης έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα, με σκοπό να διατηρήσει τις -όποιες- ελπίδες είχε για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Σίλβα Κλέιτον και να ξεκινήσει με μία πιο... αμυντική τριάδα (Φλίσκας, Βασιλακάκης και Παπαστεριανός). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Ακρίτες να δυσκολεύονται στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, καθώς η μπάλα έφτανε δύσκολα στην "αιχμή του δόρατος", Παντελή Καπετάνο. Από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης είχε κλείσει τους χώρους και πίεζε κυρίως μέσω αντεπιθέσων, με τον Γιάννη Ταουσιάνη να επιλέγει ένα ιδιαίτερα επιθετικό σχήμα, ξεκινώντας μαζί τους Ολαϊτάν και Τζίλας.

Οι παίκτες των δύο ομάδων παρουσίασαν κακό θέαμα στα πρώτα 45 λεπτά. Απόδειξη το γεγονός πως η πρώτη τελική στον αγώνα έγινε στο 25ο(!) λεπτό, όταν το σουτ του Μανώλη Παπαστεριανού πέρασε πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν οι Καπετάνος και Ουάλας ήταν άστοχα. Η μοναδική καλή στιγμή για τον Εργοτέλη προήλθε από ατομική προσπάθεια του Καλέ στο 40', αλλά ο Κυριακίδης πρόλαβε τον Γάλλο άσο πριν φανεί απειλητικός.

Ο Ρουμάνος τεχνικός με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου προέβη σε διορθωτικές κινήσεις. Οι Παπαστεριανός και Καπετάνος πέρασαν εκτός και στη θέση τους μπήκαν οι Κλέιτον και Ράνος. Παρόλα αυτά, οι Ξανθιώτες δεν δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Σαράνοφ. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 67ο. Ο Παπάζογλου ανέτρεψε τον Γκορκς μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Τζίλας ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη.

Η Ξάνθη πίεσε για την ισοφάριση, όμως οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια στους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του Σαράνοφ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Κρητικούς να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται την παραμονή τους στην κατηγορία.

MVP

Ο Βλάντιμιρ Τζίλας με ψύχραιμη εκτέλεση πέναλτι "χάρισε" τη νίκη στον Εργοτέλη και μαζί το δικαίωμα να ελπίζει για παραμονή στην κατηγορία.

Αδύναμος κρίκος

Ο τεχνικός της Ξάνθης, Ράζβαν Λουτσέσκου, άφησε τον Σίλβα Κλέιτον στον πάγκο, με συνέπεια οι Ακρίτες να δείχνουν ασύνδετοι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο διόρθωσε το λάθος του, ρίχνοντας τον Βραζιλιάνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά απ' ότι αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετό για να πάρει η ομάδα του το "τρίποντο".

Συνθέσεις

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Μπόε-Καν, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Καλέ (89' Χαντί), Μπρούνο, Πίτσος, Γκορκς, Λουβιόν, Τζίλας (77' Γκέντσογλου), Ολαϊτάν (60' Ουλά)

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης, Γουάλας, Λουσέρο, Παπάζογλου, Βάλτερ (71' Ομπόντο), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (46' Κλέιτον), Φλίσκας, Καπετάνος (46' Ράνος)

News 24/7

24MEDIA NETWORK