"Μπαμ" η Ξάνθη με ταλέντο του Ολυμπιακού!

Ποιο ταλαντούχο μέσο, γέννημα θέμα των "ερυθρόλευκων" Ακαδημιών, διεθνή με τις μικρές εθνικές και μέλος της... παρέας των Ρέτσου – Νικολάου - Καμπετσή, περίμενε... στη γωνία η ακριτική ομάδα και τον άρπαξε. Το ιταλικό ενδιαφέρον για τον "Σιμόες του Ρέντη".

"Μπαμ" η Ξάνθη με ταλέντο του Ολυμπιακού!
aggelopoulos

Δεδομένο πρώτο:η Ακαδημία του Ολυμπιακού είναι η κορυφαία στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια κάνει πραγματικό παιδομάζωμα, με ταλαντούχους διαφόρων ηλικιών από όλη την Ελλάδα. Σπάνια ,λοιπόν, θα δεις κάποιον 18χρονο (και μάλιστα διεθνή με τις μικρές εθνικές ομάδες), όπως ο σημερινός πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, Γιάννης Αγγελόπουλος, να κάνει το αντίθετο δρομολόγιο και μάλιστα κατά επιλογή του. Δηλαδή να αφήνει την... πρωτεύουσα για να πάει στην περιφέρεια.

Δεδομένο δεύτερο:η περσινή προώθηση κι ανάδειξη στη πρώτη ομάδα των Ρέτσου - Ανδρούτσου - Μανθάτη - Νικολάου και η... μεγάλη απώλεια του Αργυρη Καμπετσή που υπέγραψε στη Ντόρτμουντ το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στις ομάδες υποδομών του Ρέντη, ασφαλώς πολύ περισσότερο από οτι γινόταν στο παρελθόν αλλά και συγκριτικά με άλλες ομάδες.

Δεδομένο τρίτο:ομάδες του εξωτερικού κυριολεκτικά κτενίζουν την ελληνική αγορά για ταλέντα από τις ηλικίες των 13 μέχρι 18 χρονών. Δεν είναι τυχαίο πως την τελευταία 2ετία παρουσιάζεται σημαντική εξαγωγή τέτοιων παικτών στο εξωτερικό ή ο τι μεγάλες ελληνικές ομάδες αναγκάζονται ... εσπευσμένα να κάνουν επαγγελματικά συμβόλαια σε ανήλικους για να μην τους χάσουν τσάμπα. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις των Σιαμπάνη (τον ήθελε η Σίτι) και Δημητρίου(τον ήθελε η Αιντχόφεν) του ΠΑΟΚ...

Ο παραπάνω πρόλογος απαραίτητος για την υπόθεση του Γιάννη Αγγελόπουλου. Ενός 18χρονου ποδοσφαιριστή, που την μισή ζωή του μέχρι τώρα την πέρασε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά πήγε στα δέκα του χρόνια ως ο αδερφός του Βασίλη Αγγελόπουλου (“πακέτο”), ο οποίος είχε την...ετικέτα του μεγάλου ταλέντου (ηλικιακά ήταν μαζί με τους Μανθάτη, Ανδρούτσο).

Σε αντίθεση όμως, με τον μεγάλο Αγγελόπουλο, που δεν άντεξε κάποιους τραυματισμούς και την τεράστια πίεση που υπάρχει στον Οργανισμό Ολυμπιακός ακόμη και σε αυτές τις ηλικίες, ο μικρός Αγγελόπουλος εξελίχθηκε και έφτασε να γίνει μέχρι αρχηγός. Τόσο στη Κ15 (σήκωσε την κούπα στο πρώτο πρωτάθλημα που έγινε) και την Κ17 του Ολυμπιακού, όσο και στην Εθνική παίδων. Στην πορεία άλλαξε και θέση, συγκεκριμένα του άλλαξε ο Φώτης Παπαναγής, από επιθετικός που ήταν κι αφού έπαιξε μέχρι και δεξιός μπακ, καθιερώθηκε ως 6-8άρι.

ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΕ ΡΕΤΣΟ, ΚΑΜΠΕΤΣΗ, ΣΚΑΦΙΔΑ

Γεννημένος το 1999 ο Γιάννης Αγγελόπουλος, μέλος της παρέας των Ρέτσου, Καμπετσή, Σκαφίδα (4ος τερματοφύλακας πλέον του Ολυμπιακού), κατάφερε πριν από δύο χρόνια στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος Κ17 να... λάμψει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον ιταλικών ομάδων. Οι οποίες από τότε του έκαναν...φάκελο στα τμήματα σκάουτινγκ. Το ίδιο όμως και η Ξάνθη αφού στο μεταξύ τους παιχνίδι είχε κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση Και δεν τον ξέχασαν δυο χρόνια μετά...

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος την περασμένη σεζόν αν και 99αρης ήταν μέλος τηςK20του Ολυμπιακού. Με τον κόουτς Βασίλη Βούζα να μην τον εμπιστεύεται και να μην του δίνει πολλές ευκαιρίες ακόμη και όταν το πρωτάθλημα είχε κατακτηθεί αλλά παράμενε ο στόχος του να το πάρει αήττητος (τελικά δεν τα κατάφερε).

Από την στιγμή , λοιπόν, που ο Βούζας παρέμεινε στον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αγγελόπουλος ήξερε πως δεν θα ήταν στις προτεραιότητες του και δεν ήθελε για δεύτερη σερί σεζόν να μην... παίζει. Έτσι πίεσε για να τον αφήσουν ελεύθερο αφού άλλωστε κλείνοντας τα 18του χρόνια θα έπρεπε να υπογράψει και επαγγελματικό συμβόλαιο. Και παρότι στην αξιολόγηση που έγινε οι περισσότεροι προπονητές της ερυθρόλευκης Ακαδημίας ήταν υπέρ του να μείνει, μέτρησε πως αυτός που θα τον είχε (Βούζας) δεν θα τον υπολόγιζε.

Έτσι πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Αγγελόπουλος έμεινε ελεύθερος αλλά αυτό ουσιαστικά λειτούργησε σαν δώρο του Ολυμπιακού προς τον 18χρονο μέσο. Προφανώς στου Ρέντη δεν γνώριζαν πως ο Αγγελόπουλος είχε αρκετές ομάδες που τον...περίμεναν, με πρώτη την Ξάνθη που τον ήθελε από τον περασμένο Γενάρη αλλά ως ελεύθερο (και όχι δανεικό). Και παρότι θα μπορούσε να πάει στον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα ή τον Παναιτωλικό, ο ίδιος επέλεξε την ακριτική ομάδα. Λόγω της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται εκεί αλλά και των σπουδαίων αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν (αν μια ζωή είσαι στη...χλιδή του προπονητηρίου του Ρέντη εύκολα μπορείς να πάθεις μετά...πολιτισμικό σοκ).

Στο δια ταύτα: ο Γιάννης Αγγελόπουλος ή “Σιμόες” όπως τον είχαν βαπτίσει στου Ρέντη οι Τσόρι – Καμπιάσο, είναι πλέον μέλος της Ξάνθης, με την ομάδα Νέων της οποίας έχει ξεκινήσει ήδη προετοιμασία. Το εξωτερικό προφανώς μπορεί να περιμένει αφού προέχει η καθιέρωση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK