Γιώργος Μητσιμπόνας: Η ζωή που δεν έζησε

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του Γιώργου Μητσιμπόνα, το Contra.gr θυμάται τον αξέχαστο άσο της ΑΕΛ, μέσα από μία συνέντευξη με τη σύζυγο, τις δυο κόρες του και τον άνθρωπο που ήταν μαζί του στο μοιραίο τροχαίο.

Γιώργος Μητσιμπόνας: Η ζωή που δεν έζησε
mitsibonas

Είναι στιγμές που αυτή η δουλειά σε φέρνει σε δύσκολη και αμήχανη θέση. Στη Λάρισα υποτίθεται ότι θα κάναμε ένα αφιέρωμα στον αδικοχαμένο Γιώργο Μητσιμπόνα. Αντί αφιερώματος όμως, επιστρέψαμε με ένα απόσταγμα ψυχής από τους δικούς του ανθρώπους, αυτούς που τον λάτρεψαν όχι τόσο ως Μητσιμπόνα, αλλά ως Γιώργο.

Αυτούς που αγάπησαν το σύζυγο, τον πατέρα, τον αδελφικό φίλο, τον τεράστιο συμπαίκτη. Τον κιμπάρη Θεσσαλό που για τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους γινόταν χαλί να τον πατήσουν. Γιατί ο Γιώργος Μητσιμπόνας, άγνωστος εν πολλοίς στις νέες ποδοσφαιρικές γενιές της χώρας, ήταν πρότυπο όχι τόσο για τα ποδοσφαιρικά του προσόντα (που ήταν πολύ μεγάλα) αλλά κυρίως για τον πλούτο της ψυχής του και των συναισθημάτων που αυτή έκρυβε.

Στο μίνι μάρκετ που διατηρεί η οικογένεια Μητσιμπόνα στο κέντρο της Λάρισας (η σύζυγός του Βάσω και οι κόρες του Ειρήνη και Πωλίνα) οι ρυθμοί κυλούν φυσιολογικά. Φυσιολογικά όσο είναι δυνατόν για τρεις γυναίκες που έχασαν τον άντρα της ζωής τους σε πολύ τρυφερή ηλικία. Δεν ξεχνούν ποτέ, μα ποτέ τον άνθρωπό τους και ακόμα και σήμερα, 19 χρόνια μετά το θάνατό του, θυμούνται απίστευτες λεπτομέρειες από το βίο του. Έτσι γίνεται πάντα με τους ανθρώπους που φωλιάζουν στην καρδιά μας.

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ, Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Αφηγείται η σύζυγος του Γιώργου Μητσιμπόνα, η Βάσω, που διαθέτει μία τρομερή μεταδοτικότητα. Μ' ένα τσιγάρο (που ποτέ δεν άναψε) στο χέρι, αρχίζει τη διήγησή της από το 1985.

"Με τον Γιώργο γνωρίστηκα σ' ένα κατάστημα που δούλευα τότε, στα μέσα της δεκαετίας του 80. Ερχόταν σε εκείνο το μαγαζί συνέχεια, το 1985 ειδικά. Ο Γιώργος ήξερε τον άνθρωπο που είχε εκείνο το μαγαζί γιατί καταγόταν από τα μέρη του, τη Τσαριτσάνη. Καλημέρα, καλησπέρα, γεια, αυτές ήταν οι πρώτες επαφές μας. Του άρεσα όμως και ήθελε να μου το δείχνει. Άρχισε να πυκνώνει τις επισκέψεις του. Εγώ, εν τω μεταξύ, έφυγα από αυτή τη δουλειά και μέσω μιας κοπέλας που δούλευε ακόμα εκεί έμαθα ότι ήθελε να βγούμε για καφέ να με γνωρίσει. Μου έφερνε επίσης προσκλήσεις για το γήπεδο, αλλά εγώ δεν πήγαινα.

Να σου πω την αλήθεια δεν ασχολιόμουν καθόλου με το ποδόσφαιρο, ούτε τους παίκτες της ΑΕΛ ήξερα εκείνη την εποχή. Κάποια στιγμή του έστειλε μήνυμα μέσω της κοινής μας φίλης ότι τελικά θα πάω στο γήπεδο. Το θεώρησε γούρι! Μιλάμε για τις 14 Ιανουαρίου του 1985, είναι η χρονιά της κατάκτησης του Κυπέλλου. Ο Γιώργος ήταν τρομερά προληπτικός. Πρόσεχε που έβαζε τα παπούτσια του, που έβαζε τις τσάντες του, τι θα έτρωγε την Παρασκευή το βράδυ. Τα συσχέτιζε όλα με τον αγώνα της Κυριακής. Το γούρι που βγήκε στον Γιώργο εκείνη τη σεζόν ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Γιώργος Μητσιμπόνας: Η ζωή που δεν έζησε

Παντρευτήκαμε στις 17 Μαϊου του 1986. Γρήγορα-γρήγορα. Είχα πιο πριν ένα μικρό γυναικολογικό πρόβλημα και ο Γιώργος νόμιζε ότι υπήρχε η πιθανότητα να μην μπορούμε να κάνουμε παιδί. Με πήρε μία μέρα στα πόδια του και μου είπε το εξής: "Εμείς οι δυο παιδί θα κάνουμε, έστω και αν είναι του σωλήνα". Το είχε άγχος, το συζητούσε και με φίλους και το άγχος του μεγάλωνε. Τελικά τον Ιανουάριο του 1986 έμαθα ότι είμαι έγκυος. Έκανα ακόμα και λαπαροσκόπηση, άγνωστη εν πολλοίς εξέταση για την εποχή,για να σιγουρευτούμε. Όταν παντρεύτηκα ήμουν πέντε μηνών και σηκώθηκα από το κρεβάτι για να γίνει ο γάμος, είχα δύσκολη εγκυμοσύνη”.

Παρεμβαίνει ο αδελφικός φίλος της οικογένειας και δημοσιογράφος Νίκος Μίχος: "Η 17η Μαϊου είναι σημαδιακή ημερομηνία για την ΑΕΛ. Στις 17/5 του 1964 είχε γίνει η ιστορική συγχώνευση από την οποία προέκυψε η ομάδα".

Συνεχίζει, χωρίς ανάσα, η Βάσω: "Στο γάμο ο Γιώργος είχε τρομερό άγχος. 'Επιανε συνέχεια την κοιλιά μου, φοβόταν μην πάθουμε κάτι εγώ και το παιδί. Έχει αποτυπωθεί και στις φωτογραφίες αυτό. Εγώ με ενέσεις από τον πόνο. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο Γιώργος έχασε εννιά κιλά από το άγχος του. Είχαν τον Γκμοχ τότε και στη θερινή προετοιμασία περίμενε τη γέννα. Ο Γκμοχ μου είχε υποσχεθεί ότι θα τον αφήσει να έρθει με το πρώτο αεροπλάνο. Τελικά η Ειρήνη μας άργησε να βγει και ο Γιώργος πρόλαβε τη γέννα στη Λάρισα, στις 30 Αυγούστου του 1986".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που πήρε ο Νίκος Γιαννόπουλος από την οικογένεια του Γιώργου Μητσιμπόνα, μαζί με το πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα, πατώντας ΕΔΩ .

News 24/7

24MEDIA NETWORK