Κούγιας: Γιατί θα αθωωθεί ο Μαρινάκης...

ΡΟΥΚΕΤΕΣ από τον προεδρο της ΑΕΛ στον Sport24 radio: "Ο ΟΠΑΠ καταργεί τους κανόνες ανταγωνιστικότητας...", "ο Μελισσανίδης είναι φίλος μου, αλλά έχει ενοχληθεί με όσα λέω για τις κατηγορίες σε βάρος Μαρινάκη. Tα αδικήματα για εγκληματική οργάνωση, απάτη και εκβίαση δεν μπορούν να αποδειχθούν νομικά και θα αθωωθεί...". Διαβάστε αναλυτικά...

Κούγιας: Γιατί θα αθωωθεί ο Μαρινάκης...

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στον "Sport24 Radio 103,3" και την εκπομπή"Είναι να γελάει κανείς" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο, για τις καταγγελίες του στην Super League και την υπόθεση Βαγγέλη Μαρινάκη:

Για το διοικητικό συμβούλιο της Super League:

Η συνεδρίαση ήταν σε άριστο κλίμα, σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν είχε σχέση με το παρελθόν, πέρα από μια μικρή προσωπική αντιπαράθεση πριν από ένα μήνα. Το θέμα με τον ΟΠΑΠ, είναι σπουδαίο για εμένα, διότι καταργεί τους κανόνες ανταγωνιστικότητας και δημιουργεί σκέψεις. Όλοι ευαγγελίζονται την ανταγωνιστικότητα, όλοι λένε η χρηματοδότηση των μικρών και των μεσαίων ΠΑΕ να γίνει μεγαλύτερη, ώστε να γίνει ανταγωνιστικότερο το πρωτάθλημα και βλέπετε τι συμβαίνει σε μια από τις πλέον ανταγωνιστικές ομάδες (σ.σ. ΑΕΛ) που έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Αν δεν είναι η πρώτη, είναι η δεύτερη σε εισιτήρια, με καταπληκτικό γήπεδο και προπονητικό κέντρο.

Αυτή η ομάδα δεν προσκλήθηκε από τον ΟΠΑΠ να τον διαφημίσει στη φανέλα της, εν αντιθέσει με άλλες ομάδες με μικρότερη ιστορία που παίρνουν 300 και 400 χιλιάδες ευρώ. Εγώ δεν είμαι αρεστός στο περιβάλλον των ανθρώπων που έχουν σχέση με την ιδιοκτησία του ΟΠΑΠ. Υπάρχει μια προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Μελισσανίδη για το ποδόσφαιρο. Σε προσωπικό επίπεδο εγώ το θεωρώ φίλο μου. Πιθανώς λόγω της διαφορετικής στάσης που κρατάω απέναντι στον κ. Μαρινάκη στα νομικά θέματα που αντιμετωπίζει και λόγω του ότι έχω κάνει δηλώσεις ότι κάποια αδικήματα που του προσάπτουν δεν μπορούν ν” αποδειχθούν νομικά. Δεν με καλούν γι” αυτό τον λόγο και μόνο. Αυτό με ενοχλεί, το έκανα θέμα, το ανέδειξα εγγράφως και ήταν θέμα προς συζήτηση.

Το ανέπτυξα στον κ. Κοντονή γιατί ο ΟΠΑΠ είναι μια μεν ανώνυμη εταιρεία αλλά έχει εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο θέλει να έχει περισσότερα έσοδα αλλά ν' αξιοποιούνται με σωστό τρόπο και οι ομάδες που διαφημίζονται να φέρνουν έσοδα όχι απλά να γίνονται χάρες όπως στο παρελθόν. Θέλω να σας πω ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό θέμα. Η ΑΕΛ πληρώνει ένα ακριβό γήπεδο, περίπου 500.000 ευρώ τον χρόνο, χάνει έσοδα για ν' ανεβάζει το επίπεδο του ποδοσφαίρου για το οποίο ενδιαφέρεται ο ΟΠΑΠ. Ήδη η ΑΕΛ παίρνει λιγότερα τηλεοπτικά δικαιώματα ως πρωτοεισερχόμενη. Όλα αυτά μας φέρνουν ένα προϋπολογισμό που έναντι των άλλων είναι 1,2 εκ. ευρώ μικρότερο κι έτσι πλήττεται η ανταγωνιστικότητα.

Για την αντίδραση του κ. Κοντονή:

Ήταν η αντίδραση ενός τίμιου ανθρώπου. Είπε ότι εκπλήσσεται γι' αυτό που ακούει είναι πολύ σοβαρό. Είπε ότι ο ΟΠΑΠ δεν είναι μια απλή ιδιωτική εταιρεία, του έκανε εντύπωση, θα το θέσει υπόψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη και θα το δει νομικά αν μπορεί να παρέμβει.

Για το αν υπάρχει προσωπικό θέμα από την πλευρά του κ. Μελισσανίδη:

Αυτό το γνωρίζω γιατί περιβάλλεται από ανθρώπους οι οποίοι ένας-δύο από αυτούς είναι κατηγορούμενοι στο πόρισμα Παπανδρέου και εγώ είμαι βασικός μάρτυρας κατηγορίας εις βάρος τους. Συγχρόνως έχει μια απόλυτη άποψη σε αυτή την αντιπαράθεση που έχει με τον κ. Μαρινάκη. Επειδή, λοιπόν, έχω διατυπώσει αυτή τη νομική άποψη για τον κ. Μαρινάκη -βεβαίως αυτά τα έλεγε σε πολύ έντονο βαθμό και με είχε ταυτίσει και με τις ομάδες του παρελθόντος που κατά τον κ. Μελισσανίδη ουσιαστικά όταν έπαιζαν με τον Ολυμπιακό έκαναν εκπτώσεις- ότι και η δική μου θα έκανε το ίδιο. Είμαι βέβαιος ότι έχει ακυρώσει μεγάλο μέρος των σκέψεων του, μετά την συμπεριφορά της ΑΕΛ την προηγούμενη Κυριακή.

Για τις κατηγορίες που δέχεται για την αλλαγή της στάσης του:

Αν το έλεγε ένας επαρκής νομικός θα έλεγα ότι θα κάνω έναν νομικό διάλογο. Εγώ έχω κάνει τις μηνύσεις. Άλλο μήνυση και άλλο καταδίκη. Έχω πει για το θέμα που είναι κατηγορούμενος ο κ. Μαρινάκης για εγκληματική οργάνωση, απάτη και εκβίαση και στα τρία θ” αθωωθεί. Όταν έκανα εγώ τις μηνύσεις προσδοκούσα ότι θα συγκεντρωθούν κι άλλα στοιχεία. Αυτά που συγκεντρώθηκαν δε δικαιολογούν τις κατηγορίες. Κρατήστε αυτή την τοποθέτησή μου σήμερα και να τη θυμηθείτε όταν θα εκδοθεί η απόφαση. Άλλο ν” ασκείται μια ποινική δίωξη με πιθανολόγηση και άλλο να καταδικάζεται ένας άνθρωπος. Η νομική μου άποψη μπορεί να μην εξυπηρετεί κάποιους. Από την άλλη μεριά έγινε μια πραγματική μάχη σε ένα καταπληκτικό γήπεδο όπου κέρδισε ο καλύτερος!

Για το στοίχημα που έβαλε με τους αδελφούς Αφρουδάκη:

Τους έχω πει ότι σε πέντε χρόνια η ΑΕΛ θα χτυπήσει το Πρωτάθλημα!

Για την εικόνα του πρωταθλήματος:

Δεν είναι πιο ήρεμο, είναι πιο δίκαιο. Πιο δίκαιη διαιτησία, καλύτερες ομάδες στην κορυφή, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Από τις τέσσερις ομάδες, καμία δεν έχει βάση περυσινή με εξαίρεση την ΑΕΚ. Πλην της ΑΕΚ στις άλλες έχει εξαφανιστεί το ελληνικό στοιχείο. Η προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκαν, ξεχωρίζει. Είναι ομάδες του "άρπα κόλλα", τελειωμένα ονόματα. Ποιος Αλμέιδα; Ακόμη και για τον Λέσκοτ έχω αντιρρήσεις. Για τον Κολοβέτσιο θεωρώ ότι θυσιάζεται, όπως κι άλλος ο αμυντικός της ΑΕΚ. Μεταγραφές τύπου Καρντόσο, τον πήρε ο πιτσιρικάς της ΑΕΛ (σ. σ. Γκόλιας) και δεν ακούμπησε την μπάλα. Όποιος είναι πιο σοβαρός, θα πάρει το πρωτάθλημα. Δέκα ομάδες θα διεκδικήσουν την Ευρώπη, εμάς στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Για το τι μπορεί ν” αλλάξει την εικόνα της διαιτησίας στο πρωτάθλημα:

Οι εκλογές της ΕΠΟ μπορούν ν' αλλάξουν τα πάντα, όπως και η επιλογή του νικητή. Υπάρχει μια αξιόπιστη επιλογή με καλούς διαιτητές. Ο κ. Κοντονής έχει κάνει πολλά και έφερε μια άλλη νοοτροπία. Έχει ηθική και αξιοπρέπεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK