"Λίμπερο της ΑΕΚ ο επόπτης, 50-50 ο Κομίνης"

Η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε ποδοσφαιριστές και προπονητή για την παρουσία της ομάδας κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε στη διαιτησία του ματς. Ποιο το παράπονο των "βυσσινί" για την Ένωση.

"Λίμπερο της ΑΕΚ ο επόπτης, 50-50 ο Κομίνης"

Η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, τον προπονητή μας Άγγελο Αναστασιάδη και όλους τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο, για την θαυμάσια ομάδα που χτίζουν και σε κάθε αγώνα δίνει όμορφες ποδοσφαιρικές εικόνες στους οπαδούς μας, αλλά και στους φιλάθλους όλης της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν αδειάσει τα γήπεδα από το μίζερο ποδόσφαιρο που βλέπουν.

Τα ποσοστά κατοχής της μπάλας με δύο από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, Ολυμπιακό και ΑΕΚ και οι 30 τελικές προσπάθειες που είχε η ΑΕΛ σ' αυτούς τους δύο αγώνες, αποδεικνύουν ότι η ομάδα μας βρίσκεται στον σωστό ποδοσφαιρικό δρόμο. Γι' αυτό άλλωστε και είμαστε λυπημένοι που χθες, καταγράφοντας υπέρ μας 17 απ' τις συνολικά 25 τελικές, δεν φτάσαμε στη νίκη. Είμαστε όμως πεπεισμένοι πως συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό, αυτούς τους βαθμούς θα τους πάρουμε πίσω στο μέλλον, μέσα από μια αγωνιστική φιλοσοφία που μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως δημιουργούμε ομάδα για πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το να έχει 13 έναντι 9 τελικές προσπάθειες επί του Ολυμπιακού και 48-52 κατοχή μπάλας και αντίστοιχα χθες, 17-8 τελικές και 60-40 κατοχή, είναι πρωτοφανή στοιχεία για το σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα, για μια ομάδα που μόλλις ανέβηκε στην Superleague έπειτα από 5ετή απουσία και τώρα χτίζεται.

Σίγουρα λόγω της απειρίας των νεαρών κυρίως παικτών μας, γίνονται ατομικά λάθη από τα οποία προέρχονται εύκολα γκολ των αντιπάλων, αλλά είμαστε εξίσου σίγουροι ότι ο δάσκαλος προπονητής μας θα τα διορθώσει, δουλεύοντας μεθοδικά και ακούραστα μαζί με τους ποδοσφαιριστές.

Σε κάθε περίπτωση, το προφανές είναι ότι κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε και καλύτεροι, όπως πολύ καλά αντιλαμβάνεται το σύνολο των υπέροχων οπαδών μας, οργανωμένων και μη, κάνοντας ακόμη και τον Ομοσπονδιακό μας τεχνικό Μίκαελ Σκίμπε να δηλώνει ότι δεν περίμενε ποτέ πως στη Λάρισα θα συναντήσει αυτήν την ποδοσφαιρική γιορτή.

Εκείνο που μας στενοχωρεί, εκτός φυσικά της ήττας, είναι ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της ΑΕΚ, αντί να εκδώσει ανακοίνωση με ευχαριστίες για την γεμάτη ποδοσφαιρικό πολιτισμό φιλοξενία που της προσφέραμε, όπως και σε κάθε ομάδα που έρχεται στη Λάρισα, μετέδιδε την δήθεν αγανάκτηση του Μελισσανίδη για τις αποφάσεις του διαιτητή Κομίνη, χωρίς βεβαίως να κάνει κανένα σχόλιο για τις προκλητικές υποδείξεις του βοηθού Καλφόγλου, ο οποίος ήταν 12ος παίκτης της, αγωνιζόμενος στη θέση του λίμπερο, απ' όπου έκοβε επιθέσεις μας πότε με ανύπαρκτα οφ σάιντ και πότε με ανάποδα πλάγια άουτ και φάουλ, πάντα υπέρ της ΑΕΚ.

Με χιούμορ αντιμετωπίζουμε και το δημοσιοποιούμενο ψευδές γεγονός, ότι δήθεν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, καθίβρυζε στο ημίχρονο χυδαία τον Καλφόγλου και σιώπησε όταν παρενέβη ο Δημητριάδης. Πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν σε όλη την ανάπαυλα ο κ.Κούγιας ήταν στους χώρους του καφέ του γηπέδου, με τον κ. Σκίμπε, τον βοηθό του Κώστα Τσάνα και τον γιο του, Χρήστο και άκουγε με ευχαρίστηση τα σχόλια του Ομοσπονδιακού τεχνικού για τον καλό πρόσωπο που έδειχνε η ομάδα μας παρά το αρνητικό αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Κούγιας κατέβηκε στη φυσούνα μόλις για ένα λεπτό, στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, για να καθησυχάσει τον Θωμά Κυπαρίσση, ο οποίος διαμαρτύρονταν για την αδικαιολόγητη αποβολή του, διαμαρτυρόμενος κι ο ίδιος προς τον εξαίρετο 4ο διαιτητή κ. Καραντώνη. Αμέσως, δε, επέστρεψε στην εξέδρα των επισήμων.

Όσο για τις διαμαρτυρίες προς τον εξαίρετο διαιτητή Κομίνη, που έπαιξε 50-50, φαίνεται πως στην ΑΕΚ - όπως συμβαίνει συχνά μ' αυτές τις ομάδες - έχουν παρεξηγήσει ποιο είναι το πραγματικό fair play και ποια η ισονομία. Γι' αυτούς το 50-50 μάλλον απαγορεύει την κίτρινη κάρτα για εγκληματικά φάουλ, όπως και την αποβολή με 2η κίτρινη. Ειδικά ο φίλος Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, θα έπρεπε να έχει αποβληθεί με απ' ευθείας κόκκινη όταν ενώπιον του Κομίνη έκανε άσεμνη χειρονομία προς τον τζέντλεμαν αρχηγό μας, Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, η οποία προκάλεσε άλλωστε και την αντίδρασή του.

Αντί δηλαδή να ευχαριστούν τον Θεό που κέρδισαν ένα ματς το οποίο θα έπρεπε να έχουν χάσει, αν δεν ήταν ο Ανέστης να τους σώσει στις μεγάλες φάσεις, προσπαθούν να δημιουργήσουν και εντυπώσεις. Έτσι όμως δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ εκεί που αγωνιζόμαστε να φτάσουμε εμείς. Στην απόλυτη καταξίωση στις συνειδήσεις των πραγματικών φίλων του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK