Ο Κούγιας στον Sport24 Radio: "Ο Μπεργκ σπάει πέντε μύτες σε κάθε ματς"

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στον Sport24 Radio και στην εκπομπή «Είναι να γελάει κανείς», με τους Γιώργο Συρίγο και Παντελή Βλαχόπουλο.

Ο Κούγιας στον Sport24 Radio: "Ο Μπεργκ σπάει πέντε μύτες σε κάθε ματς"

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό,τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, τους Ζέκα, Μπεργκ, Αλαφούζο αλλά και τους Μποτία, Μιλιβόγεβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις δηλώσεις που έκανε μετά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό:

«Αν απομονώσεις την λέξη αληταράδες σου δημιουργεί μια άσχημη εντύπωση, αν όμως την συνδυάσεις με την πρόταση θα δεις ότι το θέμα δεν ήταν προσωπικό, για αυτό και εξεπλάγην όταν άκουσα ότι ο Παναθηναϊκός θα μου κάνει μήνυση.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μου κάνει ούτε μήνυση, ούτε αγωγή γιατί η εξύβριση δεν αφορά νομικό πρόσωπο εταιρείας. Μήνυση και αγωγή θα μπορούσε να κάνει αν απευθυνόταν σε αυτόν προσωπικά, τον Μπεργκ ή τον Ζέκα που αυτοί το προσωποποίησαν. Εγώ δεν μίλησα για πρόσωπα, μόνοι τους έκαναν τους συνειρμούς. Με διευκρινιστικές ερωτήσεις μίλησα μετά και είπα τι με ενόχλησε.

Είπα ότι ο Παναθηναϊκός λειτουργεί έξω από κάθε ποδοσφαιρική λογική και χρησιμοποίησα ένα επιχείρημα. Είπα, είχε μια καταπληκτική βάση νεαρών παικτών, με έναν προπονητή και τεχνικό διευθυντή που ήξεραν την δουλειά τους, μιλάω για τους Αναστασίου – Νταμπίζα. Είχαν Καρνέζη, Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλο, Ρισβάνη, Χουχούμη, Λαγό, τους αδερφούς Δώνη, τον Μαυρία, τον Νίνη, τον Καρέλη, τον Ντίνα. Είχαν νεαρούς Έλληνες παίκτες, με ένα λογικό κόστος και καλού επιπέδου για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα μπορούσαν λοιπόν αντί να διώξουν αυτά τα παιδιά που τα πούλησαν, πούλησαν δηλαδή για ένα κομμάτι ψωμί τον Καρνέζη, για δυο κομμάτια ψωμί τον Καπίνο, τον Τριανταφυλλόπουλο τον άφησαν ελεύθερο, τον Ρισβάνη τον χάρισαν, τον Λαγό τον άφησαν ελεύθερο, τους αδερφούς Δώνη τον ένα τον άφησαν ελεύθερο, τον άλλον τον έδωσαν δανεικό, τον Καρέλη τον πούλησαν για ένα κομμάτι ψωμί, τον Νίνη τον άφησαν ελεύθερο, τον Ντίνα τον άφησαν ελεύθερο.

Καθόμουν και σκεφτόμουν και είπα, εγώ αν ήμουν ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού δεν θα έδιωχνα αυτά τα παιδιά για να πάρω διάφορους τελειωμένους γυρολόγους, ορισμένοι εξ αυτών που νιώθουν ότι είναι άτρωτοι και έχουν δημιουργήσει μια ασυλία, δείχνουν τέτοιες συμπεριφορές».

Για τον Μπεργκ και τον Ζέκα:

«Σε κάθε αγώνα σπάει πέντε μύτες. Κανείς δεν το πειράζει. Είναι τυχαίο ότι διαμαρτύρονται όλοι οι παίκτες; Είδα τι έκανε στον νεαρό Γκόλια που τον εξαφάνισε και θα έπρεπε να έχει αποβληθεί από τα πρώτα λεπτά. Τουλάχιστον τρεις φορές θα έπρεπε να έχει αποβληθεί.

Δεν μιλάω για τον Ζέκα που πάει και κολλάει την μούρη του σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή και βρίζει τους αντιπάλους του.

Το ίδιο είχα πει και για τον Ολυμπιακό, για τους Μποτία και Μιλιβόγεβιτς. Έσπασε τη μύτη του Φατιόν ο Μιλιβόγεβιτς και έχει και αυτός ασυλία. Είναι ορισμένοι παίκτες που έχουν δημιουργήσει ένα πέπλο προστασίας, επειδή παίζουν σε μεγάλες ομάδες.

Εγώ χθες δεν μίλησα σε προσωπικό επίπεδο και αντί να κοιτάξουν αυτή την εικόνα αυτής της μεγάλης ομάδας, βρήκαν θέμα να ασχολούνται απομονώνοντας την λέξη και δεν ασχολήθηκαν με την πρόταση ή την ουσία της πρότασης».

Για την αναφορά που έκανε στον Κυριάκο Θωμαΐδη και την εκπομπή του, αλλά και την λειτουργία του Παναθηναϊκού:

«Εγώ επί χρόνια, από το 1996 που ήμουν πρόεδρος του Άρη Πετρούπολης, έχω υποστεί στο πετσί μου όλη την βαρβαρότητα, την παράνομη, ανάλγητη και εξευτελιστική συμπεριφορά όλου αυτού του οικοδομήματος που στήθηκε από το ’96.

Έχω λοιπόν άποψη για το ποία είναι η εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, ποιοι πραγματικά συμμετείχαν σε αυτή και ποιους έβαζε κατά καιρούς σαν ετικέτα για να φεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας απο αυτή και να πηγαίνουν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, είτε λεγόταν Κόκκαλης, είτε Πατέρας, είτε Μαρινάκης ή τώρα κάποιος άλλος.

Εκείνα τα χρόνια μέχρι να πάω στον Άρειο Πάγο και να πω τα πράγματα με το όνομα τους για ότι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είχα την δυνατότητα να βγαίνω σε κάποιες περιθωριακές εκπομπές μήπως και την παρακολουθήσει κανένας εισαγγελέας και κινήσει κάτι.

Αρχικά έβγαινα στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος είχε στα χέρια του φοβερές κασέτες και τους έλεγα ποιες είναι οι φωνές. Έτσι βγήκε η ιστορία της παράγκας. Από εκείνη την στιγμή και μετά που ξεκίνησε μια έρευνα και στην πορεία χάθηκε, η επόμενη προσέγγιση σε μένα έγινε από την κα. Ράικου όταν ήρθαν στα χέρια μου οι κασέτες που με είχε βάλει ο Πατέρας και είχα ακούσει και κατάλαβα τι γινόταν, αλλά είχα ανάγκη να το κάνω.

Όταν αυτές οι κασέτες έφτασαν στα χέρια μου τις παρέδωσα στη κα. Ράικου, εκείνη στον κ. Κορέα και έτσι ξεκίνησε η ιστορία. Άρα ξέρω πρόσωπα και πράγματα.

Εδώ το πράγμα ποιο είναι… Εκείνη την περίοδο ο μοναδικός σταθμός που δεχόταν να παίξει κάτι ήταν ο Blue Sky, στο Blue Sky δούλευε ο Θωμαΐδης και εκεί με έστειλε ο Νίκος Πατέρας, γιατί ο Πατέρας ήταν πίσω από αυτή την ιστορία για τους δικούς του λόγους. Ουσιαστικά μισούσε τον Μαρινάκη, ήθελε να καταστρέψει τον Μαρινάκη, ενώ αυτός είναι που τα προηγούμενα 2-3 χρόνια είχε αυτό το ποδόσφαιρο στα χέρια του, ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, ως άνθρωπος που είχε προνομιακή συνομιλία με τον Πιλάβιο.

Όταν πήρε μεταγραφή ο Θωμαΐδης από τον Blue Sky στον ΣΚΑΪ με παρέμβαση Πατέρα, πάλι εκεί μπορούσα να πω πρόσωπα και πράγματα. Παρόλα αυτά, ενώ εγώ αποκάλυπτα, ο Θωμαΐδης έβγαζε απέναντι μου τον Μπέο να με βρίζει και να με ξεφτιλίζει και κάποια πρόσωπα από την εγκληματική οργάνωση που είχαν αποκαλυφθεί με τα τηλέφωνα. Είχα πει στον Αλαφούζο από τότε: «Γιάννη, αυτό το άτομο θα σε καταστρέψει, δεν έχει ιερό και όσιο, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνετε νταβαντούρι και όχι εξυγίανση. Δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα το συγκεκριμένο πρόσωπο».

Μου λέει, κανείς άλλος δεν δέχεται να κάνει. Του έλεγα ότι «δεν θέλω να έρχομαι στην εκπομπή να λέω πέντε πράγματα και ξαφνικά να μου εμφανίζει 01.45 ότι θέλει να κάνει παρέμβαση ο κ. Μπέος, ο κ. Τραυλός», που δεν είχαν να πουν κάτι παρά μόνο να σε βρίσουν. Βέβαια δεν είχα άλλη επιλογή, έπρεπε να το κάνω για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι. Όταν έγιναν αυτά, αμέσως κατάλαβα και εγώ και ο Αλαφούζος. Μάλιστα μου είχε πει, μήπως πρέπει να το κάνουμε σε μια σοβαρότερη εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Άρα όταν είπα χθες ότι τον χρησιμοποίησα είναι αλήθεια, όμως αυτό μπορείς να το κάνεις για μικρό χρονικό διάστημα. Όταν είσαι ιδιοκτήτης ή πρόεδρος του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί να γίνεσαι έρμαιο του οποιουδήποτε τεχνικού διευθυντού ή του οποιουδήποτε προπονητού που παίρνεις. Το λάθος που έχει κάνει ο Αλαφούζος είναι ότι διοικεί τον Παναθηναϊκό με έναν «αυτοφωράκια» για τα χρέη. Με την κα. Μπαλωμένου, μια δικηγόρο που μπορεί να είναι εκπληκτική δικηγόρος αλλά δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Με έναν πρώην διευθυντή τηλεόρασης, τον κ. Παναγόπουλο, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος στον Παναθηναϊκό ενώ κατηγορείται για διάφορα οικονομικά εγκλήματα.

Αυτός ο σταθμός και αυτή η εκπομπή χρησιμοποιούν το δικό μου κόστος, εγώ υπέδειξα τα πρόσωπα στα τηλεφωνήματα που ακούγονται. Για αυτό είπα ότι δεν γίνεται να μην αντιλαμβάνονται στο περιβάλλον του να του πουν ότι άνθρωπε μου στον Παναθηναϊκό είσαι πρόεδρος, δεν είσαι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΣΚΑΪ. Στον Παναθηναϊκό χρειάζονται ποιοτικοί παίκτες, ποδοσφαιρική λογική και γήπεδο».

Για το μήνυμα στις φανέλες των παικτών της ΑΕΛ:

«Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω τον κ. Συναδινό για τα αντανακλαστικά που έχει. Ήρθε φόρεσε την φανέλα και μπήκε στο γήπεδο γιατί φοβόμασταν μήπως έχουμε και επιπτώσεις από αυτή την αδικαιολόγητη άρνηση».

News 24/7

24MEDIA NETWORK