ΠΑΕ ΑΕΛ: "Το ποδόσφαιρο δεν είναι ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών"

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποκάλυψε πως σε περίπτωση που αποφασιστεί η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, αφήνοντας αιχμές για όλους τους εμπλεκόμενους.

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης και η ΑΕΛ πήρε θέση για την πιθανότητα αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος. Οι "βυσσινί" εξέδωσαν ανακοίνωση και αποκάλυψαν πως, ύστερα από επικοινωνία του προέδρου της ομάδας, Αλέξη Κούγια, με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Στράτο, η απόφαση για αναβολή της πρεμιέρας θα γίνει γνωστή την Τρίτη (16/08) ή την Τετάρτη (17/08).

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως σε περίπτωση που αποφασιστεί η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, αφήνοντας αιχμές για όλους τους εμπλεκόμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χθες επικοινώνησε ο κ. Αλέξης Κούγιας με το νέο Πρόεδρο της Super League κ. Γιώργο Στράτο.

Ο κ. Κούγιας ρώτησε τον κ. Στράτο να του απαντήσει, αν είναι βάσιμη η φημολογία περί μη ενάρξεως του πρωταθλήματος το επόμενο Σάββατο 20/8/2016, ανεξαρτήτως του αν αυτή η φημολογία προέρχεται είτε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, είτε από την κοινή δήλωση των τριών ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός).

Ρώτησε επίσης τον κ. Στράτο, αν αυτό το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό κ. Σταύρο Κοντονή.

Η απάντηση του κ. Στράτου ήταν ότι πρώτον ουδεμία συζήτηση έκανε με τον κ. Κοντονή και δεύτερον όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος αυτό θα το γνωρίζουμε είτε την Τρίτη 16/8, είτε την Τετάρτη 17/8, δηλαδή μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Επειδή η οποιαδήποτε αναβολή πρωταθλήματος, οιουδήποτε κι αν είναι απόφαση αυτή, θα είναι μια παράνομη πράξη.

Επειδή ήδη η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει τοποθετηθεί με επιστολή της για το θέμα αυτό κι έχει ήδη ζητήσει σύγκληση εκτάκτου ΔΣ της Super League για όλα τα θέματα που εμφανίστηκαν τελευταία και τα οποία αναφέρονται στην επιστολή μας.

Επειδή είμαστε έκπληκτοι για την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίστηκε το ενδεχόμενο της αναβολής από τις άλλες ΠΑΕ μέλη του συνεταιρισμού μας.

Για τους λόγους αυτούς.

Εξετάζουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, εφόσον αποφασιστεί η αναβολή της ενάρξεως του πρωταθλήματος, να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.

Υ.Γ. Επιτέλους, ας καταλάβουν κάποιοι που παίρνουν αποφάσεις για το ποδόσφαιρο, ενώ είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο (και δεν εννοούμε τον κ. Κοντονή), ότι το πρώτο το οποίο πρέπει να τους απασχολεί είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο, το οποίο έχει μόνο μια λογική, την ποδοσφαιρική, και ότι η διοργάνωση ενός αξιόπιστου πρωταθλήματος δεν είναι ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών.

Τελικά όμως θα πρέπει να σκεφτούν ότι υπάρχουμε κι εμείς οι υπόλοιποι, που περιμένουμε να παίξουμε. Το ίδιο περιμένουν κι οι οπαδοί μας, αλλά και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: "Θα κινηθούμε νομικά αν αναβληθεί η πρεμιέρα"