Λέκο: "Νεανικό σύνολο, παίκτες που θα διψούν για διακρίσεις"

Ο συνεργάτης του Τούντορ στον πάγκο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Λέκο, αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα με την απόκτηση σέντερ φορ, την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και το πλάνο του τεχνικού επιτελείου για την φετινή ομάδα

Λέκο: "Νεανικό σύνολο, παίκτες που θα διψούν για διακρίσεις"

Ο Ιβάν Λέκο τόνισε ότι στόχος του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΟΚ είναι να δημιουργηθεί ένα νεανικό σύνολο, αποτελούμενο από παίκτες που δεν θα βλέπουν τον Δικέφαλο σαν τελευταίο σταθμό της καριέρας τους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το τεχνικό τιμ μέχρι να μπει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους: "Σίγουρα δεν ήταν εύκολη η πρόκριση μας στους ομίλους. Γιατί αναγκαστήκαμε να δώσουμε και τους έξι αγώνες στη διάρκεια μεταγραφικής περιόδου όπου το ρόστερ μας δεν είχε συμπληρωθεί. Όπως είδατε άλλωστε και στους αγώνες των πλέι οφ, πέντε από τους παίκτες που αποκτήσαμε δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Αλλά το ζητούμενο είναι η ομάδα και από την πρώτη μέρα που βρισκόμασταν εδώ είχαμε τονίσει ότι φτιάχνουμε ένα σύνολο, μια ομάδα και αυτό ήταν το κλειδί για να περάσουμε στους ομίλους.

Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα και ειδικά αυτές τις δυο τελευταίες εβδομάδες όπου είχαμε συγκεκριμένους παίκτες για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Μπρόντμπι και άλλους παίκτες για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν ήταν εύκολο για εμάς. Φυσικά το ευχάριστο για είναι ότι κάποια νεαρά παιδιά το είδαν ως ευκαιρία το να αγωνιστούν και είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία τους".

Για το γεγονός ότι από εδώ και πέρα θα είναι διαθέσιμοι και οι νεοαποκτηθέντες παίκτες: "Το σημαντικό για την ομάδα είναι ότι πλέον σε κάθε προπόνηση από εδώ και πέρα θα δουλέψουμε για να ενσωματωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι παίκτες που αποκτήθηκαν γνωρίζοντας ότι μπορούν να έχουν δικαίωμα να παίξουν και στην Ευρώπη. Ήταν δύσκολη περίοδος αλλά είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε και μπήκε η ομάδα στους ομίλους".

Για την απόκτηση σέντερ φορ: "Δεν είναι ότι καλύτερο να περιμένεις την τελευταία στιγμή για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή αλλά το αποδεχόμαστε και δεν είναι κάτι ασυνήθιστο σε όλες τις ομάδες. Πιστεύω ότι με την απόκτηση του σέντερ φορ θα έχουμε ένα ρόστερ 20-22 παικτών που θα παλεύουν για μια θέση στην ενδεκάδα και αυτό θα είναι ότι καλύτερο και για τους ίδιους αλλά και για την ομάδα".

Για το νεανικό σύνολο που έχει, πλέον, ο ΠΑΟΚ: "Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι φτιάχνουμε μια ομάδα νεανική, μια ομάδα με παίκτες που δε θα βλέπουν τον ΠΑΟΚ ως τον τελευταίο σταθμό της καριέρας τους. Σαφώς και είναι πολύτιμη η εμπειρία αλλά ο ΠΑΟΚ θέλει να γίνει ένα ποιοτικό σύνολο, όχι μια ομάδα απλά με ποιοτικούς παίκτες. Οι νέοι παίκτες έχουν φιλοδοξίες, διψούν για διακρίσεις και πλέον όλοι μας ανυπομονούμε για την σεζόν που έχουμε μπροστά μας".

Για τα συμπεράσματα που έβγαλε για το ελληνικό πρωτάθλημα από τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη: "Αν και είδαμε αρκετά παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος, είναι δεδομένο ότι είναι κάτι νέο όλο αυτό για εμάς, αφού σε σχέση με τα ευρωπαϊκά ματς είναι κάτι το διαφορετικό αυτό που βλέπουμε στο πρωτάθλημα. Αλλά επειδή στόχος μας είναι να παίζουμε πάντα για τη νίκη, είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα αλλά θα επιμείνουμε στον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να αγωνιζόμαστε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που περάσαμε στους ομίλους, όλοι χαιρόμαστε αλλά πλέον το μυαλό μας είναι στραμμένο στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα και έτσι δεν έχουμε χρόνο να πανηγυρίζουμε ή να σκεφτόμαστε κάτι άλλο πέρα από το ματς της Κυριακής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK