"Κέρκυρα όπως ΚΑΕ Παναθηναϊκός"

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Λεβαδειακού σχετικά με την υπόθεση της Κέρκυρας. Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης από τον Απόλλωνα.

"Κέρκυρα όπως ΚΑΕ Παναθηναϊκός"
Επιτροπή Εφέσεων-ΕΠΟ INTIME SPORTS

Εκδικάστηκε την Πέμπτη η υπόθεση της προσφυγής της ΠΑΕ Λεβαδειακός στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League σχετικά με την Κέρκυρα.

Η διαδικασία είχε διακοπεί την Τετάρτη κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος του Απόλλωνα Σμύρνης, Μηνάς Λυσάνδρου, ζητώντας την εξαίρεση της Παναγιώτας Κατσικά από την εκδίκαση.

Αυτό συνέβη διότι η κα. Κατσικά ήταν μέλος και στην εκδίκαση της υπόθεσης της Βέροιας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, κρίνοντας ότι ο Απόλλων δεν είχε έννομο συμφέρον για να πάρει τη θέση των Μακεδόνων, αλλά είχε ο Λεβαδειακός.

Η αίτηση εξαίρεσης απορρίφθηκε και η εκδίκαση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Οι "Φαίακες" επιχείρησαν να αποδείξουν ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν οι Γιώργος Λιμπάντσης και Χάρης Κουτσουρής, πρώην διοικητικοί ηγέτες της ΠΑΕ, και στο οποίο γινόταν σαφές ότι μεγαλομέτοχος του συλλόγου είναι ο Θανάσης Ίσσαρης, αποτελούσε προϊόν εκβίασης. Επιπροσθέτως, υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη το συγκεκριμένο έγγραφο από τη στιγμή που δεν υπάρχει η υπογραφή του τελευταίου.

Η υπεράσπιση της Κέρκυρας τόνισε επίσης ότι υπάρχει μεταγενέστερο ιδιωτικό συμφωνητικό που ακυρώνει το επίμαχο και το οποίο έχει προσκομιστεί ήδη στην Επιτροπή.

Αμέσως μετά, το νομικό επιτελείο των "Φαιάκων" υπογράμμισε ότι η υπόθεση είναι ίδια με αυτήν της μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο, για την οποία η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έστειλε έκθεση στα αρμόδια όργανα του μπάσκετ, όπως συνέβη με την Κέρκυρα (η ΕΕΑ πρότεινε τον υποβιβασμό της).

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Λεβαδειακός υποστήριξε ότι βάσει νόμου, η Κέρκυρα είτε πρέπει να υποβιβαστεί είτε να αποβληθεί από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Τέλος, ο Απόλλωνας υποστήριξε ότι η περσινή βαθμολογία της Super League έπρεπε να είχε επικυρωθεί και πως η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έχει έννομο συμφέρον, αφού θα πρέπει να υποβιβαστεί η Κέρκυρα ανεξαρτήτως των 4 ομάδων που προβλέπεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και να ανέβει ο Απόλλωνας, ως 3ος των πλέι οφ της Football League.

Η απόφαση για την υπόθεση αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή, οπότε και θα γίνει γνωστή η 16η και τελευταία ομάδα της σεζόν 2015-2016 στη Super League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK