"Τριάρα" του Αστέρα στην Καμπούρ

Στο πιο δυνατό μέχρι τώρα φιλικό, ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και επικράτησε με 3-1 της Καμπούρ στην Ολλανδία. Ιωαννίδης και Καλτσάς τα γκολ για τους "Αρκάδες".

"Τριάρα" του Αστέρα στην Καμπούρ
Αστέρας Τρίπολης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ομάδα του Μάκη Χάβου, όσο είχε δυνάμεις, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν εντυπωσιακή. Αυτό αποδείχθηκε με τα δύο πολύ γρήγορα γκολ. Στο 6' με τον Ιωαννίδη, με πολύ όμορφο πλασέ από πολύ πλάγια θέση. Αλλά και στο 9' με τον Καλτσά, που σκόραρε με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή.

Σε ολόκληρο αυτό το διάστημα ο Αστέρας είχε πολύ σωστό πλάνο στο παιχνίδι του. Με σχηματισμό 4-2-3-1, τον Κοσίτσκι στην εστία, τον Μπέρτο δεξιά, τον Γιαννούλη αριστερά και τους Τριανταφυλλόπουλο και Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας. Δύο αμυντικοί μέσοι, Χαμντανί και Δημούτσος, δεξιά ήταν ο Καλτσάς, αριστερά ο Μάσα, ο Τσιλιανίδης πίσω από τον φορ, τον "καυτό" Ιωαννίδη.

Ο Ελληνας επιθετικός, μετά το χατ τρικ κόντρα στη Σιβόλντε, σημείωσε ακόμη δύο γκολ, αφού κόντρα στην Καμπούρ σκόραρε και στο 33', από κοντά. Ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο πίεσε ψηλά, σωστά, έπαιξε από τα άκρα, δεν άφησε περιθώρια απειλής στην αντίπαλο, μια ομάδα που μπορεί να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία (υποβιβάστηκε φέτος), αλλά έκανε την πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα της Ολλανδίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο φυσιολογικά ο ρυθμός έπεσε. Ο Χάβος σταδιακά έκανε και αλλαγές, βάζοντας αρχικά Αθανασιάδη, Νίκο, Στανισάβλιεβιτς, Κώτσιρα και στη συνέχεια Τσάβες (σκόραρε στην πρώτη του επαφή αλλα΄το γκολ λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ) και τους τρεις νεαρούς, Μακροστέργιο, Τσιώλη, Παπαγγελή. Δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες για ακόμη ένα γκολ, αλλά τελικά αυτό το πέτυχε η Καμπούρ στο 88', με κεφαλιά του Μπλάκσον μετά από εκτέλεση κόρνερ. Μάλιστα, οι Ολλανδοί, στο διάστημα πια που ο Αστέρας είχε χαλαρώσει, είχαν και οριζόντιο δοκάρι.

Για λίγα λεπτά αγωνίστηκε και ο Σεντρίκ Γκοντό, ο οποίος δοκιμάζεται από τον Αστέρα και μάλιστα στο 90' είχε κι ένα διαγώνιο σουτ. Ο Μάκης Χάβος ασφαλώς και έβγαλε συμπεράσματα για την πορεία της προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών του, ωστόσο το πιο δυνατό τεστ είναι εκείνο της Τρίτης (2/8), κόντρα στην τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγκί.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Κοσίτσκι (66' Αθανασιάδης), Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Μπέρτος, Δημούτσος, Χαμντανί, Τσιλιανίδης (66' Νίκο), Μάσα, Καλτσάς (66' Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (66' Κώτσιρας).

Στο 74' μπήκαν: Τσάβες, Μακροστέργιος, Τσιώλης, Παπαγγελής.

Στο 85' μπήκαν: Νάτσης, Ασεν, Σεφί.

Στο 88' μπήκε ο Γκοντό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK