Δεν έχει επικυρωθεί ακόμα από την Πρέμιερ Λιγκ η μεταγραφή του Ρόχο

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει προχωρήσει στην απόκτηση του Μάρκος Ρόχο από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας εδώ και 8 ημέρες, όμως λόγω εμπλοκής της Σπόρτινγκ με την ομάδα χρηματοδότησης Ντόγιεν, η Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει ακόμα επικυρώσει τη μεταγραφή.

Δεν έχει επικυρωθεί ακόμα από την Πρέμιερ Λιγκ η μεταγραφή του Ρόχο

Ο Μάρκος Ρόχο αποκτήθηκε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με σκοπό να λύσει τα χέρια του Φαν Χάαλ σε ότι αφορά την άμυνα της ομάδας, που διαπιστωμένα υπάρχει πρόβλημα. Όμως, λόγω της συμμετοχής της Σπόρτινγκ στην ομάδα χρηματοδότησης Ντόγιεν, η Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει επικυρώσει ακόμη τη μεταγραφή.

Αρχικά, όλοι πίστευαν ότι η επικύρωση έχει αργήσει λόγω καθυστέρησης της άδειας εργασίας αλλά ο λόγος δεν είναι άλλος παρά το γεγονός ότι μάλλον η Πρέμιερ Λιγκ ακόμα επεξεργάζεται τη γραφειοκρατία που σχετίζεται με την αξίωση του Ντόγιεν περί του 75% της μεταγραφής. Για να αγωνιστεί με την Μπέρνλι ο Ρόχο, αυτό πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 12 η ώρα της Παρασκευής, κάτι αρκετά δύσκολο.

Υπάρχει μάλιστα αρκετή ιστορία σχετικά με το θέμα. Όταν ο Ρόχο αγοράστηκε από την Σπαρτάκ Μόσχας έναντι 3.500.000 λιρών το 2012, η Ντόγιεν δάνεισε τα περισσότερα από αυτά στον πορτογαλικό σύλλογο. Αντί αυτού, η ομάδα χρηματοδότησης, θα πάρει το 75% από κάθε μελλοντικό κόστος μεταγραφής η τα χρήματα θα επιστραφούν στο ακέραιο με κάποιο επιτόκιο, σαν έναν τραπεζικό δανεισμό.

Όμως, λόγω διαμάχης μεταξύ του νέου προέδρου της Σπόρτινγκ, Μπρούνο Ντε Καρβάλιο και της Ντόγιεν, οι δύο πλευρές "τα έσπασαν", όταν ανακαλύφθηκε ότι η Ντόγιεν πίεζε για τη μεταγραφή του Ρόχο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Υπάρχει παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν, αυτή του Τέβεζ αλλά και πρόσφατες, όπως του Μανγκαλά για τη Σίτι και του Μάρκοβιτς για τη Λίβερπουλ και γι' αυτό η Πρέμιερ Λιγκ δίνει τόση βαρύτητα. Όμως μέχρι να χορηγηθεί η άδεια, στερείται από τον Φαν Χάαλ ένα σημαντικό αμυντικό εργαλείο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK